Aπό τον Αλαφούζο εξαρτάται η αγάπη σου για την Λεωφόρο;



Το project για την ανακαινισμένη Λεωφόρο ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με την παρουσίαση του από τον Γιάννη Αλαφούζο και συνεχίστηκε σήμερα με την ειδική εκπομπή για την ιστορία του γηπέδου από τον ΣΚΑΪ. Το βασικό στοιχείο της προσπάθειας αυτής είναι η επιμονή του προέδρου της ΠΑΕ -μετά την αποτυχία της Παναθηναϊκής Συμμαχίας- να συσπειρώσει τον κόσμο και να τον βάλει στην λογική της συλλογικότητας.


Οι πολέμιοι αυτής της κίνησης κατηγορούν τον Γ.Αλαφούζο ότι ζητάει πάλι λεφτά από τον κόσμο και  δεν βάζει ο ίδιος το χέρι στην τσέπη. Κάποιος που θα είχε συμφέρον πιθανότατα θα είχε ως υπερασπιστική γραμμή ότι ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ είναι ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας, ότι θα καλύψει δεδομένα την διαφορά που θα βγει από το γήπεδο αν δεν μαζευτούν τα λεφτά κτλ κτλ.

Προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο να μπω σε μια τέτοια διαδικασία.

Όμως αδυνατώ να προσπεράσω την υποκριτική στάση πολλών Παναθηναϊκών να αποδοκιμάσουν και να βρουν αφορμές ώστε να μην βοηθήσουν οικονομικά το εγχείρημα της νέας Λεωφόρου. Όπως αανέφερα πριν λίγες μέρες, ο κόσμος του Συλλόγου πάσχει από νοοτροπία που όφειλε να καλλιεργήσει τα τελευταία χρόνια με τα τόσα δεινά που τραβάει ο Σύλλογος. Αντί να υπήρχε συσπείρωση και  ρομαντισμός υπό το σλόγκαν "δύναμη σου ο κόσμος σου", επικρατεί μια συνέχεια εσωστρέφειας και καταστροφικής υποκριτικής στάσης.

Κάποια πράγματα ξεφεύγουν από πρόσωπα, μίση και αντιπάθειες. Τέτοια είναι η εγγραφή στα μητρώα του Συλλόγου και η παραμονή/κατασκευή της Λεωφόρου. Είναι άρρωστο η παρουσία ενός Αλαφούζου να είναι αρκετή να αποτρέπει έναν Παναθηναϊκό να γυρίσει την πλάτη του στο σπίτι του, όπως και από την άλλη 5-10 εμψυχωτικά λόγια από ιστορικές προσωπικότητες του Συλλόγου να είναι ικανά να το αγαπήσει περισσότερο. Το ίδιο άρρωστο αν έβγαινε πριν μια δεκαετία η οικογένεια Βαρδινογιάννη και έλεγε χτίζουμε μαζί την νέα Λεωφόρο και ο κόσμος δεν ανταπορινόταν.

Ο ερασιτέχνης και η Λεωφόρος δεν είναι μια διοίκηση και κάποιες επιλογές. Είναι ο ίδιος ο Σύλλογος και χωρίς αυτούς είτε δεν υπάρχει είτε αλλοιώνεται για πάντα το τριφύλλι.

Πως γίνεται να περιμένεις να σε πείσουν να βοηθήσεις για την Λεωφόρο;

Όχι να σε πείσουν δεν πρέπει αλλά ούτε καν να περιμένεις.

Δεν είναι λογικό τα πρόσωπα που απαρτίζουν την διοίκηση και την ομάδα να καθορίζουν την αγάπη σου για τον Σύλλογο και την Λεωφόρο. Εκτός κι αν δεν είσαι...τόσο με το τριφύλλι στην καρδιά...τόσο από την Λεωφόρο.


ΥΓ: Ας ξετινάξουμε από πάνω μας την άρρωστη νοοτροπία να θέλουμε έναν μπαμπά επιχειρηματία να τρέχει την ομάδα μας.

ΥΓ2: Προσωπικά έχω τις δικές μου ενστάσεις όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα και κατά πόσο -δεν- αποτελεί λύση ένα λίφτινγκ στο γήπεδο της Λεωφόρου. Αλλά δεν θα μολυνθεί το συναίσθημα μου για το σπίτι μου...

Σχόλια