Ούτε την Άεκ;


Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε την Άεκ σε ένα πολύ κακό παιχνίδι στην Λεωφόρο και ήρθε ισόπαλος 0-0, διατηρώντας σταθερή την διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 12 πόντους.

Μπορεί να ήταν θεωρητικά ντέρμπι, μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε γκελάρει την προηγούμενη μέρα, μπορεί ο Μ.Ουζουνίδης να μιλάει για άμεση βελτίωση σε κάθε επόμενο ματς όμως η ομάδα έδειξε ξανά πως δεν μπορεί. Για την ακρίβεια δεν μπόρεσε να απειλήσει στην έδρα της μια αδιάφορη Άεκ και απλά...ξαναγκέλαρε.


Πολλοί λένε πως έφταιγε ο Στραματσόνι, άλλοι ισχυρίζονται πως η ομάδα δεν έχει ψυχολογία και κάποιοι τρίτοι πως δεν υπάρχει η ποιότητα στην ομάδα. Για μένα, η αλήθεια βρίσκεται στο ότι η ομάδα για φέτος μας έχει τελειώσει. Χτίστηκε απλά για να περάσει στους ομίλους του Europa League, πέρασε και τέλος.

Η κατάσταση είναι τόσο απελπιστική που πολλοί πλέον δεν έχουν την δύναμη ούτε να γιουχάρουν. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από το σημερινό. Η κερκίδα στήριζε, δεν ακούστηκε ούτε ένα σύνθημα κατά της ομάδας, φέραμε ισοπαλία με την Άεκ και πήγαμε σπίτια μας. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα, σαν να μην ήρθε η καταστροφή που πάλι δεν μπορέσαμε να πάρουμε ένα ντερμπι, σαν να πηγαίνουν όλα φυσιολογικά.

Ο στόχος του Γ.Αλαφούζου έχει επιτευχθεί για φέτος. Από την μια η πρόκριση στους ομίλους και από την άλλη η χειμερινή νάρκη που έχει ρίξει τον κόσμο. Κανένας δεν ασχολείται, κανένας δεν έχει δύναμη να γκρινιάξει άλλο, έβαλε σε εφαρμογή τα πλάνα περί Ελληνοποίησης (αυτά που ο ίδιος έκαψε πέρυσι), συντηρεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον μπαμπούλα του χρέους και το παραμύθι της καταστροφής του Παναθηναϊκού και η ζωή προχωράει. Ίσως στην διαδρομή να μας εμφανίσει και κανέναν...Παύλο. Όχι Γιαννακόπουλο πάντως.

Η ομάδα δεν μπορεί καν να μειώσει την διψήφια διαφορά από τον Ολυμπιακό και η μόνη ζαριά που της έχει μείνει είναι το Κύπελλο. Κάθε αγωνιστική του πρωταθλήματος θα είναι μια μαχαιριά σε ανοικτή πληγή μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το χειρότερο όμως δεν είναι το θέαμα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στις κερκίδες. Συνηθίσαμε μάγκες...πάθαμε ανοσία...όσο δεν είναι Παναθηναϊκοί αυτοί στην ομάδα, άλλο τόσο δεν συμπεριφερόμαστε πλέον κι εμείς σαν Παναθηναϊκοί. Ξεχάσαμε, ξεχαστήκαμε και χαθήκαμε...


ΥΓ: Mαρίνο ήξερες εξαρχής που έρχεσαι. Σε 6 ματς πρωταθλήματος έχεις 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα...

YΓ2: Ντέρμπι χωρίς φιλοξενούμενους οπαδούς δεν είναι ντέρμπι. 

Σχόλια