Πότε έφερε καλύτερες μέρες η επιμονή του Αλαφούζου;


Tις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι καταστάσεις που ζούμε στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό μας δίνουν την εντύπωση πως βιώνουμε ένα συνεχές deja vu. Σε όλα τα επίπεδα, εντός κι εκτός Συλλόγου. Ένα από αυτά είναι η εμμονή του Γιάννη Αλαφούζου να κρατάει προπονητές της ομάδας που έχουν κάνει (ο καθένας για τους δικούς του λόγους) τον κύκλο τους και είναι καμμένες περιπτώσεις.


Η σημερινή κατάσταση με τον Ιταλό τεχνικό δεν είναι πρωτόγνωρη. Αντιθέτως είναι καρμπόν με τις περιπτώσεις Φερέϊρα και Αναστασίου, με την μόνη (βασική) διαφορά πως οι άλλοι δύο πρόσφεραν κατά διαστήματα σημαντικές νίκες και ωραίο θέαμα στον κόσμο του Συλλόγου, ενώ ο Αναστασίου πήρε και ένα Κύπελλο.

Αυτό που δεν διαφέρει καθόλου, ούτε στο ελάχιστο, είναι η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ως προς τον προπονητή. Ενώ ο κόσμος απαιτεί την απομάκρυνση του τεχνικού, η ομάδα δεν παίζει μπάλα και τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, ο Αλαφούζος συνεχίζει να μην ακούει, να μην βλέπει, να μην νιώθει. Για ακόμη μια φορά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν προπονητή που έχει χάσει τα αποδυτήρια, τον κόσμο και οδηγεί τον Σύλλογο σε συνεχείς γκέλες.

Και πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω με ποια λογική επιμένει να τον κρατάει. Να είχε δικαιωθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, άντε να το καταλάβαινα. Αλλά θυμάται τι είχε γίνει με Φερέϊρα και Αναστασίου; Θυμάται ότι η ομάδα δεν μπορούσε να παίξει υποφερτή μπάλα και το ένα χαστούκι διαδεχόταν το άλλο; Θυμάται ότι η επιμονή του δημιουργούσε μια άρρωστη κατάσταση στο γήπεδο και στο τέλος οι Φερέϊρα και Αναστασίου άκουγαν πολύ περισσότερα από όσα τους άξιζαν; Εδώ δηλαδή τι διαφορετικό περιμένει να συμβεί; Να αρχίσει να κάνει σερί νικών ο Στραματσόνι και η ομάδα να αρχίσει να πετάει; Ένα χρόνο είναι ο Ιταλός και μόνο χειρότερα δείγματα μας δείχνει όσο περνάει ο καιρός...

Είναι θεμιτό να πιστεύει ο Αλαφούζος ότι είναι άρρωστο να αλλάζουμε κάθε σεζόν και προπονητή αλλά όταν δεν υπάρχει πλάνο και μια λογική, τότε δεν υπάρχει άλλη οδός. Να αλλάξουν τα πρόσωπα για να πάει όσο λιγότερο χειρότερα γίνεται η χρονιά. Δεν είμαστε ονειροπόλοι, ούτε τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Το έργο το έχουμε ξαναδεί και ξέρουμε πως θα πάει. Η χρονιά έχει καεί και καλό θα είναι να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα πατήσει πάνω στο ψυχολογικό κομμάτι της ομάδας και θα πάει σε όσο πιο ήρεμα νερά γίνεται το καράβι.

Να τον κρατάει δεν έχει καμία λογική.

Ας τον βάλει στο πρώτο αεροπλάνο για Ιταλία και μετά ας αρχίσει να σκέφτεται και ο ίδιος μήπως ήρθε η ώρα να αρχίζει να ψάχνει άτομο να δώσει την ομάδα και να ασχοληθεί μόνο με τον ΣΚΑΪ.

Σχόλια