Ούτε στο Βελιγράδι!


Ο Παναθηναϊκός για ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε να πάρει ένα σημαντικό διπλό στην Euroleague και γνώρισε την ήττα από τον φορμαρισμένο Ερυθρό Αστέρα με 72-66 στο Βελιγράδι. Το συγκεκριμένο ματς ήταν ένα crash test για την ομάδα του Τ.Πασκουάλ, στο οποίο απέτυχε, και πλέον στα εναπομείναντα ματς πρέπει να προχωρήσει με κάποια δεδομένα.

Ποια είναι αυτά;


Πως δεν μπορεί να έχει βλέψεις για Final 4 όσο δεν μπορεί να «σπάσει» μια δύσκολη έδρα. Το ΟΑΚΑ και το σχεδόν απόλυτο σε 10 ματς (9 νίκες) μπορούν να τον οδηγήσουν στα προημιτελικά, αλλά η ανικανότητα -ναι, ανικανότητα- να έχει 7 ήττες σε 9 εκτός έδρας αγώνες δεν τον αφήνει να κοιτάξει ψηλότερα.

Στην μετά-Ομπράντοβιτς εποχή, ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει μόλις ένα σημαντικό διπλό. Αυτό στην Βαρκελώνη, στον δεύτερο προημιτελικό του 2013. Από τότε, αφλογιστία και μηδέν εις το πηλίκον. Ό,τι έχει καταφέρει οφείλεται στο ΟΑΚΑ. Οι τέσσερις προηγούμενοι προημιτελικοί και ο πέμπτος που έρχεται έχουν κοινή συνισταμένη την έδρα μας. Χωρίς αυτήν, ο Παναθηναϊκός πελαγώνει και «χρυσώνει το χάπι» με διπλά μικρής σημασίας.

Έτσι και σήμερα. Κατεβήκαν να παίξουν σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια εχθρική ατμόσφαιρα και μπήκαν στην αρχή υπνωτισμένοι, χάνοντας 16-0 και χρειάστηκαν σχεδόν 7 λεπτά για να ανοίξουν το σκορ! Γνώριζαν την σημασία αυτού του αγώνα και τα πολύτιμα κέρδη που θα μπορούσαν να επωφεληθούν για την συνέχεια και μείνανε στο τέλος άποντοι για 6 λεπτά! Οι πολυδιαφημισμένοι Έλληνες ηγέτες για ακόμη μια φορά ήταν εξαφανισμένοι.

Γατάκια με λίγα λόγια. Όσο κι αν δεν μας αρέσει, όσο άσχημο κι αν ακούγεται στα αυτιά μας. Όταν ξέρεις τι πας να αντιμετωπίσεις και πόσο σημαντική είναι αυτή η «μάχη» και εσύ απλά δεν μπορείς, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Θέλετε να κρυφτούμε πίσω από αυτές; Κανένα πρόβλημα. Το ΟΑΚΑ είναι εκεί και περιμένει. Θα λειτουργήσει πάλι ως «χαλάκι».

Η πρόκριση στα προημιτελικά θα έρθει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η ουσία όμως δεν βρίσκεται στην απλή συμμετοχή αλλά στο κυνήγι της κορυφής. Και αυτήν την στιγμή, ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει έτοιμος καν να την διεκδικήσει. Και είναι κρίμα γιατί γίνονται επενδύσεις στο τμήμα, πέφτει χρήμα αλλά λείπει το πλάνο και η οργάνωση. Για αυτό και η παρουσία του Πασκουάλ -ασχέτως αν σήμερα ήταν ακατανόητες κάποιες επιλογές του, όπως η επίμονη χρησιμοποίηση του Καλάθη- δημιουργεί ένα κλίμα ασφάλειας και πιστεύω πως είναι η πιο σημαντκή μεταγραφή μας την φετινή σεζόν.

Σχόλια