Και η προσπάθεια για λαϊκή βάση συνεχίζεται...


Ο Γιάννης Αλαφούζος παραδέχθηκε την αποτυχία του εγχειρήματος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και αποκάλυψε τις σκέψεις του για στροφή στο μοντέλο διοίκησης αλλά με την λογική της λαϊκής βάσης πάλι. Συγκεκριμένα δήλωσε πως σκέφτεται να τρέξει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με...Γερουσία κάποιων επιχειρηματιών!


Έτσι λοιπόν η προσπάθεια που γίνεται από το καλοκαίρι του 2008, ο Παναθηναϊκός να ανοίξει τις πόρτες του στον κόσμο του και να διοικηθεί από αυτόν και όχι από έναν επιχειρηματία ή μια οικογένεια συνεχίζεται. Από την πολυμετοχικότητα όπου είχε ένα υψηλό πλαφόν για να μπει κάποιος στην μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, στην Παναθηναϊκή Συμμαχία όπου ήταν ανοιχτή για όλα τα βαλάντια, τώρα πάμε στην Γερουσία όπου θα είναι συνδιασμός των παραπάνω.

Πάντως είναι δεδομένο πως ο Αλαφούζος έχει στο πλευρό του περισσότερους επιχειρηματίες από ότι πριν τρία καλοκαίρια. Ίσως αυτό να οφείλεται και στην κάθαρση του Ελληνικού ποδοσφαίρου που φαίνεται να προχωράει σιγά-σιγά.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Η Παναθηναϊκή Συμμαχία δεν πήγε τόσο καλά όσο περιμέναμε να πάει και οπωσδήποτε πρέπει να σκεφτούμε πως αυτό το μοντέλο της αυτοχρηματοδότησης θα αλλάξει.

Ίσως θα πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη Συμμαχία, δηλαδή να υπάρχουν πολλοί οπαδοί που να βάζουν ένα μικρό ποσό και να είναι μέλη και μέτοχοι του Παναθηναϊκού και συγχρόνως να υπάρχει κάτι που σκεφτόμαστε, δεν είναι ακόμη αποφασισμένο, μια Γερουσία, όπου να είναι 10-15 επιχειρηματίες να βάζουν χρήματα, εγώ ούτως ή άλλως έχω υποχρεώσεις και από το νόμο να βάζω κάποια χρήματα, αλλά να δημιουργηθεί μια Γερουσία που θα τον διοικεί. Διότι το απλοϊκό, ρομαντικό μοντέλο που όλοι μαζί οι Παναθηναϊκοί θα διοικούσαμε τον Παναθηναϊκό δεν πέτυχε, είχε αδυναμίες.

Κινδυνεύαμε να είχαμε θέματα λαϊκισμού, όπως έχουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα.

Θα έχουμε ένα υβριδικό σύστημα, που οι πολλοί να βάζουν λίγα και κάποια Γερουσία τα πολλά, όχι πάρα πολλά.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είναι μια βάρδια»

Σχόλια