Ζέκα: «Δεν ξεπεράσαμε ποτέ την Καμπάλα»


Διαβάστε την συνέντευξη του Κάρλος Ζέκα στο sdna:


Ολοκληρώθηκε μία απογοητευτική σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Ποιο είναι το σχόλιο σου;

Πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, γιατί ήταν ο καλύτερος στα play offs. Ναι, η σεζόν ήταν απογοητευτική, για μένα, για όλους. Μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα και έπρεπε να τα είχαμε πάει καλύτερα. Ευτυχώς, η σεζόν ολοκληρώθηκε και θα ξεκουραστούμε. Πρέπει όλοι να βάλουμε τα δυνατά μας, για να μην επαναληφθεί μία σεζόν όπως η φετινή.

Ποιος ήταν ο κύριος λόγος της φετινής αποτυχίας;

Όλα άρχισαν από την Καμπάλα. Το σοκ ήταν τόσο δυνατό, που δεν το ξεπεράσαμε ποτέ. Η ψυχολογία μας δεν ανέκαμψε ποτέ. Προσπαθήσαμε να προχωρήσουμε, άλλαξε ο προπονητής και ήρθε νέος με διαφορετικές ιδέες, προσπαθήσαμε και παλέψαμε πολύ. Ο προπονητής προσπάθησε και αυτός να μας αλλάξει και ακόμα προσπαθεί. Η Καμπάλα ήταν το σημείο μηδέν της σεζόν. Όμως αυτό συνέβη στην αρχή της σεζόν, οπότε δεν εξηγεί τα πάντα. Είναι απαραίτητο να βρούμε όσα πήγαν στραβά και να τα διορθώσουμε.

Τι μπορούν να περιμένουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού για το μέλλον;

Δεν θέλω να υποσχεθώ στους φιλάθλους μας. Το μόνο που μπορώ να τους πω είναι ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην επαναληφθεί το φετινό. Κατανοούμε τα συναισθήματα τους, νιώθουμε ανάλογα και δεν θέλουμε να βιώσουμε ξανά κάτι παρόμοιο.

Ποιο στοιχείο είχε ο ΠΑΟΚ και δεν είχε ο Παναθηναϊκός στα play offs;

Σε όλη τη διαδικασία ο ΠΑΟΚ νικούσε και αυτό σημαίνει πως έκανε καλύτερα αυτό που έπρεπε. Αντίθετα, εμείς χάσαμε όλα τα παιχνίδια από ατομικά λάθη. Στη Νέα Σμύρνη χαρίσαμε γκολ στον Πανιώνιο, με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο ελέγχαμε το ματς, νικούσαμε 1-0 και παίζαμε με παίκτη παραπάνω και σε μία ευκαιρία δεχτήκαμε γκολ. Ήταν περίεργα play offs για εμάς, γιατί όλα μας πήγαν στραβά. Ελπίζω να μάθαμε, γιατί ήρθε η ώρα να μάθουμε. Είμαι στο πλευρό των συμπαικτών μου και μαζί θα πετύχουμε.

Η απώλεια της πρώτης θέσης μοιάζει καταστροφική, αλλά μήπως εξελιχτεί σε πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό η συμμετοχή στα προκριματικά του Europa League;

Το πρέπον για τον Παναθηναϊκό είναι να παίζει στο Champions League. Πριν ακόμα έρθω εδώ, ξέρω ότι η ομάδα έχει παράδοση στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το λογικό θα ήταν να παίξουμε στο Champions League. Από εκεί και πέρα, στο Europa League θα παίξουμε και θα παλέψουμε για τη διάκριση.

Σχόλια