Θέλουν τα ντέρμπι να αγιάσουν και η...Euroleague δεν τα αφήνει



Όσο αναγκαίο είναι ομάδες σαν την Άεκ να μας...κάνουν την ζωή δύσκολη, να αυξάνουν τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος και να μην κρίνεται η πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας από τα μεταξύ μας ματς με τον Ολυμπιακό, τόσο απαραίτητο είναι η Euroleague να μην σαμποτάρει τα εγχώρια πρωταθλήματα.


Αν οι αγώνες της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης γινόντουσαν Τετάρτες αντί Παρασκευής, τότε το σημερινό ντέρμπι θα διεξαγόταν πιθανότατα το Σάββατο ή την Κυριακή το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι στο ΟΑΚΑ δεν θα μαζευόντουσαν μόλις 5.000 άτομα αλλά αρκετά παραπάνω, ειδικά τώρα που η Άεκ προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδο της.

Σχεδόν ανέφικτο σενάριο πλέον αφού το πείραμα των Παρασκευών πέτυχε, η τηλεόραση γεμίζει με μεγαλύτερη άνεση το πρόγραμμα της και οι χορηγοί προβάλλονται πολύ πιο αποτελεσματικά. Όμως αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι ένας τρόπος σαμποτάζ των εγχώριων πρωταθλημάτων και δεν τα βοηθάει να αποκτήσουν αίγλη.

Επί της ευκαιρίας να σημειώσω πως το μεγαλύτερο κακό που θα κάνει η Euroleague στο σύνολο του Ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι η διαμόρφωση της διοργάνωσης σε μια κλειστή λίγκα. Με αυτόν τον τρόπο καταντάει ανούσια τα εγχώρια πρωταθλήματα, αφού ομάδες με εγγυημένα συμβόλαια είτε βγουν πρώτες είτε όγδοες έχουν εξασφαλισμένη την συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση. Από την άλλη ιστορικές ομάδες με κόσμο που δεν τα έχουν, θα στερούνται κίνητρο αφού δεν θα μπορούν σχεδόν ποτέ να παίξουν με τους καλύτερους της Ευρώπης.

Αν το δει κάποιος κοντόφθαλμα και εγωιστικά, τότε σαν Παναθηναϊκός αυτό σε συμφέρει, αφού κατά κάποιον τρόπο τέτοιου είδους συμβόλαια σε κρατάνε αιώνια στον αφρό του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και δεν σου επιτρέπουν να περάσεις σοβαρή αγωνιστική κρίση. Αυτό όμως έχει σαν συνέπεια ότι εντός των συνόρων δεν θα παίξεις ποτέ ξανά μεγάλα ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να διακυβεύονται στόχοι. Γιατί από την μια εσύ δεν θα έχεις να χάσεις και οι άλλοι να κερδίσουν, οπότε θα συνηθίσουμε στα...ντέρμπι για την φανέλα και την ιστορία μόνο.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να μεγαλώσει κατακόρυφα ο ανταγωνισμός του πρωταθλήματος και να πηγαίνει στα...όπλα στο Αλεξάνδρειο, την Πυλαία, την Νέα Σμύρνη και το Ιβανώφειο, να συναντάει γεμάτα γήπεδα και να φεύγει ακόμη και λαβωμένος. Θα του κάνει καλό μακροπρόθεσμα. Για αυτό πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που ο Δ.Γιαννακόπουλος καθυστέρησε να βάλει την υπογραφή του στην κλειστή Euroleague ήταν κι αυτός

Σχόλια