Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Ο Παναθηναϊκός στην eSports και...τιμά την ιστορία του


Η ιστορία του Παναθηναϊκού από την γέννηση του μέχρι και σήμερα σημαδεύτηκε από τριών ειδών διαδρομές. Των αξιών, της πρωτοπορίας και του πρωταθλητισμού. Χωρίς την ίδια επιτυχία πάντα, ο Σύλλογος κρατάει μέχρι τις μέρες μας αυτά τα τρία συστατικά που τον κάνανε ξακουστό σε όλο τον πλανήτη.


Σήμερα, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό στα περισσότερα τμήματα του ελέω χρεών και έλλειψη ρευστότητας μέσω παράνομων δραστηριοτήτων και δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό. Όμως έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο να βρίσκεται μέσα στις εξελίξεις και να αποδεικνύει ότι δεν είναι απλώς ένας αθλητικός σύλλογος.

Έτσι ανακοινώθηκε σήμερα η έναρξη λειτουργίας τμήματος esports! Μια κίνηση πρωτοποριακή για την χώρα μας και πιθανότατα κερδοφόρα για τον ίδιο τον Σύλλογο. Η ιστορία θα δείξει πόσο θα πετύχει αυτό το εγχείρημα, όμως η πραγματικότητα είναι πως αυτές οι κινήσεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε να μην ξεχνάμε και να μην χάνεται στην πάροδο του χρόνου, ένα σημαντικό μέρος της ταυτότητας του Συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ερασιτέχνη:

O Παναθηναϊκός Α.Ο., στο πλαίσιο της πρωτοπορίας που τον χαρακτηρίζει διαχρονικά και ακολουθώντας τις εξελίξεις της εποχής, ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας τμήματος eSports. Ο Σύλλογός μας, εισέρχεται στον κόσμο του eGaming και των παγκοσμίως δημοφιλών πρωταθλημάτων: League of Legends, Starcraft, Dota2, Counter-Strike και FIFA και NBA2K.

Τα eSports όπως προδίδει και το ίδιο το όνομα (electronic sports) είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ παικτών ή ομάδων σε video games, με γνώμονα την στρατηγική, τα αντανακλαστικά και την επικοινωνία με τη μηχανή (Η/Υ ή Console). Από το 2000 είδαμε τα πρώτα επαγγελματικά τουρνουά να προσελκύουν χιλιάδες κόσμου ως θεατές. Τα eSports προέρχονται από την Ασία και τα φημισμένα παιχνίδια στρατηγικής, ενώ με την πάροδο του χρόνου έχουν επεκταθεί σε όλο τον κόσμο και πλέον δεσπόζουν σε μια από τις υψηλότερες θέσεις των προτιμήσεων του νεανικού κοινού.

Εν έτη 2016 έχουν δημιουργηθεί μεγάλοι σύλλογοι και εντυπωσιακά μισθολόγια για τους διάσημους επαγγελματίες παίκτες αλλά και εξωπραγματικά έπαθλα στα ομαδικά παιχνίδια που μετρούν εκατομμύρια δολάρια.

Ταυτόχρονα κορυφαίοι Σύλλογοι όπως η Παρί Σεντ Ζερμαίν, η Σάλκε, η Βαλένθια κ.α. δραστηριοποιούνται ήδη στα eSports, των οποίων η ανάπτυξη είναι συνεχής και ραγδαία, προσελκύοντας εκατομμύρια θεατών στις μεγάλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Στην Ελλάδα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τα πρώτα βήματα, με εγχώριες διοργανώσεις και ομάδες που ανταγωνίζονται το επίπεδο της Ευρώπης, ενώ το πρώτο μεγάλο πρωτάθλημα (ΤΗΕ LEAGUE) που διεξήχθη, προσέλκυσε στην τελική του φάση, χιλιάδες Ελλήνων θεατών στο πλαίσιο του eGaming στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

O Σύλλογός μας υλοποιεί το νέο αυτό project σε συνεργασία με την εταιρεία Cowboy TV και υπεύθυνοι του τμήματος θα είναι οι κ. κ. Ανδρέας Δερδεμέζης, Ηλίας Αποστολόπουλος και Μιχάλης Βιλιώτης.

O πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. Δημήτρης Μπαλτάκος δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου σχετικά με την είσοδο του Συλλόγου μας στα eSports:

“Ο Παναθηναϊκός Α.Ο., πραγματοποιεί μία πρωτοποριακή κίνηση που αναμένεται να προσδώσει στο Σύλλογο σημαντικά οφέλη και παράλληλα, μέσω αυτής της καινοτομίας, απευθυνόμαστε σε Έλληνες παίκτες που ήδη διακρίνονται στο εξωτερικό και πλέον τους δίνουμε έξτρα κίνητρο και οργανωτικό πλαίσιο ως προς την ενασχόλησή τους με τα eSports. Ο ανταγωνισμός σε ένα ψηφιακό περιβάλλον και ο συνδυασμός ταχύτητας, ακρίβειας, στρατηγικής σκέψης, ομαδικότητας κ.α. αποδεικνύεται εξαιρετικά ελκυστικός και αποτελεί επιλογή από ευρύ κοινό ως ψυχαγωγία (θεατές) αλλά και καριέρα (παίκτες). Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. όπως και άλλοι κορυφαίοι σύλλογοι παγκοσμίως, εναρμονίζεται στα δεδομένα της εποχής, πάντα με γνώμονα την εξέλιξη και την πρόοδο”.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του τμήματος στο facebook: facebook.com/PAOeSports και στο email: esports@panathinaikos1908.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Μοιραστείτε το