Σουηδία σημαίνει πρόκριση


Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει για τρίτη φορά στην ιστορία του στην Σουηδία, μετά από 25 χρόνια και θέλει να δώσει συνέχεια στην θετική παράδοση έχει με τις Σουηδικές ομάδες.


Η ΑΪΚ Στοκχόλμης παίρνει την σκυτάλη από την Γκέτεμποργκ, η οποία μας είχε χαρίσει όμορφες αναμνήσεις τα χρόνια όπου ο Παναθηναϊκός με μπροστάρη τον Σαραβάκο άφηνε το στίγμα του στην Ευρώπη.

Η πρώτη επίσκεψη στην Σουηδία ήρθε τον Μάρτιο του 1985, όταν η ομάδα του Γιάτσεκ Γκμοχ έπρεπε να προσπεράσει το εμπόδιο της Γκέτεμποργκ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Και έτσι έγινε, αφού ο Παναθηναϊκός πήρε το διπλό με εύστοχο πέναλτι του Σαραβάκου και «κλείδωσε» την πρόκριση στην Αθήνα δύο εβδομάδες αργότερα με το «χρυσό» 2-2.



Δεύτερη γεύση από Σουηδία είχαμε πέντε χρόνια μετά με την Γκέτεμπορτγκ να βρίσκεται πάλι στον δρόμο μας και αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν την συμμετοχή μας στους ομίλους του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η ομάδα του Βασίλη Δανιήλ στο πρώτο ματς είχε νικήσει 2-0 στο ΟΑΚΑ τους Σουηδούς και στον επαναληπτικό αν και «τα χρειάστηκε» έφυγε με την πρόκριση παίρνοντας την ισοπαλία 2-2, με τον Δημήτρη Σαραβάκο να βάζει την υπογραφή του και στα δύο τέρματα.

Γκέτεμποργκ-Παναθηναϊκός 0-1



Γκέτεμποργκ-Παναθηναϊκός 2-2

Σχόλια