Η νέα Λεωφόρος θα γιατρέψει πληγές



Το εγχείρημα του λίφτινγκ της Λεωφόρου έχει ενθουσιάσει πολύ κόσμο και τα σχέδια με τους πύργους, τα άνω διαζώματα και το εστιατόριο θα κάνουν το γήπεδο ένα σύγχρονο και όμορφο κλουβί.


Οι παρουσιάσεις και οι μακέτες που έχουν παρουσιαστεί είναι οι πιο ολοκληρωμένες από τις...άπειρες των νέων μας γηπέδων που έχουμε δει τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι λογικό ο κόσμος να είναι καχύποπτος και να φοβάται ακόμη και μόνιμη εξορία στο ΟΑΚΑ έπειτα από προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με άδειες και τα σχετικά, αλλά για να βγαίνει ο Αλαφούζος να ζητάει την συνδρομή του κόσμου και να διοργανώνει εκπομπές στο κανάλι του μοιάζει η ανακατασκευή του "πατρικού" μας να είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν μπορώ καν να φανταστώ τι αντιδράσεις θα υπάρξουν.

Έτσι λοιπόν η νέα Λεωφόρος θα σηματοδοτήσει την νέα εποχή του Παναθηναϊκού. Εκείνη που πολλοί την ονειρεύονται με ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, το Ελληνικό ποδόσφαιρο καθαρό και τον Σύλλογο πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινό.

Όπως όταν γεμίζεις εχθρούς γύρω σου και προβλήματα που σε στέλνουν στον πάτο, επιστρέφεις σπίτι σου να ανακτήσεις δυνάμεις έχοντας πρόσωπα και αναμνήσεις που θα σε σηκώσουν έτσι και ο Παναθηναϊκός πριν 3 χρόνια στράφηκε στην Λεωφόρο με σκοπό να συσπειρωθεί και να σηκωθεί στα πόδια του να κυριαρχήσει ξανά.

Ο Σύλλογος και ο κόσμος έχει ανάγκη την Λεωφόρο αλλά οι καιροί πλέον κάνουν επιτακτική την κατασκευή της νέας version του γηπέδου. Το παρελθόν πρέπει να παραμένει ζωντανό ώστε να εμπνέει και διατηρεί ήθη που διαμορφώνουν την Παναθηναϊκή ταυτότητα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να μας κρατάει πίσω. Η Λεωφόρος με την υπάρχουσα μορφή -ακόμη και για εμάς που βλέπουμε τα πράγματα ρομαντικό- ήταν επικίνδυνη να μας αγκυλώσει και να μην μας αφήσει να προχωρήσουμε. Ο Σύλλογος έχει μείνει πίσω εδώ και δύο δεκαετίες και ο χρόνος τον έχει προσπεράσει. Για τον ένα ή τον άλλο λόγο ποτέ δεν δόθηκε η σημασία που άρμοζε στο ζήτημα του γηπεδικού. Η νέα Λεωφόρος θα πάψει όσους την χαρακτηρίζουν ως ακατάλληλη με στόχο να ρίξουν ένα από τα τελευταία οχυρά του Συλλόγου, θα εμπνεύσει Παναθηναϊκούς, θα δημιουργήσει από μόνη της όραμα και θα την σεβαστούμε περισσότερο τόσο οι εντός όσο και οι εκτός.

Κανένα ΟΑΚΑ, κανένα Ελληνικό, κανένα Γουδί και κανένας Ελαιώνας δεν θα υποκαθιστούσε επάξια την Λεωφόρο της καρδιάς μας. Η αύρα που βγάζουν τα γύρω στενά από το γήπεδο θα χανόντουσαν μια για πάντα με την μετακίνηση μας σε άλλο γήπεδο και οι επόμενες γενιές θα μας κοιτούσαν σαν τρελούς όταν θα προσπαθούσαμε να τους εξηγούσαμε πως ήταν η ζωή στην Λεωφόρο. Τα τελευταία χρόνια έγινε ένα σημαντικό βήμα και ο Παναθηναϊκός οργανισμός αντιλήφθηκε πως μόνο από το παρελθόν του θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα λαμπρό μέλλον.

Με το καλό λοιπόν να μας έρθει η νέα Λεωφόρος, με το καλό να γιατρέψει όλες τις πληγές μας!


ΥΓ: Υπάρχουν βήματα που έχουν γίνει και πρέπει να γίνουν σχετικά με το γηπεδικό. Το πρώτο να αντιληφθούμε ότι εδώ είναι το μέλλον μας, το δεύτερο να την ανακαινίσουμε και το τρίτο να την μεγαλώσουμε! Η χωρητικότητα να ανέβει κι άλλο, ο Τάφος του Ινδού να φιλοξενεί αγώνες ομαδικών αθλημάτων, οι χώροι των υπόλοιπων ερασιτεχνικών να πάρουν νέα και μοντέρνα μορφή...

Σχόλια