Έφερε ισοπαλία και...έχασε


O Παναθηναϊκός φόρεσε το Ευρωπαϊκό του κοστούμι απόψε στην Λιέγη, προηγήθηκε 0-2 με τα γκολ του Ιμπάρμπο όμως αρχικά ένα ανύπαρκτο πέναλτι και ύστερα μια μετριότατη εμφάνιση ήταν ικανά για να μην τον αφήσουν να φύγει νικητής από το Βέλγιο και πλέον να κυνηγάει ένα θαύμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.


Από την μέρα της πρόκρισης στους ομίλους είχαμε πει πως στόχος του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι η πρόκριση στους 32 του Europa League και μόνο αυτή. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι από την μια μπορεί να έχει παρουσιάσει Ευρωπαϊκές εμφανίσεις, αλλά από την άλλη μετά από 3 αγωνιστικές έχει μόλις 1 βαθμό και ψάχνει γερό ντεμαράζ για να διεκδικήσει κάτι καλό από τον όμιλο.

Θέλετε η εχθρική διαιτησία σε Ισπανία και Βέλγιο, θέλετε η ανικανότητα της ομάδας να διαχειριστεί καταστάσεις, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και ο Παναθηναϊκός αντί να πρωταγωνιστεί στον όμιλο του παίζει τον ρόλο του κομπάρσου και του αουτσάιντερ.

Σήμερα είχαμε ένα show από τον Ιμπάρμπο στο πρώτο ημίχρονο και πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια, ο πρώτος διαιτητής άλλαξε το ρου του αγώνα με ένα πέναλτι που δεν σφύριξε ο ίδιος και από αυτό το σημείο και μετά είδαμε ένα άλλο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να μην φάει το γκολ της ισοφάρισης αλλά με τον τρόπο που έπαιζε ήταν ξεκάθαρο πως αγωνίζεται όσο χρειάζεται για να το φάει, όπερ και εγένετο.

Είναι πραγματικά κρίμα που ούτε σήμερα δεν έσπασε η Ευρωπαϊκή κατάρα του διπλού, γιατί εκτός από συμβολικής και βαθμολικής σημασίας, η ομάδα θα έπαιρνε μεγάλο ψυχολογικό προβάδισμα για την συνέχεια του ομίλου. Τώρα μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική κατάσταση και θα πω ψέμματα αν πω πως πιστεύω πως μπορούμε να το γυρίσουμε.


ΥΓ: Μέχρι στιγμής η βαθμολογική συγκομοιδή, τα αποτελέσματα αλλά ακόμη και η σειρά με τα οποία έρχονται είναι ίδια με την προπέρσυνη χρονιά του Αναστασίου στην Ευρώπη. Με την μόνη διαφορά ότι οι εμφανίσεις είναι σαφώς ανώτερες.

ΥΓ2: Ο Παναθηναϊκός το φοβήθηκε το ματς περισσότερο από όσο έπρεπε στο 1-2. Η Σταντάρ δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο. Παρόλα αυτά και φέτος μας πλήγωσε.


Σχόλια