Σαν σήμερα: Το πιο MAGICo Ευρωπαϊκό



5 Μαϊου 2002 και ο Παναθηναϊκός κάνει ανάσταση στην Μπολόνια κατακτώντας το πιο μάγκικο Ευρωπαϊκό της ιστορίας του. Κόντρα σε κάθε προγνωστικό ο Παναθηναϊκός από το απόλυτο outsider του Final 4, βρίσκεται με το τρίτο Ευρωπαϊκό ανά χείρας καίγοντας την Ιταλική πόλη με τους πιτσούς του, που είχαν μετατρέψει το «Παλαμαλαγκούτι» σε Λεωφόρο. Η Κίντερ Μπολόνια του Μάνου Τζινόμπιλι και Ετόρε Μεσίνα δεν μπορούσε να διαχειριστεί το +14 μέσα στην έδρα της και γνώριζε την ήττα από τον παθιασμένο Παναθηναϊκό των Αλβέρτη, Μποντιρόγκα, Κουτλουάϊ και Παπαδόπουλο με 83-89.


Σε εκείνο το Final 4 ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωνε την Ευρωπαϊκή του κυριαρχία, παρουσίαζε στο κοινό του μπάσκετ την βαριά πλέον φανέλα που είχε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έβγαζε από πάνω του τον τίτλο του «Γκαστόνε» αφήνοντας τους πάντες με ανοικτό το στόμα -και πεταμένες στον κάδο των αχρήστων τις κριτικές προς το πρόσωπο του- με την επιλογή του να παίξει με βασικό πεντάρι τον Λάζαρο Παπαδόπουλο.

Οι τυχεροί πιστοί που προτίμησαν να μην κάνουν Πάσχα στην Ελλάδα, θα θυμούνται μια ζωή τα πανηγύρια μετά την κατάκτηση καθώς και το βράδυ του Μ.Σαββάτου.

Κερασάκι στην τούρτα του ιστορικού Ευρωπαϊκού το...TV Magic που μετέδιδε live τις προσπάθειες των παικτών μας. Βλέπετε ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες της ομάδας του και είχε τρέξει να προλάβει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Final 4 κάνοντας έτσι το καλύτερο δώρο στους Παναθηναϊκούς που είχαν ξεμείνει στην Ελλάδα!


Κίντερ Μπολόνια (Μεσίνα): Τζινόμπιλι 27, Μπετσίροβιτς 4, Γκρέιντζερ 10, Φρόζινι, Άντερσεν 3, Ριγκοντό 3, Γκρίφιθ 2, Σμόντις 23, Γιάριτς 11

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 11, Καλαϊτζής, Ρότζερς 7, Μουλαομέροβιτς 6, Μποντιρόγκα 21, Μίντλετον 10, Κουτλουάι 22, Παπαδόπουλος 12, Σάντσεθ

































Σχόλια