Δ.Μπαλτάκος: «Γήπεδο μόνο στην Λεωφόρο»


Απόσπασμα από την συνέντευξη του στο site Sdna:


- Η σχέση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με την Πολιτεία ποια είναι;

«Δείχνει θετική διάθεση απέναντι μας».

Σε πολύ πρόσφατη συνέντευξή του στο SDNA ο υπουργός Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι υπάρχει άδεια εν ισχύ για τον Βοτανικό.

«Η άποψή μου εδώ μπορεί να διατυπωθεί μόνο με μία πρόταση. Γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο. Δεν υπάρχει κάτι άλλο».

- Γίνεται; Εύκολο να το λέτε, αλλά γίνεται;

«Ναι, γίνεται. Όταν συγκεντρώθηκε η Παναθηναϊκή Κίνηση και έβαλε στην άκρη 70 εκατομμύρια θα μπορούσε να δώσει ένα μέρος των χρημάτων για να φτιάξει γήπεδο. Δεν θα υπήρχε ούτε ένας που θα τους έλεγε γιατί δεν πήρες το πρωτάθλημα. Γίνεται συνεπώς να φτιάξεις γήπεδο».


- Στη Λεωφόρο;

«Και στη Λεωφόρο και στα αστέρια! (υπάρχει σχετικό σύνθημα και ταιριάζει) Όπου θες γίνεται. Αν θέλουν οι ισχυροί άνδρες του Παναθηναϊκού και υπάρχει υποστήριξη από την ΠΑΕ, την ΚΑΕ και τον κόσμο μπορείς να κάνεις παντού γήπεδο. Απλά το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτό που είπα στην αρχή. Ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ενιαίος. Αυτή είναι η απαρχή όλων. Το όραμα. Αν το όραμα επιτευχθεί σε στρατηγικό επίπεδο, θα γίνει και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Το θέμα είναι να έχουμε μία νοοτροπία νικηφόρα και με βάση αυτήν την νοοτροπία μπορείς να κάνεις γήπεδο και να πετύχεις τα πάντα».

- Ακούγεται λίγο ελπιδοφόρο αυτό στην γραφειοκρατούμενη Ελλάδα του σήμερα. Η ΑΕΚ για παράδειγμα έχει τον χώρο να φτιάξει γήπεδο, έχει τα χρήματα και δεν μπορεί.

«Η ΑΕΚ δεν είναι Παναθηναϊκός. Η δυναμική του Παναθηναϊκού είναι τεράστια».

- Θα επιμείνω στο ζήτημα των εγκαταστάσεων γιατί αφορά τους πάντες. Από τις ακαδημίες μέχρι τους άνδρες και τις γυναίκες. Ο Ερασιτέχνης είναι σε μία κατάσταση που φυτοζωεί. Έχει ένα δικό του γήπεδο 100 ετών. Είναι όλο αυτό αποτέλεσμα ότι δεν είναι ενιαίος ο Παναθηναϊκός;

«Ναι. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ενιαίος. Εγώ ως Δημήτρης Μπαλτάκος είμαι υπεύθυνος ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει όραμα, να το εφαρμόσει, να γίνει ο Παναθηναϊκός ενιαίος και αδιαίρετος και να έχει νοοτροπία νικητή».

Σχόλια