Δ.Μπαλτάκος: «Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται άλλη νοοτροπία!»


Αποσπάσματα από την συνέντευξη του στο site Sdna:



«Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην μιζέρια, που δέχεται ο κόσμος της ομάδας μέσω ανακοινώσεων από όλον τον Παναθηναϊκό. Το ότι δεν έχει πάρει τίτλο το ποδόσφαιρο ή ότι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει σε επίπεδο πρωταθλητισμού αυτά που θα ήθελαν οι οπαδοί δεν πρέπει να προκαλεί μιζέρια και στεναχώρια, αλλά αντιθέτως πρέπει να μετουσιωθεί σε συσπείρωση και πως θα προχωρήσουμε παρακάτω με μεγαλύτερη δυναμική. Δεν παραπονιόμαστε για αυτά που συμβαίνουν. Αντιθέτως πολεμάμε δυναμικά για να ανατρέψουμε την όποια κατάσταση θεωρούμε πως είναι αρνητική».

Με ποιον τρόπο;

«Οι τρόποι είναι πολλοί. Ένας από αυτούς είναι η αλλαγή του κλίματος και της ψυχολογίας των οπαδών. Γιατί οι οπαδοί επηρεάζονται από την συμπεριφορά και την στάση του Παναθηναϊκού. Και της ΠΑΕ, και του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ. Συνεπώς η προτεραιότητά μας είναι να αλλάξουμε το κλίμα».

-Μιλώντας με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών ο Παναθηναϊκός μικραίνει;

«Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μικρύνει μόνο με έναν τρόπο. Μέσω νοοτροπίας. Η νοοτροπία πλήττεται και αν δεν αντιστραφεί αυτή η κάθοδος θα μικρύνει. Ο Παναθηναϊκός δεν εξαρτάται μόνο από το αν θα πάρει πρωτάθλημα, αν και αυτό είναι σημαντικό. Είναι ο πλέον πολυνίκης σύλλογος της χώρας και δεν είναι καταστροφή επειδή δεν έχει πάρει πρωτάθλημα για κάποια χρόνια. Καταστροφή είναι να έχουμε ηττοπαθή νοοτροπία. Πηγαίνουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και αυτό πρέπει να αναστραφεί. Όταν αναστραφεί αυτό και όταν μπούμε ξανά σε νικηφόρα νοοτροπία τότε αναπόφευκτα θα έρθουν και οι τίτλοι».

Σχόλια