KAE Παναθηναϊκός: «Στηρίζουμε Euroleague»



Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της στην Euroleague και μέσω ανακοίνωσης κάλεσε την FIBA να σταματήσει τον διχασμό στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.


Προσωπικά η νοοτροπία της Euroleague με βρίσκει κάθετα αντίθετο, χωρίς να ενστερνίζομαι όμως και την πολιτική της FIBA να παίζει τον ρόλο του νταβατζή αποκλείοντας εν μια νυκτί ομοσπονδίες, εθνικές και συλλόγους. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν συμφωνήσει για την κλειστή διοργάνωση, οφείλουν να κοιτάξουν λίγο ευρύτερα και όχι μόνο το δικό τους καλό.

Η Euroleague θέλει να γίνει μια μικρογραφία του ΝΒΑ με συγκεκριμένες ομάδες, αδιαφορώντας για τις υπόλοιπες και τα εθνικά πρωταθλήματα. Σύμφωνοι ότι θα αναπτυχθεί πολύ αυτή η κλειστή λίγκα και θα γίνονται ματς υψηλού επιπέδου, αλλά οι υπόλοιποι; Δεν έχουν δικαίωμα στο Ευρωπαϊκό όνειρο; Και αν όχι τότε τι λόγο έχουν τα εθνικά πρωταθλήματα; Για το γόητρο να παίζονται παιχνίδια χωρίς κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον;

Και ο πλέον αδαής αντιλαμβάνεται πως συνεχίζεται αυτό που ξεκίνησε πριν μια δεκαετία, η σύγκλιση του ΝΒΑ με την Ευρώπη, αλλά αυτό πρέπει να αφορά όλους και όχι κάποιους.

Κι αν ακόμη κάποιοι συνεχίζουν να ισχυρίζονται πως αυτό θα κάνει καλό στον Παναθηναϊκό, φαντάζομαι πως θα έχουν σκεφτεί τι θα λέγανε και σε τι απαξίωση θα έπεφτε ο Παναθηναϊκός αν ήταν αλλιώς κατανεμημένοι οι ρόλοι και έχουν προβλέψει τα συναισθήματα που θα τους δημιουργούσε αν κάτι αντίστοιχο συνέβαινε (και καθόλου απίθανο εν τέλει να συμβεί) στο ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός έμενε εκτός των ισχυρών.

Η Εuroleague οφείλει να είναι ανοικτή σε όλους και να έχει αντίστοιχη μορφή με το Champions League. Αν κοιτάζαμε την πάρτη μας μόνο τότε ναι, αυτό που συμβαίνει με την κλειστή Euroleague είναι ό,τι καλύτερο και κάθε εβδομάδα θα ζούμε στον επερχόμενο μαγικό κόσμο του Ευρωπαϊκού ΝΒΑ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός λειτουργεί πάντοτε με γνώμονα το καλό του μπάσκετ και στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και σταθερότητας του. Σε αυτό το πλαίσιο εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στην Euroleague και προτρέπουμε τη FIBA να συνεργαστεί βάζοντας ένα τέλος στο πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργήσει.

Οι στιγμές για το άθλημα είναι κρίσιμες και οφείλουμε άπαντες να προασπίσουμε τη σταθερότητα και την εύρυθμη λειτουργία του. Η σύγκρουση και ο «πόλεμος» δεν μπορούν να οδηγήσουν σε καμία λύση και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα.

Έχουν ληφθεί οι αποφάσεις μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες και μετά από ενδελεχή εξέταση όλων των προτάσεων. Αυτές οι αποφάσεις είναι αδιαπραγμάτευτες.

Σχόλια