Σαν σήμερα: Το χειρουργείο του κύριου Κάϊζερ



10 Aπριλίου 1985...ο Παναθηναϊκός του Γ.Γκμοχ πραγματοποιεί μια εξαιρετική Ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Πρωταθλητριών μέχρι τα ημιτελικά, όπου εκεί η κληρωτίδα του στέλνει την ποδοσφαιρική υπερδύναμη Λίβερπουλ και τον Ολλανδό διαιτητή Κάϊζερ, ο οποίος του χάρισε μια εχθρική διαιτησία στο λιμάνι της Αγγλίας και ουσιαστικά του έκοψε κάθε ελπίδα πρόκρισης στον τελικό των Βρυξελλών.


Το καθαρό...ακυρωθέν γκολ του Ρότσα όταν το ματς ήταν 0-0 στο 12ο λεπτό και το πέναλτι που δεν σφύριξε στον Σαραβάκο στο τελευταίο δεκάλεπτο (με το σκορ να έχει πάει στο 3-0) ήταν δύο αποφάσεις που έχουν μείνει στην ιστορία και δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μια αξιοπρεπή εμφάνιση στον επαναληπτικό της Αθήνας.

Το τελικό σκορ διαμορρφώθηκε στο 4-0 με τον Γ.Γκμοχ να ωρύεται για την διαιτησία και τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να φτάσει για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε τελικό του Πρωταθλητριών. Η υπεερηχητική Λίβερπουλ του Ίαν Ρας και ο Ολλανδός διαιτητής ήταν ανυπέρβλητα εμπόδια...

Ο επαναληπτικός στο κατάμεστο ΟΑΚΑ ήταν μια τυπική διαδικασία που ολοκληρώθηκε με ήττα μας 0-1.


Σχόλια