Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Καλιτζάκης: «Αυτοί οι παίκτες δεν αξίζουν να φοράνε την φανέλα του Παναθηναϊκού»Αναλυτικά οι δηλώσεις του παλαίμαχου αμυντικού της ομάδας που τον τελευταίο καιρό ακούγεται το όνομα του για επιστροφή του στον Παναθηναϊκό σε κάποιο πόστο:


«Δεν αξίζει πολλοί ποδοσφαιριστές από εκεί μέσα να φοράνε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Και να σας πω και κάτι; Δεν παλεύουν, δεν γουστάρουν αυτό το πράγμα. Δημόσιοι υπάλληλοι, έβαλαν την κάρτα δύο ώρες, να πάμε σπίτι να ξεκουραστούμε. Αυτοί είναι ικανοί μόλις φτάσουν στην Αθήνα, να πάρουν το γκομενάκι τους και να πάνε σε κάνα μπαράκι, τους έχω ικανούς και γι' αυτό το πράγμα. Και εύχομαι αν τους βρούνε να τους πλακώσουν και στο ξύλο.

Λόγια λέγονται πολλά, η ποιότητα ενός ποδοσφαιριστή και η αξία του φαίνονται στο γήπεδο. Λόγια ακούω συνεχώς, πράξη καμία. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, όχι μόνο να ζητάνε πράγματα. Φοράνε μια ιστορική φανέλα που αυτή τη στιγμή την έχουν φτάσει πάτο για εμένα. Μπορεί να γίνομαι σκληρός, αλλά σήμερα την είδα την εικόνα από κοντά και με στεναχώρησε απίστευτα. Δεν πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός έχει αυτή την εικόνα. Δυστυχώς ο Μαρίνος πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν, χωρίς καμία υποδομή. Δεν ξέρω αν είναι κουρασμένοι, το κουρασμένοι σημαίνει πολλά. Διάθεση, θέληση. Σήμερα οι παίκτες του Παναθηναϊκού μου έδειξαν άτομα που ήρθαν να χτυπήσουν την κάρτα και να πάνε σπίτι τους.

Δεν μπαίνω σε καμία διαδικασία, εμείς γράψαμε την ιστορία μας έχει τελειώσει αυτό, πάει. Εμείς τιμήσαμε τη φανέλα δέκα χρόνια. Θεωρώ ότι η εικόνα δεν αρμόζει στην φανέλα του Παναθηναϊκού, στην ιστορία. Μακάρι ο  Μαρίνος, που τον πιστεύω πολύ να έχει το χρόνο και την υπομονή να χτίσει πράγματα στον Παναθηναϊκό. Μακάρι να τον αφήσουν όμορφα κι ωραία. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει προσπάθεια, υπάρχει στόχος.

Υπομονή να διορθώσει τα κακώς κείμενα που υπάρχουν. Δεν είναι μόνο κακοί ποδοσφαιριστές είναι κακής νοοτροπίας. Αυτό που έκανε ο Ζέκα το έχει ξανακάνει. Δεν αρμόζει στον Παναθηναϊκό για κάποιον που θέλει να κάνει το χαβαλέ του να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο από τη στιγμή που τον χρειάζεται. Δεν έχει την πολυτέλεια να αναπληρώσει τον κάθε Ζέκα, αν θέλουν να πάνε Σαββατοκύριακο διακοπές ας πάνε από τώρα, να μην παίζουν. Το βασικό είναι ότι κανείς δεν μπορεί να λειτουργεί εις βάρος του Παναθηναϊκού και οι ποδοσφαιριστές το κάνουν. Δεν υπάρχουν χαρακτήρες στον αγώνα. Δεν είδα κανέναν να εμψυχώνει κανέναν, να στηρίξει τον συμπαίκτη του, να πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Αδιαφορία εις βάρος του Παναθηναϊκού. Αδιαφορούν τελείως, έχουν έρθει σαν να χτυπάνε μια κάρτα εργασίας, τελείωσε πάνε σπιτάκι τους.  Η νοοτροπία και οι χαρακτήρες τους προσβάλουν τον Παναθηναϊκό.

Να σου πω ένα πράγμα. Δεν είμαι στην ομάδα δεν ξέρω τι γίνεται. Ξέρω την εικόνα που βλέπω. Βλέπω μια ασυλία, σοβαρά γεγονότα γίνονται. Στα λόγια λέμε πολλά. Το θέμα είναι ο καθένας αν έχει τη δύναμη αυτό που λέει να το πιστεύει. Ο Μπεργκ λέει κάτι, δείξ' το μου στο γήπεδο. Πάρ' την ομάδα που είσαι ο Μπεργκ στις πλάτες σου. Εγώ θεωρώ ότι κανείς δεν έχει τη δύναμη και το θάρρος να τραβήξει τους άλλους γιατί μεταξύ τους πρέπει να είναι μπάχαλο, αυτό μου δείχνει σαν ομάδα. Ότι ο καθένας έχει τραβήξει το δρόμο του.  Μια ομάδα χτίζεται μέσα από παρέες, από αποδυτήρια και διαδικασίες. Το θέμα είναι τι χαρακτήρες έχεις για να κερδίσεις.

Για το αν θα πήγαινε τεχνικός διευθυντή και τι θα έλεγε αν ήταν στα αποδυτήρια: «Το πως θα αντιδρούσα δεν ξέρω. Ξέρω την ιστορία, το μέγεθος της φανέλας και ξέρω τι υποχρέωση σε αυτή την ομάδα έχω. Με έχτισε και με έκανε αυτό που είμαι. Μιλάω μόνο από πικρία και στεναχώρια γιατί δεν αρμόζει αυτή η εικόνα στον Παναθηναϊκό. Δεν μου αρέσει όσο κακός να είναι ένας παίκτης το να μην παλεύει. Αυτό με στεναχωρεί, είσαι κακός; Πάλεψε τουλάχιστον. Αυτοί αδιαφορούν. Αυτό είναι το χειρότερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Μοιραστείτε το