Tα «πράσινα» κλικ του 2016


Άλλος ένας χρόνος φεύγει με τον Σύλλογο δυστυχώς να συνεχίζει την πτωτική του πορεία, όσον αφορά την συγκομιδή τίτλων. Ας ελπίσουμε το 2017 να μας δώσει περισσότερες χαρές και πιο έντονες εικόνες να θυμόμαστε.

Δείτε παρακάτω τις 26 φωτογραφίες που κάνουν την ανασκόπηση της χρονιάς:




Τρίτη 19 Ιανουαρίου: Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ανακοινώνει αργά το απόγευμα την απόφαση του να κλείσει το πέταλο της Θύρας 13 στην Λεωφόρο για τα επεισόδια του περασμένου Νοεμβρίου στο ματς με τον Ολυμπιακό και λίγη ώρα μετά 500 Παναθηναϊκοί μαζεύονται έξω από τα γραφεία του Σύριζα στην Κουμουνδούρου να διαμαρτυρηθούν.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου: Οι διαμαρτυρίες για το κλείσιμο της Θύρας 13 συνεχίζονται. Μηχανόκινητες πορείες ξεκινάνε από τους συνδέσμους της Αθήνας και κατευθύνονται προς την Βουλή, όπου ακούγονται συνθήματα κατά του Σ.Κοντονή, της κυβέρνησης, των πολιτικών και του Β.Μαρινάκη. Στην συνέχεια η πορεία πηγαίνει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Λεωφόρο Συγγρού.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου: Οι κινητοποιήσεις δεν έχουν σταματημό και ο κόσμος του Συλλόγου δίνει νέο ραντεβού έξω από τον Κεντρικό και 1000 άτομα κατευθύνονται προς το ξενοδοχείο «Χίλτον», όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει η βράβευση του Σ.Κοντονή από την ΕΠΣ Αθηνών. «Ντου» οπαδών μέσα στην αίθουσα με τον Γ.Μποροβήλο να κρύβεται κάτω από τραπέζια και να φυγαδεύεται από την αίθουσα. Στην συνέχεια ο κόσμος μεταφέρθηκε ξανά στα γραφεία του Σύρια για νέες διαμαρτυρίες.

Kυριακή 24 Ιανουαρίου: Ο κόσμος του Συλλόγου δίνει βροντερό παρόν στην Λιβαδειά περνώντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση μετά την απόφαση του Σ.Κοντονή για το κλείσιμο της Θύρας 13.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου: Ενώ οι κινητοποιήσεις των Παναθηναϊκών κατά της Κυβέρνησης έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, η Θύρα 13 μετά το ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στον Λεωφόρο ξεκινάει μηχανοκίνητη πορεία 2.000 κόσμου προς το σπίτι του πρωθυπουργού της Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα. Η αστυνομία απώθησε βιαίως το πλήθος κι ενώ η διαμαρτυρίες συνεχίζουν να είναι το ίδιο ειρηνικές.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου: Η Θύρα 13 πηγαίνει σε ΕΡΤ και Χαλάνδρι, έξω από τον χώρο όπου γίνονται οι βραβεύσεις του ΠΣΑΠ και ανάμεσα στους καλεσμένους βρίσκεται και ο Σ.Κοντονής.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου: Ο Σεμπάστιαν Λέτο επιστρέφει στον Παναθηναϊκό μετά από 4,5 χρόνια και ο κόσμος του Παναθηναϊκού πάει στο αεροδρόμιο για να τον καλοσωρίσει.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου: Ο Παναθηναϊκός παίζει τον επαναληπτικό του Κυπέλλου στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και ο κόσμος του Συλλόγου βρίσκεται έξω από το γήπεδο. Η Αστυνομία έχει κλείσει όλους τους δρόμους στην περιοχή και μεγάλη μερίδα του κόσμου πάει στο σπίτι του Σ.Κοντονή στο Κολωνάκι για νέες ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Κυριακή 6 Μαρτίου: Ο Παναθηναϊκός συντρίβει τον Φάρο Κερατσινίου με 101-54 στο ΟΑΚΑ, κατακτάει το 17ο κύπελλο της ιστορίας του και συνεχίζει το ιστορικό ρεκόρ στον Ελληνικό ομαδικό αθλητισμό συμπληρώνοντας 20 χρόνια κατακτήσεων!

Παρασκευή 1 Απριλίου: Η Euroleague «βαφτίζει» τον Δημήτρη Διαμαντίδη «θρύλο» του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης του κάνει την σχετική απονομή σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Δευτέρα 9 Μαϊου: Ο Γιάννης Αλαφούζος παρουσιάζει στον «Τάφο του Ινδού» την νέα Λεωφόρο. Νέες εξέδρες, σουίτες, εστιατόριο, μουσείο και αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση του γηπέδου ανακοινώνει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.  Έξι μήνες μετά, μόνο οι σουίτες έχουν γίνει...

Δευτέρα 30 Μαϊου: Ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα μας με το τρίποντο του Σπανούλη στην τελευταία φάση του αγώνα και το γήπεδο αποθεώνει τον Δημήτρη Διαμαντίδη για την τελευταία παράσταση της ζωής του αδιαφορώντας για το τελικό αποτέλεσμα.

Τριήμερο 24,25,26 Ιουνίου: Η Θύρα 13 κλείνει 50 χρόνια και το γιορτάζει σε όλη την Αθήνα.

Τρίτη 12 Ιουλίου:  Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση για 2 χρόνια και ο ερχομός του προκαλεί ποικίλα σχόλια.

Κυριακή 28 Αυγούστου: Ο Δημήτρης Μπαλτάκος διαδέχεται τον Ηλία Μιχαλαριά και γίνεται ο νεότερος πρόεδρος στην σύγχρονη ιστορία του Συλλόγου.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου: Επιστροφή της ομάδας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, επιστροφή της Θύρας 13 στις χορογραφίες στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League απέναντι στον Άγιαξ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου: Σε ένα μεγάλο τουρνουά όπου συμμετείχαν μαζί με τον Παναθηναϊκό ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπαρτσελόνα, ο κόσμος του Συλλόγου χάρισε στον Δημήτρη Διαμαντίδη ένα αξέχαστο standing ovation.


Δευτέρα 10 Οκτοβρίου: Συντριβή από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ μεε 88-63 και απόλυτη Πεδουλάκη την επόμενη μέρα.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρνει τον Τσάβι  Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό, τον παρουσιάζει και ο Ισπανός τεχνικός υπογράφει τριετές συμβόλαιο με την ομάδα.

Πέμπτη 10 Νιεμβρίου: Η είδηση του θανάτου του Ανδρέα Βγενόπουλου (5/11)  ξαφνιάζει άπαντες και η Θύρα 13 λίγες μέρες μετά τον «αποχαιρετάει».

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου: Οι Παναθηναϊκοί κάνουν" κατάληψη" στο Άμστερνταμ. Παρόλα αυτά, η ομάδα τους στεναχωρεί ξανά και χάνει με 2-0 από τον Άγιαξ.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου: Ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι πάει από το κακό στο χειρότερο και χάνει από τον Όφη της Β Εθνικής με 2-1 στο Ηράκλειο. Ο κόσμος περιμένει την ομάδα μετά το ματς στο ξενοδοχείο, ο Ιταλός δηλώνει πως δεν παραιτείται και η λογική επικρατεί τις επόμενες ώρες και οι δρόμοι του χωρίζουν με την ομάδα.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει αναλάβει την ομάδα, όμως δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να κλείσει με μια γλυκιά γεύση ακόμη μια αποτυχημένη Ευρωπαϊκή χρονιά. Η Θέλτα κερδίζει άνετα με 0-2 μέσα στην Λεωφόρο και ο κόσμος αποδοκιμάζει Αλαφούζο και παίκτες.  Ο Παναθηναϊκός πετυχαίνει νέο αρνητικό ρεκόρ με 1 βαθμό σε 6 αγώνες και λέει αντίο στην Ευρώπη!

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου: Ο Ομπράντοβιτς επιστρέφει για ακόμη μια φορά στον χώρο που λατρεύτηκε και ο κόσμος αποθεώνει τον μεγαλύτερο προπονητή της ιστορίας του Συλλόγου, υπό τον ρυθμό του γνωστού συνθήματος.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου: Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Ιταλού σταρ Αλεσάντρο Τζεντίλε και η ομάδα δυναμώνει κι άλλο το "οπλοστάσιο" της.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου: Ο Νίκος Λυμπερόπουλος επιστρέφει στην ομάδα μετά από 13 χρόνια. Αυτήν την φορά ως τεχνικός διευθυντής.



Σχόλια