Δεν βλέπεται


Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει στο δεύτερο ημίχρονο το 2-1 και πήρε το τρίποντο απέναντι στον Πλατανιά, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες στο πρωτάθλημα. Με δύο γκολ του Μπεργκ, o Παναθηναϊκός μείωσε παράλληλα -αν και πολύ λιγη σημασία έχει- την διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς.


Παρακολουθώντας τον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο και φεύγοντας από το γήπεδο ένιωθα πως το αποτέλεσμα περνάει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα κυρίως στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα. Γιατί να βλέπεις τον Παναθηναϊκό να αμύνεται, να έχει "κάτσει" στο δικό του μισό και να περιμένει ουσιαστικά να τελειώσει το ματς χωρίς να ισοφαριστεί από τον Πλατανιά στην Λεωφόρο, ε είναι για λύπηση.

Λέμε πως η ομάδα δεν έκανε σωστή προετοιμασία, πως οι παίκτες δεν έχουν αντοχές, πως η ομάδα είναι ασύνδετη, πως η αλλαγή προπονητή επηρεάζει και άλλες τόσες δικαολογίες. Όμως χρειάζεται να λειτουργούν όλα ιδανικά για να πιέεις εσύ τον Πλατανιά στην έδρα σου και όχι αυτός; Αν το ματς κρατούσε άλλα 20' είναι πολύ πιθανό να είχαμε ισοφαριστεί, αφού έβλεπες πως όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότερο αμυνόμασταν και ψάχναμε λύσεις μόνο με αντεπιθέσεις. Με τον Πλατανιά. Στην Λεωφόρο.

Βέβαια μόλις μπήκα στο αμάξι και άνοιξα το ραδιόφωνο άκουσα ότι ο Παναθηναϊκός προσπάθησε, ότι παίζει πλέον σαν ομάδα, ότι βελτιώνεται, ότι αποκτάει σωστή νοοτροπία...και ηρέμησα.


Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Χουλτ, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ (90'+3' Ρέις), Π. Βλαχοδήμος (76’ Λέτο), Βιγιαφάνιες (73’ Μπουμάλ), Μπεργκ.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Πριντέτα, Κάργας (46’ Ντίνας), Βάντερσον, Μενδρινός (65’ Ντεβέσα), Μουνάφο, Σίγκνεβιτς, Αποστολόπουλος (84’ Γουνδουλάκης), Γιακουμάκης.

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

________________________________________________

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HHIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

________________________________________________

Μαρίνος Ουζουνίδης: «Αρχίζω και βλέπω διάθεση και προσπάθεια»

για το ματς: «Δίκαιη νίκη που θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη. Στα περισσότερα κομμάτια του παιχνιδιού παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, με μια καλή τελική πάσα θα κάναμε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες, όμως γενικά είμαι ευχαριστημένος από τη διάθεση και την προσπάθεια. Πέρα από τα πέντε λεπτά που χάσαμε την ηρεμία μας μετά το γκολ που δεχθήκαμε, όμως επικρατήσαμε και το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί.

Το έχω πει πολλές φορές, ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν όμως βλέπω διάθεση και προσπάθεια και είναι σίγουρο ότι θα βελτιωθούμε και από τα λάθη που κάνουμε»

για τη φυσική κατάσταση και το ενδεχόμενο ν' αδίκησαν τον εαυτό τους οι παίκτες με την εξέλιξη του ματς: «Οι ποδοσφαιριστές έρχονται σιγά σιγά ... Και σε τρεξίματα και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ κάναμε τα περισσότερα χιλιόμετρα από τα παιχνίδια και σήμερα δείξαμε διάθεση. Το σημαντικό μέσα στα γενικότερα προβλήματα που έχουμε, είναι το μυαλό τους. Είναι καλά, έχουν διάθεση, έχουν θέληση και προσπαθούν να δώσουν πράγματα στο γήπεδο. Προσπαθούμε να δουλέψουμε στο μυαλό και την ψυχολογική προσπάθεια. Αν γινόταν και το 3-0 θα γινόταν πιο εύκολο το ματς όμως αντίθετα μείωσε ο αντίπαλος. Εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε δίχως να επηρεαζόμαστε».

για το δημιουργικό κομμάτι και το 4-3-3: «Ήταν το καλύτερο ματς δημιουργικά. Είχαμε και ευκαιρίες και συνδυασμούς. Έχουν εμπειρία τα παιδιά και έχουν παίξει κι άλλες φορές με αυτή τη διάταξη. Εξαρτάται και από ποιους παίκτες έχουμε. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Δεν είναι το θέμα τι αρέσει σε μένα, αλλά τι ταιριάζει στην ομάδα. Αν έχουμε όλους τους μέσους στη διάθεσή μας, θα έχουμε διαφορετική εικόνα. Ακόμα και ο Ζέκα που δεν είναι στο 100% είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι να ξέρουμε πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ μετά και τις προσθήκες που θα γίνουν για να δουλέψουμε και να μην αλλάζουμε κάθε Κυριακή».

για τις μεταγραφές: «Έχουμε κάποια καλά νέα ως προς και τις αποδεσμεύσεις αλλά και προς τους ποδοσφαιριστές που έχουμε πλησιάσει και έχουμε κατασταλάξει. Γίνονται προσπάθειες για να δούμε τι μπορούμε να προχωρήσουμε...».

για τους Μολέδο και Κουτρουμπή: «Ο Γιώργος ίσως είναι έτοιμος για την Κέρκυρα, όχι τόσο ο Μολέδο».

για την άμυνα: «Έκαναν κάποια λάθη σήμερα οι Τελάντερ και Ευαγγέλου. Μακάρι να μπορούσαμε να ξεκουράσουμε και τον μικρό, αλλά δεν είναι ό,τι καλύτερο κάθε φορά ν' αλλάζεις την άμυνά σου. Το θέμα είναι ότι θα παίζει όποιος είναι καλύτερος κι όποιος ταιριάζει». 

________________________________________________

Μάρκους Μπεργκ: «Σημαντικό όταν σκοράρω και βοηθάω τον Παναθηναϊκό»

Για το 3/7 που έχει στα πέναλτι με τον Παναθηναϊκό: «Αν το δούμε από την στατιστική, είναι κακό ποσοστό. Οι τερματοφύλακες κάνουν επεμβάσεις, αλλά εγώ νιώθω καλά που σκόραρα. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, έπρεπε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι, όμως το σημαντικό ήταν η νίκη και είμαστε ευχαριστημένοι γιατί τελικά πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Για τα δύο τέρματά του: «Δεν γνώριζα ότι ήταν η 100η συμμετοχή. Πολύ ωραίο που σκόραρα για να βοηθήσω την ομάδα μου να πάρει τη νίκη. Πάντα σημαντικό να βοηθάω την ομάδα να παίρνει τους τρεις βαθμούς. Ήταν εξαιρετική και η πάσα του Βιγιαφάνιες».

Για το αν τον βολεύει περισσότερο να παίζει με δεύτερο επιθετικό δίπλα του: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Περιμέναμε ο Πλατανιάς να παίξει με τρεις αμυντικούς, έπαιξε με δύο. Έχεις περισσότερο χώρο να κινηθείς, αλλά πάντα εξαρτάται πως παίζει ο αντίπαλος. Ήταν σημαντικό ότι έπαιξε καλά ο Βιγιαφάνιες. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να γυρίσει την κατάσταση: «Σίγουρα μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα. Χρειάζεται χρόνος, μας λείπουν κάποιο παίκτες που είναι στο Κόπα Άφρικα. Μπήκαν κάποια παιδιά που δεν έπαιζαν πριν και πάνε πολύ καλά και αποδεικνύουν πως μπορούν να βοηθήσουν αλλά δεν είχαν χρόνο. Προπονούμαστε όλοι μαζί και μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ και να πάμε καλύτερα στη χρονιά».

Σχόλια