Ζαβραδινός: «Kατεβήκαμε στην Ριζούπολη για να μην χάσουμε το Champions League»


Σε συνέντευξη του στο site Sdna, ο πρώην υπεύθυνος διεξαγωγής αγώνων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Ζαβραδινός μίλησε για την Ριζούπολη, τα γραμμάτια που ξεπλήρωσαν οι Τσιρώνης και Μπαλώκας καθώς και τον λόγο που κατέβηκε να παίξει η ομάδα εκείνη την μέρα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


Για τα όσα συνέβησαν στη Ριζούπολη: 

«Το θέμα ήταν φτιαχτό. Όταν έφτασε η αποστολή στο γήπεδο έπεφταν πέτρες στο πούλμαν και οι παίκτες έτρεχαν στα αποδυτήρια με τις τσάντες στα κεφάλια τους. Δεν υπήρχε καμία προστασία από την Αστυνομία. Πρόλαβε ο Μπασινάς να βγει στο γήπεδο μαζί μου, και η αστυνομία μπλόκαρε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στη φυσούνα. Αργότερα, 20 άτομα έσπασαν την πόρτα που βρίσκεται στο μπαρ που είναι δίπλα στα αποδυτήριά μας, και ήρθαν να μας τρομοκρατήσουν αλλά τους απώθησαν τα ΜΑΤ. Να φανταστείτε στους φιλάθλους μας δεν έδιναν ούτε νερό. Μόνο ένα λάστιχο υπήρχε... Με τα σημερινά μέτρα δεν γίνονται αυτά που έγιναν εκείνη τη μέρα. Δεν τολμάει κανείς. Τώρα πέφτει φωτοβολίδα και διακόπτεται ο αγώνας ή δεν ξεκινάει καν».

Για την ψυχολογία των παικτών: 

«Οι ποδοσφαιριστές ήταν τρομοκρατημένοι, δεν ήθελαν να βγουν να παίξουν. Ήταν θέμα συγκυριών που δεν σκοτώθηκε κάποιος. Κι εδώ θέλω να πω πως ο πρόεδρος (σ.σ. Άγγελος Φιλιππίδης) ήταν τιμωρημένος και για αυτό δεν ήταν μαζί μας στο γήπεδο. Μιλούσα μαζί του στο τηλέφωνο και του έλεγα πως γίνεται της τρελής, δεν γίνεται να παίξουμε σε τέτοια ζούγκλα. Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα, αλλά δεν μπορούσαμε να μην κατέβουμε να παίξουμε γιατί μας έλεγαν ότι θα μας αφαιρεθούν βαθμοί και θα χάναμε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το τι τους είπε ο κ. Τσιρώνης: 

«Ήρθε κάποια στιγμή ο Τσιρώνης και μας είπε να βγούμε παρέα οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο αλλά ο αρχηγός μας, ο Νικοπολίδης αρνήθηκε. Ήταν και φωνακλάς ο Τσιρώνης, φώναζε συνεχώς. Βγήκε, λοιπόν, πρώτα ο Ολυμπιακός και μετά εμείς. Φάγαμε σίδερα και καδρόνια. Τέτοια τρομοκρατία, τέτοια ζούγκλα, τέτοια παθητική στάση από την Αστυνομία, τον παρατηρητή και τους διαιτητές. δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου».

Για τους κ. Τσιρώνη και κ. Μπαλόκα:

«Ο Γιάννης Τσιρώνης, τότε Ταξίαρχος και υπεύθυνος ασφάλειας του ντέρμπι, και ο παρατηρητής Ευάγγελος Μπαλόκας, έπιασαν δουλειά στον Ολυμπιακό μετά από λίγα χρόνια για να ξεπληρώσουν το γραμμάτιο. Ο Τσιρώνης έφυγε πριν δύο χρόνια, ενώ ο Μπαλώκας είναι ακόμα υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά...».

Για τα όσα ακολούθησαν του ντέρμπι, και τον κ. Φιλιππίδη:

«Η διοίκηση ήταν απογοητευμένη από την ήττα και την απώλεια του πρωταθλήματος και πολλοί ποδοσφαιριστές την πλήρωσαν άδικα. Ο κ. Φιλιππίδης έλεγε "Παίρνετε τόσα λεφτά, δεν γίνεται να χάνετε από κάτι φωτοβολίδες"».

Σχόλια