Δ.Μπαλτάκος: «O Παναθηναϊκός είναι ο πολυνίκης σύλλογος στην Ελλάδα και έχει ηθικές αξίες. Όχι ο Ολυμπιακός»


Απόσπασμα από την συνέντευξη του στο site Sdna:


- Μιλώντας για ζητήματα ενότητας. Η ενιαία γραμμή που υπάρχει στη διοίκηση του Ολυμπιακού παίζει ρόλο ώστε να υπάρχουν τα τελευταία χρόνια αυτά τα αποτελέσματα και στον Ολυμπιακό αλλά και στους ανταγωνιστές του;

«Ο Ολυμπιακός έχει την δική του στρατηγική. Ο Παναθηναϊκός θέλει πολλή δουλειά ακόμα. Ο στόχος του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεν είναι ίδιος, ούτε και οι μέθοδοι. Για αυτό λέω ότι αυτό είναι το όραμά μου».

- Μήπως στο μεσοδιάστημα έχει αλλάξει η ιστορία;

«Δεν θεωρώ ότι αλλάζει τόσα γρήγορα η ιστορία. Ο Ολυμπιακός επενδύει σε έναν οργανισμό που έχει κοντά ποδάρια. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει κάνει ένα μπαμ που έχει κρατήσει κάποια χρόνια, αλλά επειδή δεν είναι φτιαγμένο σε έννοιες που μπορούν να διατηρηθούν στη ροή της ιστορίας θα ηττηθεί. Οι έννοιες που πρεσβεύει ο Ολυμπιακός δεν είναι έννοιες που έχουν ηθική αξία. Εγώ προσπαθώ να τα βλέπω μακροπρόθεσμα. Δεν είμαι πολιτικός να έχω εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια».

Στο μεταξύ, το ταμπλό γράφει. Πώς αισθάνεστε όταν ο Παναθηναϊκός που ήταν κραταιός σε πολλά ομαδικά σπορ, έχει συντριβεί αγωνιστικά από τον αντίπαλό του;

«Ξαναλέω ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερα από 108 χρόνια ιστορίας. Στα 108 χρόνια ιστορία τα 5-10 χρόνια είναι το ένα δέκατο. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανατραπεί, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο πολυνίκης σύλλογος στη χώρα με συντριπτική διαφορά συγκριτικά με τους άλλους. Ο Παναθηναϊκός είναι ο νούμερο ένας σύλλογος στη χώρα. Θα ανατρέψουμε την κατάσταση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια από τον Ολυμπιακό».

Σχόλια