Xωρίς κόπο και με τρόπο


Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την 3η νίκη του στην τέταρτη αγωνιστική της Euroleague νικώντας τον Ερυθρό Αστέρα με 70-59 και ο Τσάβι Πασκουάλ πέτυχε την δεύτερη διαδοχική νίκη του.


Ο Ισπανός τεχνικός παρουσίασε σήμερα την ομάδα σε δύο διαφορετικές μορφές, την Ελληνική και την Αμερικάνικη με μόνη σταθερά τον Νικ Καλάθη, o οποίος αγωνίστηκε 33 λεπτά και είχε ακόμη μια αρκετά θετική παρουσία με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Αμερικάνοι (Φελντέιν, Ρίβερς, Γκιστ, Νίκολς, Σίγκλεντον) "εξαφάνισαν" τους παίκτες του Ερυθρού Αστέρα, επικρατώντας στον αέρα και έχοντας απόλυτα επίπεδα ευστοχίας, ειδικά στα δίποντα (κοντά στο 80% !). Έτσι η διαφορά δεν έπεσε κάτω από διψήφιους αριθμούς, "κλείδωσε"στους 21 πόντους (46-25) και χάρισε στον κόσμο ένα χορταστικό πρώτο εικοσάλεπτο.



Στο δεύτερο ημίχρονο και την διαφορά να είναι σε μεγάλα επίπεδα, ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε χρόνο στην Ελληνική πεντάδα βάζοντας μέσα τους Παππά, Φώτση, και το νούμερο29 όμως η διαφορά σταδιακά άρχισε να πέφτει, η ομάδα κόλλησε επιθετικά και 5 λεπτά πριν το τέλος έφτασε σε επικίνδυνα επίπεδα, αναγκάζοντας τον Ισπανό να ρίξει ξανά στο παρκέ τους Αμερικάνους όπου "κλείδωσαν" την τρίτη φετινή μας νίκη.

Η διαφορά θα μπορούσε να ήταν αρκετά μεγαλύτερη αλλά σίγουρα αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ομάδα πέτυχε δεύτερη σερί νίκη μέσα σε 3 μέρες και κέρδισε χρόνο και ψυχολογία.

Το θετικό είναι η παρουσία των Αμερικάνων που έδειξαν να ταιριάζουν (τουλάχιστον με αντίπαλο του στυλ των Σέρβων) και η τρομερή αθλητικότητα τους που μετουσιώθηκε σε ένα αποτελεσματικό τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά παιχνίδι.

Τέλος, η μη χρησημοποίηση των Χαραλαμπόπουλου και Μποχωρίδη στο ματς έδειξε και την διάθεση του Πασκουάλ να χρησημοποιήσει μόνο τους 100% έτοιμους και "ψημένους" και να μην ρισκάρει με μια ομάδα που προπονεί μόλις 5 μέρες.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 46-25, 61-41, 70-59

Παναθηναϊκός (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον, Νίκολς 6, Ρίβερς 12 (2), Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 7, Γκιστ 17, Noύμερο29 12 (1), Καλάθης Ν. 16 (2)

Ερυθρός Αστέρας (Ντέγιαν Ράντονιτς): Ουόλτερς 8 (1), Ντάνγκουμπιτς 2, Μίτροβιτς 4, Λάζιτς, Ντόμπριτς, Σιμόνοβιτς 4, Τζένκινς 8, Γκούντουριτς 3 (1), Γιόβιτς 3 (1), Κούζμιτς 15, Μπιέλιτσα 12 (2)


ΥΓ: Και δεν έχουμε τον Τζέιμς...

Σχόλια