Σαν σήμερα: Το πράσινο τσουνάμι που έπνιξε τους Βαρδινογιάννηδες



13 Aπριλίου 2008...ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποφασίζει να βγει μαζικά στους δρόμους να διαδηλώσει μετά από δύο δεκαετίες. Αυτήν την φορά κατά της ιδιοκτησίας και της οικογένειας Βαρδινογιάννη και με μόνη απαίτηση την αποχώρηση τους από τα κοινά του Συλλόγου.


Το αποτέλεσμα ιστορικό. Τόσο που δεν το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος Παναθηναϊκός. 40.000 κόσμου έχουν κατακλύσει το Πεδίο του Άρεως και την Λεωφόρος Αλεξάνδρας μια Κυριακή μεσημέρι και σε μια ειρηνική πορεία που σταματάει στην οδό Λουκάρεως από τις αστυνομικές δυνάμεις φωνάζει στους Βαρδή και Γιάννη Βαρδινογιάννη "Πόύλα την ΠΑΕ".

Κανένας δεν περίμενε την δυναμική αυτής της συγκέντρωσης. Κανένας δεν φανταζόταν ότι θα δει άτομα κάθε ηλικίας εκείνη την μέρα στον δρόμο. Από άτομα που φοβόντουσαν να παραδεχτούν πως η πιο ισχυρή οικογένεια στην Ελλάδα είναι λίγη για τον Σύλλογο, μέχρι άτομα που είχαν ξεχάσει τι σημαίνει Παναθηναϊκός και εκείνη την μέρα βρήκαν στον δρόμο άλλους που τους μετέδιδαν την σπίθα που είχαν στα μάτια τους.

Τότε ήταν που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κατάλαβε πως με τον λαό του Συλλόγου δεν τα βάζει κανείς και άλλαζε τα πλάνα του. Μαζί και τα ΜΜΕ που είτε δεν μπόρεσαν να κρύψουν ένα γεγονός που "νέκρωσε" όλη την Αθήνα και αναγκάστηκαν να το παρουσιάσουν, είτε...αναγκάστηκαν να το κρύψουν και αποκαλύφθηκε με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο ο ρόλος τους.

Από τότε περάσε σχεδόν μια δεκαετία (!) και όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο περισσότερο καταλαβαίνω πόσο ενόχλησε εκείνη η μέρα.

Οι μέρες πριν την συγκέντρωση και το πανδαιμόνιο που επικρατούσε όλη την Ελλάδα είναι από εκείνες που θα ήθελα να ξαναζήσω. Όσοι τις έζησαν, ξέρουν πολύ καλά το γιατί...


"ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ
ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ..."


ΥΓ: Ο κόσμος του Συλλόγου χρωστούσε 3 συλαλλητήρια. Πλέον χρωστάει δύο. Μακάρι κάποτε να τα φέρουν έτσι οι συνθήκες και να τα εκπληρώσει όσο πιο άμεσα γίνεται.





























Σχόλια