Aγχώθηκε αλλά κέρδισε


Η Άεκ έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό αλλά στο τέλος μίλησε η διαφορά ποιότητας και η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κέρδισε με 77-68.

Όπως όλοι ξέρουμε, η φετινή σεζόν θα είναι ιδιαίτερα περίεργη αφού η πρωτόγνορη εμπειρία της νέας Euroleague δημιουργεί νέα δεδομένα σε κάθε ομάδα, με δύο σημεία να είναι τα πιο χαρακτηριστικά.


Το πρώτο είναι η κούραση που βγαίνει στα ματς των εθνικών πρωταθλημάτων, που όσο κυλάει η χρονιά θα είναι όλο και μεγαλύτερη με αποτέλεσμα ομάδες αντίστοιχης δυναμικής της Άεκ να μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν ματς απέναντι σε εμάς ή τον Ολυμπιακό. Αυτό δημιουργεί νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, αφού η πρώτη θέση και το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ πιθανό να μην κριθούν στα μεταξύ μας ματς με τον Ολυμπιακό.

Το δεύτερο σχετίζεται με τους τραυματισμούς που βγάζουν όλες οι ομάδες της Εuroleague κάθε εβδομάδα. Η πίεση των αγώνων είναι πολύ μεγάλοι και οι ρυθμοί εξωντοτικοί, με αποτέλεσμα οι απώλειες παικτών μέσα στην σεζόν να μην είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας και οι προπονητές να πρέπει να είναι έτοιμοι σε συνεχείς διαφοροποιήσεις των ρόστερ.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 39-39, 56-56, 77-68

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίγκλετον 6, Νίκολς 16 (1), Φελντέιν 20 (2), Χαραλαμπόπουλος 9, Ν. Καλάθης 2, Ρίβερς 1, Μποχωρίδης 5 (1), Φώτσης 7 (1), Παππάς, Noύμερο29 11 (1).

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 19 (4), Μιλόσεβιτς 5, Ντίξον 4, Φόλκερ, Ουίλιαμς 3, Σάκοτα 14 (2), Χαριτόπουλος, Λαρεντζάκης 13 (1), Ιβάνοβιτς 4, Μαυροειδής 6, Σκουλίδας.


ΥΓ: Μακάρι να μην περάσουν ακόμη πολλά χρόνια που ματς σαν αυτό με την Άεκ να προσελκύουν maximum 5.000 κόσμο. Μακάρι να υπάρχει ξανά ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα, να καθορίζονται θέσεις και να υπάρχουν και αντίπαλοι οπαδοί. Τώρα, μιλάμε για άγευστα, άνοστα ματς. Περνάνε Σαββατοκύριακα, μήνες, χρόνια και οι οπαδοί απλά δεν έχουν να περιμένουν κάτι. Αντί να βρίσκονται σε πούλμαν, πλοία και τρένα κάθονται στην καλύτερη στους καναπέδες να δουν τα ματς από την τηλεόραση. Αυτό είναι αρρώστια και καλό θα είναι να το καταλάβουν όλοι, όλων των ομάδων και να αντιληφθούν πως αν δεν μπορούμε να ανεχτούμε τα άλλα χρώματα τότε δεν έχουμε λόγο ύπαρξης.

Σχόλια