Tι σχέση έχει ο Γκάλης με το ΟΑΚΑ;



Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την πρόθεση του υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να δώσει το όνομα του Νίκου Γκάλη στο ΟΑΚΑ! Μια κίνηση για τα μάτια του κόσμου, εντελώς πρόχειρη και με μεγάλη δόση λαϊκισμού.


Ίσως ο Κοντονής να μην γνώριζε πως ήδη το Αλεξάνδρειο, πολύ σωστά, έχει το όνομα του μύθου του Ελληνικού μπάσκετ. Επίσης πολύ πιθανό ο υφυπουργός στην πρεμούρα του να "πουλήσει" πολιτισμό να μην σκέφτηκε πως έτσι παραποιεί και δεν σέβεται την ιστορία του συγκεκριμένου ατόμου και εν λόγω κλειστού.

Τι σχέση έχει ο Γκάλης με το ΟΑΚΑ; Να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης» για να μας θυμίζει τι από αυτό το μέρος; Το τίποτα; Ακόμη και το ΣΕΦ έχει πολύ μεγαλύτερη σχέση με αυτόν τον αθλητή, παρά το κλειστό στο Μαρούσι.

Να γίνει και αυτό το κλειστό με το όνομα του για ποιο λόγο; Αν είναι έτσι να τα κάνουμε όλα «Νίκος Γκάλης», μη επιτρέποντας σε άλλες ιστορικές μορφές να πάρουν ανάλογες τιμές και διαχωρίζοντας τα κλειστά σε «Νίκος Γκάλης Αθήνας», «Νίκος Γκάλης Θεσσαλονίκης» κοκ.

Ο Γκάλης συνδέθηκε με την ομάδα του Άρη στο Αλεξάνδρειο και με την Εθνική στο ΣΕΦ. Στο ΟΑΚΑ δεν γράφτηκε καμία ιστορία και δεν υπάρχει καμία ανάμνηση. Ακόμη και με τον Παναθηναϊκό τις μεγάλες του στιγμές τις έζησε στην Γλυφάδα και στο ΣΕΦ.

Τέτοιου είδους τιμές λαμβάνουν χώρα μια φορά και δεν επαναλαμβάνοτναι κάθε τρεις και λίγο χάνοντας στο τέλος και την αξία τους.

Το ΟΑΚΑ έχει συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό και αν πρέπει να τιμηθεί κάποιος Έλληνας μύθος του αθλήματος τότε αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος παρά ο Δημήτρης Διαμαντίδης που έχει γράψει τόσες ραψωδίες στον συγκεκριμένο χώρο.

Ήδη κόσμος του Συλλόγου έχει ξεκινήσει διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για να μετονομαστεί η έδρα του Συλλόγου σε «Δημήτρης Διαμαντίδης» και καλό είναι για μια φορά ο υφυπουργός να μην κάνει του κεφαλιού του.


: Θεωρώ αυτονόητο πως ο Γκάλης θα αρνηθεί ευγενικά αυτήν την μετονομασία.

ΥΓ2: Και αν δεν υπάρχει η προυπόθεση να είναι Ελληνικής προέλευσης το όνομα, τότε δεν θα υπήρχε πιο κατάλληλο από το «Ζelico Obradovic Arena». Τα καλά που έκανε αυτός ο άνθρωπος στο Ελληνικό μπάσκετ, ούτε που μπορούμε να τα διανοηθούμε ακόμα. Μέχρι και ο Ολυμπιακός του χρωστάει.

Σχόλια