Συνέβη κι αυτό! Γιατί να μην συμβεί κι άλλο break;



Σε ένα ιστορικό up & down που δεν έχουμε νιώσει ξανά ο Ολυμπιακός έκανε break στο break και έφερε την σειρά των τελικών στα ίσια, νικώντας την ομάδας με 66-68.

Στα οκτώ δευτερόλεπτα ο Δημήτρης Διαμαντίδης πήρε πάνω του την φάση, επέλεξε να μην πάει στο δίποντο και στείλει το ματς στην παράταση και με ένα μεγάλο τρίποντο αλά Βαρκελώνης έκανε το 66-65 κάνοντας όλο το ΟΑΚΑ να σείεται και να τον εκλιπαρεί να μην σταματήσει το μπάσκετ.


Οκτώ δευτερόλεπτα μετά ο Βασίλης Σπανούλης επέλεξε να πάρει αυτός την τελευταία επίθεση με δικό σουτ. Παρά την εκπληκτική άμυνα του Καλάθη που ήταν κολλημένος πάνω του, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού πρόλαβε να μην του μείνει η μπάλα στα χέρια και με δικό του τρίποντο μας...χάρισε την απόλυτη ξενέρα.

Τέτοιο φινάλε αγώνα και τέτοια εναλλαγή συναισθημάτων δεν θυμάμαι να έχουμε ζήσει ξανά στο ΟΑΚΑ. Ούτε καν στην τάπα του Διαμαντίδη στον Άκερ. Όπως και να χει το ζήσαμε κι αυτό.

Οι δύο ομάδες έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους και δεν είναι καθόλου απίθανο να απαντήσουμε ξανά με break. O Παναθηναϊκός σήμερα έκανε ένα τραγικό τρίτο δεκάλεπτο με τον Ραντούλιτσα να μην μπορεί να δώσει λύσεις και πιστεύω πως του στοίχησε αρκετά η αδυναμία που υπήρχε στην ρακέτα.

Κομβικά σημεία του αγώνα τα δύο κλεψίματα του Διαμαντίδη από την μια στο τέταρτο δεκάλεπτο και από την άλλη τα δύο γρήγορα φάουλ του Γκιστ που οδήγησαν στην αποβολή του και έεχασε η ομάδα μας ένα πολύ σημαντικό όπλο της για τα τελευταία λεπτά.

Πολύ μεγάλο ματς από τον Παππά, όπως και από τον Πρίντεζη που στην ουσία αυτός επέτρεψε στον Ολυμπιακό να φύγει με το διπλό από το ΟΑΚΑ.

Έχουμε λοιπόν την Πέμπτη την ευκαιρία να κάνουμε ακόμη ένα break στο ΣΕΦ και την τελευταία παράσταση του Δημήτρη Διαμαντίδη στο ΟΑΚΑ. Αυτά είναι τα δεδομένα.

Όσο κι αν ήταν μαχαιριά στην καρδιά το σημερινό και μας έσπασε τον τσαμπουκά, όσο κι αν πήραν τα πάνω τους στον Ολυμπιακό με αυτό το ανέλπιστο -βάση της ιστορίας του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ- τρίποντο, έχω εμπιστοσύνη τόσο στον Πεδουλάκη όσο και στην ίδια την ομάδα. Δεν έχουν λόγο να μην μπορέσουν να ξανασπάσουν την έδρα του Ολυμπιακού.


ΥΓ: Σχετικά με τα βήματα του Σπανούλη στην τελευταία φάση, από την στιγμή που το ματς κατοχυρώθηκε στον Ολυμπιακό και δεν ζητήθηκε από την ομάδα να δουν οι διαιτητές την φάση σε επανάληψη, δεν έχει κανένα νόημα να το συζητάμε. Περισσότερο κακό θα κάνει στην ομάδα...

Σχόλια