Όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα



Ζήσαμε λοιπόν για να το δούμε αυτό. Μια ομάδα που θα έπαιζε την φετινή σεζόν την παραμονή της, κατέκτησε το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου! Δεν υπάρχει κανένας φίλος του ποδοσφαίρου που να μην παρακολουθούσε με συμπάθεια τις προσπάθειες των παικτών του Ρανιέρι και να μην χάρηκε που εν τέλει η Premier League κατέληξε στην Λέστερ.


Το πρωτάθλημα που από το 2009 και μετά δεν μπορεί καμία ομάδα να το κατακτήσει πάνω από μια φορά σερί, το πρωτάθλημα που έχει ζωή 23 χρόνια και έχει βρει 6 διαφορετικούς κάτοχους γοητεύει όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με αυτό το ιστορικό επίτευγμα.

Όταν λοιπόν ένα πρωτάθλημα δεν έχει σίγουρο πρωταθλητή από την έναρξη του, όταν επιτρέπονται οι μικρές ομάδες να νικάνε τις μεγάλες τότε ο κόσμος θα γεμίσει τα γήπεδα, οι ομάδες θα κάνουν μεγαλύτερες επενδύσεις, η τηλεόραση θα πληρώνει περισσότερο και πάει λέγοντας. Όταν ένα πρωτάθλημα αρνείται να βρει άλλον πρωταθλητή και στήνει από την Κομοτηνή ως την Κρήτη για την ματαιοδοξία ενός ανθρώπου τότε μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει...

Είναι πραγματικά πολύ όμορφο αυτό που πέτυχε η άσημη ομάδα του Λέστερ γιατί σου θυμίζει πως ακόμη και σε χρόνια που το χρήμα καθορίζει την πορεία που θα έχει μια ομάδα, υπάρχει ακόμη το στοιχείο της έκπληξης και της ελπίδας. Αυτή είναι και η πραγματική γοητεία του ποδοσφαίρου. Όπως η Ελλάδα κέρδισε το Euro, η Λέστερ την Premier League, έτσι να ελπίζεις και εσύ κάποτε να δεις την ομάδα σου στην κορυφή της Ευρώπης, πραγματοποιώντας μια ονειρική κούρσα, περνώντας κάθε μεγαθήριο που θα βρει στον διάβα της και θα κρατάει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά τυλιγμένη με ένα πράσινο κασκόλ.

Για αυτό σας λέω...μεγάλο επίτευγμα αυτό της Λέστερ γιατί εμπνέει και σου επιτρέπει το μοιραίο. Να ονειρεύεσαι!

Σχόλια