Φύσσας: «Να φτιάξουμε παίκτες που να ξέρουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός»


Αναλυτικά τι δήλωσε στην παρουσίαση του ως νέος υπεύθυνος ακαδημιών:


«Να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Νίκο. Το κλαμπ αποφάσισε να αναλάβω αυτό το πόστο. Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη διαδρομή να διαβώ. Το εμείς θα είναι αυτό που θα κυριαρχεί. Έχω ένα πλάνο και θα το παρουσιάσω όταν αναλάβω και επίσημα. Σαν ποδοσφαιριστής και μετά ως διευθυντής ποδοσφαίρου είχα έναν στόχο, μια φιλοσοφία. Αυτή η φιλοσοφία που έχω ταιριάζει με την πρώτη ομάδα και είναι ωραίο να ταιριάζει με την ακαδημία. Η αγωνιστική φιλοσοφία έχει να κάνει με το ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν εκτός από τον τρόπο παιχνιδιού που έχει ήδη η ακαδημία, θέλω να προσθέσω παναθηναϊκή συνείδηση στα παιδιά που είναι στην ομάδα. Πρέπει να ξέρουν που παίζουν, να τους μάθουμε να είναι σωστοί άνθρωποι και να είναι Παναθηναϊκοί, να ξέρουν την ιστορία. Αυτό για να ξέρουν όταν φτάσουν στην πρώτη ομάδα που είναι, ώστε να το διαχειριστούν».

Για την παναθηναϊκή νοοτροπία:

«Από την δική μου πλευρά ναι είναι σημαντικό να αποτελείται από άτομα που έχουν φορέσει την φανέλα. Το να ξέρεις τον σύλλογο που υπηρετείς σου ανοίγει την πόρτα να πετύχεις. Στο δικό μου το κομμάτι θέλω να πω κάτι.Τα παιδιά δεν κάνουν λάθη. Εμείς κάνουμε λάθη.Θα αντιμετωπίσουμε τα παιδιά με όσο σεβασμό τους πρέπει. Είμαστε σύλλογος που πάντα έχει επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θέλω να τους μεταφέρω τι σημαίνει να είσαι σε αυτή την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ιδέα. Δεν θέλουμε να κάνουμε Παναθηναϊκούς με τις επιτυχίες αλλά με τον τρόπο σκέψης. Σε αυτό το κομμάτι έχω μεγάλο βάρος που πρέπει να φέρω εις πέρας. Το έχουμε μέσα μου και πρέπει να το βγάλω προς τα έξω».

Για το πως θα κινείται μεταγραφικά ο Παναθηναϊκός:

«Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Παναθηναϊκού έγιναν από ομάδες με γεμάτες Έλληνες. Στο Euro όλη η ραχοκοκαλιά ήταν του Παναθηναϊκού. Δεν έχουμε βγάλει ως ποδόσφαιρο πολλούς Πλατινί ή με πολλά τεχνικά χαρίσματα. Έχουμε και τέτοιους. Γινόταν πολύ καλή δουλειά, θα πέσει φωτιά να μας κάψει αν πούμε κάτι άλλο. Είναι συνολική δουλειά να φέρνουμε ελληνάκια στην πρώτη ομάδα. Πρέπει να βρούμε σαν ακαδημία παιδιά με τέτοια στοιχεία, να τα γαλουχήσουμε και να είναι έτοιμα για την πρώτη ομάδα».

Για τις συνθήκες λειτουργίας στις ακαδημίες:

«Το Κορωπί έχει εξελιχθεί. Το γεγονός πως έχουμε κάποια γήπεδα στην Παιανία είναι ένα σημάδι. Θα ζήσουμε με αυτές τις συνθήκες. Σίγουρα θα θέλαμε πολύ καλύτερες. Η θέληση υπάρχει, σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα αλλά είναι στο χέρι μας να τα ξεπερνάμε και μέσα από αυτά να γινόμαστε καλύτεροι. Έχω υποχρέωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο να προσφέρω. Έχω πάθος να το κάνω και ελπίζω με την βοήθεια όλων να το καταφέρω και να έχουμε αποτέλεσμα. Να είναι οι νέοι Λυμπερόπουλοι, Καραγκούνης, Μπασινάς, Γκούμας. Ίσως να είναι τώρα έξω αυτά τα παιδιά. Βάζοντας κάποια από τα στοιχεία που είπα, θα τα ετοιμάσουμε για την πρώτη ομάδα».

Τι είπε στον Λυμπερόπουλο, έχοντας περάσει από αυτή την θέση:

«Δεν του έχω πει κάτι. Ο Νίκος είναι ένα γνήσιο παιδί και είναι ιδανικός για αυτή την θέση. Εύχομαι έτσι να συνεχίσει, είμαι σίγουρος. Δεν χρειάζεται να του πω κάτι, δεν έχει ανάγκη. Από μόνος του μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις».

Για στελέχωση των τμημάτων και τις συνθήκες των ακαδημιών:

«Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, θα αναλάβω από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου και θέλω να αξιολογήσω την κατάσταση. Πρέπει να αξιολογηθεί η όλη κατάσταση. Θέλω να δω τα πόστα και το πως ήταν η ακαδημία για να βάλω την δική μου φιλοσοφία. Θέλω ένα διάστημα να ζω την ημέρα και να μπορέσω να κινηθώ. Είναι κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω. Μακάρι να είχαμε ξενώνες και περισσότερες δυνατότητες. Θα πορευτούμε με αυτές τις συνθήκες που έχουμε για να έχουμε επιτυχία».

Σχόλια