ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Ο Μπεργκ αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση»


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Μπεργκ και την καταγγελία της Μπρόντμπι για ρατσιστική επίθεση του Σουηδού σε παίκτη της ομάδας τους:


Με αφορμή δημοσιεύματα από το εξωτερικό που αναπαράγονται στην Ελλάδα και αναφέρουν ότι η Μπρόντμπι κατήγγειλε στην UEFA τον Μάρκους Μπεργκ για δήθεν ρατσιστική συμπεριφορά προς αντίπαλο του, η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός υπογραμμίζει τα εξής:

-         - Ο Μάρκους βρίσκεται τρία χρόνια στην ομάδα μας, αποτελεί στέλεχος της εθνικής Σουηδίας και αγωνίζεται σε κορυφαίο επίπεδο επί σειρά ετών, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα ή να προκαλέσει επεισόδιο με ρατσιστική συμπεριφορά. Είναι εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού, ακριβώς, γιατί αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Άπαντες γνωρίζουν ότι στη διάρκεια των αγώνων η ένταση ανεβαίνει, όμως ο Μάρκους δεν υπερέβη τα όρια.

-         - Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολυπολιτισμική ομάδα. Έχει ποδοσφαιριστές από πολλές εθνικότητες, οι οποίοι έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους και είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στον κόσμο που τους σέβεται. Ο Παναθηναϊκός ως σύλλογος και οι ποδοσφαιριστές του είναι κάθετα αντίθετοι σε κάθε φαινόμενο ρατσισμού και το καταδικάζουν. Κατά το παρελθόν, ποδοσφαιριστές της ομάδας μας υπήρξαν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων και είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο θέμα αυτό.

-        -  Διακρίνουμε μια προσπάθεια της ομάδας της Δανίας να δυναμιτίσει το κλίμα μετά το δυσμενές γι’ αυτήν αποτέλεσμα στη Λεωφόρο, ελπίζοντας μέσα από μια εχθρική ατμόσφαιρα να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό όφελος. Ο Παναθηναϊκός έχει μακρά ιστορία στα ευρωπαϊκά κύπελλα και δεν πρόκειται να ακολουθήσει το δρόμο που επιλέγει ο αντίπαλος.

Εφόσον μας κοινοποιηθεί οποιαδήποτε καταγγελία της Μπρόντμπι στην UEFA, θα αποδειχθεί η αβασιμότητα του περιεχομένου της.

Σχόλια