Θέλει δουλειά πολύ...


O Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα και δεν κατάφερε να διαχειριστεί τον πρώτο υψηλής δυσκολίας αγώνα που έδωσε για την φετινή σεζόν. Παρότι το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από καλό στο γήπεδο και ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε, η ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει έστω την ισοπαλία από τον Άγιαξ και γνώρισε ακόμη μια ήττα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Πιθανότατα πολλοί θα περίμεναν -πόσο μάλλον μετά το 1-0 στο 5ο λεπτό- πως η ομάδα του Στραματσόνι θα έμπαινε με το δεξί στους ομίλους και θα ατένιζε με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Όμως χθες το βράδυ, φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν έτοιμος να νικήσει στην έδρα του έναν Άγιαξ, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν ομάδα-φόβητρο. Απλά οι Ολλανδοί ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ. Και αυτό είναι καλό να το αντιλαμβανόμαστε.

Το έργο της ομάδας μας δεν ήταν εξαρχής εύκολο. Από τον προηγούμενο χειμώνα έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ και η βασική μας ενδεκάδα απαρτίζεται -σχεδόν- μόνο από ξένους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το χθεσινό αποτέλεσμα δεν ήταν αποτυχία. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κερδίσει για να μπει δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης. Δεν τα κατάφερε και πλέον το έργο του δυσκόλεψε αρκετά από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.

Πως θα το διαχειριστεί η ομάδα, αυτό θα φανεί στην πορεία. Σίγουρα πάντως είμαστε σε καλύτερη μοίρα από πέρυσι και είμαι πεπεισμένος πως μας αναλογούν περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης από πρόπερσι. To θέμα είναι ότι χάθηκε μια αρκετά καλή ευκαιρία να φτιάξει κι άλλο το κλίμα και να βρεθούμε σε πλεονεκτική θέση από την αρχή του ομίλου.


ΥΓ: Όλα τα προβλήματα από το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησαν από την πλευρά του Μέστο. Ο Ιταλός δυστυχώς χθες βρισκόταν σε άλλο γήπεδο. Αν συνυπολογίσουμε και την κακή εμφάνιση του Κουτρουμπή γίνεται εύκολα αντιληπτό, πόσο πολύ μας στοίχισε χθες η παρουσία των δύο.

ΥΓ2: Για ποιο λόγο η ομάδα οπισθοχώρησε κι ενώ ήταν μπροστά στο σκορ, απέναντι στον ακίνδυνο Άγιαξ είναι το σημαντικότερο κατ εμέ που πρέπει να προβληματίσει τον Στραματσόνι. Γιατί πολύ απλά δεν είναι ούτε τακτικό ζήτημα, ούτε φυσικής κατάστασης (εκτός κι αν βγάλανε τόσα τρεξίματα μέσα σε 20' και μετά ξεφουσκώσανε) αλλά νοοτροπίας.

ΥΓ3: Οι μεταγραφές κρίνονται σε τέτοια ματς και όχι απέναντι σε Λεβαδειακούς. Εκεί φαίνεται μέχρι που πάει το ταβάνι.

YΓ4: Ο Στιλ καλό είναι να μην το παρατραβάει με τις εξόδους και την μπάλα στα πόδια. Πολύ θα θέλαμε να είναι Νόιερ αλλά δεν..

Σχόλια