Σαν σήμερα: Το πρώτο Ευρωπαϊκό στο Παρίσι (vids+pics)



11 Απριλίου 1996...και ο Παναθηναϊκός γίνεται η πρώτη Ελληνική ομάδα που κατακτάει την κορυφή της Ευρώπης. Χρειάστηκε το ιστορικό κόψιμο του Στόγιαν Βράνκοβιτς και μερικά κολλημένα δευτερόλεπτα για να ξεκινήσει το πάρτι στο πράσινο Παλέ Ντε Μπερσί και να βγει όλη η Ελλάδα στους δρόμους.


Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες σε Τελ Αβίβ και Σαραγόσα, ο Παναθηναϊκός με τον αστέρα του ΝΒΑ Ντομινίκ Ουίλκινς στην σύνθεση του πήγαινε στο Παρίσι με μοναδικό σκοπό να φέρει το πρώτο Ευρωπαϊκό στην Ελλάδα.

Έτσι κι έγινε αφού στον ημιτελικό υπέταξε με ένα show του Αμερικάνου (35 πόντοι) 81-71 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στον τελικό χρειάστηκε το ιστορικό κόψιμο του Στόϊκο για να στεφθεί ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ευρώπης στην πρωτεύουσα της Γαλλίας με νίκη 67-66 επί της Μπαρτσελόνα.



Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρωνόταν το πιο τρελό διβδόμαδο, αφού λίγες μέρες πριν ο Παναθηναϊκός άλωνε στον ημιτελικό την έδρα του Άγιαξ για το ποδόσφαιρο.

Πολλοί πίστεψαν πως το Παρίσι θα ήταν το highlight του τμήματος, αλλά που να ήξεραν τι θα επακολουθούσε μετά...

Όπως και να έχει τα λόγια του Αλβέρτη, όταν καλείται να συγκρίνει τα Ευρωπαϊκά που κατέκτησε με την πράσινη φανέλα, είναι τα πιο σωστά.

"Το πρώτο είναι το πιο γλυκό" και δεν μπορεί να συγκριθεί εκείνη η χαρά με όσα άλλα κι αν έρθουν.


Παναθηναϊκός (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 8, Γιαννάκης 9, Οικονόμου 10, Ουίλκινς 16, Βράνκοβιτς, Κόρφας 4, Σταυρακόπουλος 9, Βουρτζούμης 2

Μπαρτσελόνα (Ρενέσες): Γκαλιλέα 10, Φερνάντεθ 15, Καρνισόβας 23, Χιμένεθ 9, Γκόντφρεντ 9, Μοντέρο, Ντίεθ, Μπος, Μαρτίνεθ










































Σχόλια