Η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναικού


Πραγματοποιήθηκε στο κλειστό "Παύλος Γιαννακόπουλος" το απόγευμα της Δευτέρας η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού παρουσία 500 ατόμων ενώ εκπροσώπηση είχε η ΚΑΕ δια του Διευθυντή  Λειτουργίας της Ακαδημίας Αριστείδη Χριστόπουλου και του Διευθύνοντα Συμβούλου Παναγιώτη Τριαντόπουλου.



Μάλιστα ο κύριος Τριαντόπουλος ανέφερε ότι απο την νέα χρονιά  στα διαρκείας του μπάσκετ μέχρι 700 ευρώ θα υπάρχει μια προαιρετική συμμετοχή του κόσμου 10 ευρώ, ενώ στα εισιτήρια άνω των 700 ευρώ η συμμετοχή θα είναι στα 25 ευρώ, με τα έσοδα από αυτό το ποσό να δίνονται στον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά η δήλωση του: «Πέρυσι ξεκινήσαμε μια προσπάθεια συνεργασίας με τον ΑΟ. Είμαστε ένα δεν είμαστε κάτι ξεχωριστό. Σαν ΚΑΕ στα διαρκείας θα βάλουμε ένα προαιρετικό ποσό, των δέκα ευρώ, που θα πηγαίνει στον Ερασιτέχνη με τη δέσμευση ότι όσο ποσό μαζευτεί το αντίστοιχο ποσό θα βάλουμε και εμείς. Όσο περισσότερο βοηθήσει ο κόσμος τόσο θα βοηθήσουμε και εμείς. Αυτό είναι η αρχή μιας σειράς ενεργειών. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη συμπαράσταση του κόσμου όλη τη χρονιά, για την κατανόηση που έδειξε. Σας καλούμε και τη νέα χρονιά να είστε το ίδιο θερμοί και εμείς θα σας ανταποδώσουμε».

Αναλυτικά απο το panathinaikos24.gr:

Αρχικά είπε ο Ηλίας Μιχαλαριάς:«Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι είμαστε τόσα πολλά άτομα σήμερα»

Στη συνέχεια έκανε ένα αγωνιστικό απολογισμό γι΄όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη : «Στον αγωνιστικό απολογισμό στο βόλεϊ ανδρών, η ομάδα δεν πήγε τετράδα όμως κατάφερε να πάει φάιναλ φορ και όλοι ξέρουμε πως χάσαμε. Θεωρώ ότι είναι επιτυχία. Όσον αφορά στις γυναίκες, δεν είχαμε καλή χρονιά. Στο μπάσκετ γυναικών είχαμε μια χρονιά περίπου σαν την προηγούμενη αλλά είχαμε άσχημη εικόνα στο τέλος. Στο πόλο περίπου ίδια χρονιά με πέρυσι.».
«Στον στίβο κατακτήσαμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Πάμε στο πιο πετυχημένο άθλημα που είναι η πυγμαχία που για πρώτη φορά κατέκτησε τα πρωταθλήματα και των τριών κατηγοριών. Στα τμήματα κολύμβησης και στις καταδύσεις δεν έχουν γίνει ακόμα τα πρωταθλήματα αλλά έχουμε καλές επιδόσεις. Επίσης στην πάλη δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Στη ξιφασκία ήδη η αίθουσα άρχισε να αποδίδει καρπούς, και είχαμε τους πρώτους πανελλήνιους τίτλους».

«Στη σκοποβολή συνεχίζουμε τις επιτυχίες για δεύτερη χρονιά. Στην τοξοβολία έχουμε ξεκινήσει και τις πανελλήνιες επιτυχίες. Στο πινγκ πονγκ είχαμε μια κακή χρονιά αφού δεν αγωνιστήκαμε, όμως η αίθουσα λειτουργεί στα σχολεία της Γκράβας. Στην ποδηλασία είχαμε το τραγικό συμβάν με τον Σπύρο Ντόκο που μας συγκλόνισε όλους. Έχουμε πολλές ατομικές διακρίσεις αλλά και με την Εθνική ομάδα».

«Στο ράγκμπι έχουμε εξελίξεις, αφού είχαμε το πρώτο τουρνουά υπό την αιγίδα της νέας ομοσπονδίας και περιμένουμε το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα. Στο κικ μπόξινγκ ο ΠΑΟ είχε την πρώτη του επιτυχία. Το μπέιζμπολ δεν είχε αγωνιστική δράση και έχει ανασταλεί. Οι ακαδημίες μας πάνε πάρα πολύ καλά. Στο μπάσκετ κορασίδων και νεανίδων είχαμε πρωταθλήματα Αθηνών , προκρίσεις στο βόλεϊ. Είχαμε μεγάλες επιτυχίες στην κολύμβηση και στην άρση βαρών που παλιά κατεβάζαμε 1-2 αθλητές και τώρα κατεβάζουμε πάνω από δέκα αθλητές».
Για τη διαιτησία είπε: «Τα τελευταία χρόνια τα τμήματα έχουν σφαγιαστεί από τη διαιτησία. Όπως για παράδειγμα το γυναικείο μπάσκετ και τα βόλεϊ τα δύο τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει άθλημα που να μην υπάρχει σφαγή».

Για τις ακαδημίες τόνισε: «Φέτος θα γίνει, μια ακόμα πιο δυνατή καμπάνια για τις ακαδημίες. Το ζητούμενο είναι να μαζέψουμε όσο περισσότερα παιδιά γίνεται. Αν περάσετε μια καθημερινή ημέρα από εδώ θα δείτε πόσα παιδιά ζουν και αναπνέουν για τον Παναθηναϊκό».

Επιπλέον σχολίασε ο Ηλίας Μιχαλαριάς: «Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από τη δεύτερη θέση, τα βάζουμε όμως όλα κάτω από κάποια προοπτική. Δυστυχώς δεν έχουμε τους τρόπους χρηματοδότησης που έχουν κάποιοι άλλοι. Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που το χρήμα κινεί τα πάντα. Εμείς δεν θα μπούμε στην διαδικασία να βρούμε χρήματα με άλλο τρόπο. Πληρώνουμε και παλιές αμαρτίες. Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός και πραγματικά αν έρθει κάποιος να τον αναλάβει θα είναι πεντακάθαρος ο Ερασιτέχνης και να τον απογειώσει. Εμείς πολεμάμε με τα όπλα που έχουμε υπερήφανα, καθαρά , ίσια “παντελονάτα”, ένας με έναν».
Ενώ σχολιάζοντας το βόλεϊ, είπε: «Στο βόλεϊ π.χ. δεν έχουμε 1 εκατ. μπάτζετ , έχουμε ένα φοβερό κόουτς που προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό. Πάμε για τη νίκη παντού , είμαστε ο Παναθηναϊκός. Σίγουρα δεν είμαστε τέλειοι, κανείς δεν είναι».

Τον λόγο σ’ εκείνο το σημείο πήρε ο Καρανάσος : «Φέτος έχουν γίνει τέσσερις εκδηλώσεις σχετικές με τον Παναθηναϊκό και τον σχολικό αθλητισμό».

Στη συνέχεια Μιχαλαριάς και Καρανάσος σχολίασαν τις αλλαγές προπονητών: 

Μιχαλαριάς: «Στο γυναικείο μπάσκετ υπήρξε θέμα υγείας και άλλαξε προπονητής».

Καρανάσος: «Δεν μπορώ να χρεώσουμε στον νέο προπονητή την τελική κατάταξη στο γυναικείο βόλεϊ. Ενδεχομένως κάνουμε και λάθη».

Το επόμενο θέμα συζήτησης αφορούσε το ποδόσφαιρο: 

Κοτσίρης: «Το ποδόσφαιρο γεννάει τα παιδάκια και τα κάνει Παναθηναϊκούς. Για να μη φύγουμε όμως στα θέματα της διάταξης. Στο ΔΣ της ΠΑΕ συμμετέχουν άτομα που κάνουν αυτό που μπορούν»

Μιχαλαριάς: «Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη είναι μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ και άρα συνυπογράφει τις αποφάσεις της ΠΑΕ. Ο Ερασιτέχνης είναι ο πρώτος που θέλει την οικονομική άνθηση της ΠΑΕ γιατί έχει και ανάλογα οικονομικά οφέλη. Σαν διοίκηση έχουμε κάνει παρεμβάσεις σε διάφορα πράγματα. Έχει φανεί η στάση μας στο γήπεδο κλπ. Αυτός είναι ο ρόλος του Ερασιτέχνη, να πάει στο συμβούλιο της Επικρατείας , όχι να κρίνει τον εκάστοτε προπονητή ή αγωνιστικά ζητήματα. Αυτή τη στιγμή δεν μιλάει κανείς για διπλή ανάπλαση . Υπάρχουν θέματα υψηλής παναθηναϊκής κουλτούρας που παίρνουμε θέση».
Ενώ σχετικά με τα έργα στη Λεωφόρο τόνισε ο Ηλίας Μιχαλαριάς:

«Θα γίνουν εργασίες στήριξης των κερκίδων και μπορούν να ξεκινήσουν πιο εύκολα οι εργασίες ανακατασκευής της πισίνας και θα έχουμε εξελίξεις σύντομα».

Στη συνέχεια η συζήτηση «πήγε» στα χρέη και έγινε κι ένας οικονομικός απολογισμός:

Μιχαλαριάς: «Τα έξοδα ήταν 1.600.000. Τα έσοδα είναι 1.400.000 και έχουμε ακόμα 200.000 ευρώ από τη χορηγία του ΣΚΑΙ. Άρα καλύφθηκε το κενό που υπήρχε. Όταν αναλάβαμε τον ΠΑΟ είχα καταγεγραμμένα 3.100.000 από αυτά ήταν άμεσα ενεργά 1.450.000 επίσης υπάρχουν 1.250.000 ευρώ που είναι μη ενεργά. Χρέη πολύ παλιότερα που έχουν μαζευτεί κατά καιρούς. Από αυτά ήταν 750.000 ευρώ στο δημόσιο και 1.500.000 σε αθλητές, προπονητές και προμηθευτές. Αυτά τα χρήματα μπορούσαν να βάλουν τον πρόεδρο στη φυλακή.

Τα χρέη είναι περίπου 1.100.000 το βόλεϊ ανδρών από χρονιές 2004-2011 και 200.000 ευρώ το πόλο, 100.000 ευρώ το βόλεϊ γυναικών και 50.000 ευρώ το πόλο. Από αυτά έχουν δοθεί 600.000 ευρώ σε αθλητές και 120.000 στο δημόσιο. Μένουν 230.000 ευρώ στο δημόσιο, από αυτά έχουν διακανονιστεί και είναι τακτοποιημένα και οι δόσεις ικανοποιούνται. Υπάρχουν ακόμα 100.000 ευρώ που θα διακανονιστούν. Επίσης από χρέη στο ΟΑΚΑ τακτοποιήθηκαν 70.000 ευρώ για χρήση πισίνας. Έχουμε 1.130.000 διακανονισμό. Θα έχουμε μια κάρτα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ δέκα ευρώ για Ερασιτέχνη που θα την πληρώνει κάποιος μια φορά το χρόνο. Θα πληρώσουμε 800.000 σε τρία χρόνια , περίπου 70.000 ευρώ το χρόνο επιπλέον λεφτά».

Κοτσίρης: «Ορισμένα χρέη έχουν δυσβάσταχτες συνέπειες. Δηλαδή τα χρέη του βόλεϊ. Αν η ομάδα δεν τα πληρώσει θα πέσει κατηγορία. Έγινε μια τιτάνια προσπάθεια για να λαμβάνει μέρος η ομάδα στο πρωτάθλημα.»

Μιχαλαριάς: «Τα χρέη γίνανε αμέσως μετά τη φυγή του Θανάση Γιαννακόπουλου, δεν τα έκανε ο κ. Μακρόπουλος, ούτε ο κ. Ρισβάς. Τα μέλη έδωσαν απαλλαγή στις προηγούμενες διοικήσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Η διοίκηση που ήταν πριν από εμάς έκανε πολύ μεγάλο έργο στο κομμάτι των χρεών. Έρχονταν πολλές αλλαγές που τις πλήρωνε ο ίδιος από την τσέπη του.»

Κοτσίρης: «Λαμόγια στον Σύλλογο δεν υπήρχαν. Υπήρξε κακή διαχείριση. Αυξήθηκαν πολύ τα μπάτζετ, έγινε κακή μελέτη-εκτίμηση και βρεθήκαμε σε αυτή την κατάσταση. Το λέω και για τα μέλη των προηγούμενων Δ.Σ.».

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ο νέος πρόεδρος του ΤΑΑ Παναθηναϊκός, οποίος εξελέγη κι από το Γ.Σ:
Μιχαλαριάς: «Ευχαριστούμε τον κ. Μανώλη Λαδουκάκη για τη βοήθεια του, όλα αυτά τα χρόνια. Προτείνεται για πρόεδρος ο κ. Δημήτρης Κάσσαρης και επίσης να μπει ως β’ αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Αλεξανδρής».

Για το αν τα Ερασιτεχνικά τμήματα θα βγουν στην Ευρώπη τονίστηκε: 

«Υπάρχουν οι αδελφοί Ντάνοι από τη Σουηδία. Πήγε πέρυσι στο γυναικείο βόλεϊ η ΑΕΚ Ευρώπη και η Νάξος πρόπερσι και κόντεψαν να διαλυθούν. Δεν θα διακινδυνέψουμε τον Σύλλογο».

Τον λόγο έπειτα πήρε ο Παλαίμαχος Ζαχαρίας Πιτυχούτης, ο οποίος αποθεώθηκε: 

«Εκεί που κάθεστε είναι ο Καλαφάτης και το τριφύλλι μας. Κάτω από το τριφύλλι κάθονται αυτοί που σηκώνουν τη σημαία σε όλα τα γήπεδα του κόσμου. Εσείς έχετε υπογράψει συμβόλαιο ζωής με τον Παναθηναϊκό μας. Η θέση μου είναι εκεί. Είμαι πολύ συγκινημένος, ήρθα κουτσαίνοντας, δεν με έχει χτυπήσει αυτοκίνητο. Πριν 50 χρόνια κάπου εδώ είχα χτυπήσει και τώρα βγαίνουν τα παλιά. Ακόμα και με κομμένο πόδι θα ερχόμουν και το ξέρετε. Η θέση μου είναι μαζί σας, αιώνια μέχρι το τέλος.

Είμαι μέσα στον μεγαλύτερο Σύλλογο της Ελλάδας που με αγαπάνε και τους αγαπάω. Δεν θέλω τίποτα άλλο, 60 χρόνια οπαδός. Σέβομαι τους ανθρώπους της διοίκησης του Ερασιτέχνη που παλεύουν σαν λιοντάρια για να κρατήσουν τον Σύλλογο. Εκεί στην άκρη έχω …σχηματίσει μια εικόνα του Διαμαντίδη που δίδαξε ήθος και τον ευχαριστώ.»

Για τους τίτλους:

Κοτσίρης: «Τα τμήματα τα ομαδικά είναι ερασιτεχνικά αλλά στην ουσία επαγγελματικά. Παίρνουνε μισθούς, και παίρνουν λεφτά. Αν το ποδόσφαιρο δεν φέρει λεφτά, μην περιμένετε μεγάλη επιτυχία σε αυτά τα τμήματα. Καλές ομάδες έχουμε, για να φτιάξουμε ανταγωνιστικές ομάδες για την πρώτη θέση θα πρέπει να υπάρξει εξυγίανση. Πήγαμε σε μια πολιτική να απαλλαγεί η διοίκηση από τα χρέη. Σύλλογος με χρέη δεν πάει πουθενά. Το ποδόσφαιρο δεν έχει επιτυχίες και η διοίκηση έχει χρέη.

Αν παίρναμε κάποιο τρόπαιο θα μπορούσαμε να αποπληρώσουμε κάποια χρέη; Δεν θα αλλάξει κάτι από την ιστορία του Συλλόγου αν δεν ξεχρεώσει».

Ηλίας Μιχαλαριάς: «O Ερασιτέχνης προσπαθεί να βγάζει τα έξοδα του, και προσπαθεί να βρίσκει χορηγούς. Η τοξοβολία, το ράγκμπι, η άρση βαρών, το πινγκ πονγκ, κλπ είναι αυτοχρηματοδοτούμενα. Άρα πρέπει να βρούμε τρόπο για να αυξάνονται τα έσοδα τους. Πρέπει να φτιάξουμε υποδομές και σε 2-3 χρόνια μπορούμε να πάμε Ευρώπη. »

Καρανάσος : «Δεν μπορούμε να κάνουμε κουμάντο στην τσέπη κάποιου. Αν είχαμε 5-10.000 μέλη θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τη δεύτερη θέση αλλά που ήμασταν τότε και που είμαστε τώρα».

Τέλος για την σχέση με την ΠΑΕ αλλά και για τα έξοδα γενικότερα:

Μιχαλαριάς: «Με την ΠΑΕ έχουμε μια 20ετή σύμβαση και είναι εξασφαλισμένη, ανεξάρτητα από το οτιδήποτε. Αν δεν υπάρξει η οικονομική άδεια δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα βαριά έργα. Όλα αυτά θα γίνουν χωρίς να καταστραφεί το γήπεδο. Δεν θα γίνουμε… Γρανίτσες να καταστρέψουμε το γήπεδο μας. Ξέρουμε σε τι περιβάλλον ζούμε. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ως προς τις απολαβές δεν έχει κανένα πρόβλημα αν πάει στο ΟΑΚΑ».

Καρανάσος: «Εν ολίγοις τα έξοδα ήταν 3.100.000 πριν τρία χρόνια, τώρα είναι 2.380.000, από τα οποία είναι διακανονισμένα το 1.130.000».

Σχόλια