Πρώτη προσπάθεια άκυρη

Ένας παίκτης δεν είναι -σχεδόν- ποτέ αρκετός για τέτοια ματς
Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει την Λαμποράλ στην έδρα της στο πρώτο παιχνίδι και έχασε χωρίς να...κουραστεί με 84-68 και πλέον όλοι στην ομάδα πρέπει να δουν πως θα κάνουν την ζημιά στους Ισπανούς την Παρασκευή, ώστε να μην επιστρέψουν στην Αθήνα με 0-2 στις αποσκευές τους.


Σχετικά με το σημερινό ματς ο Παναθηναϊκός ήταν παρών μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο (18-16) και μετά δεν μπορούσε να τον κρατήσει ούτε ο μοναδικός επιζών Ραντούλιτσα που έκανε ένα πολύ καλό επιθετικά παιχνίδι (21π.) και ήταν ουσιαστικά η μόνη απειλή για την ομάδα της Λαμποράλ. Πέραν αυτού η υπόλοιπη ομάδα ήταν υπό του μηδενός με τα ποσοστά μας στα δίποντα να ξεπερνάνε μετά βίας το 50% και στα τρίποντα να έχουμε 3/19, όταν την ίδια στιγμή η Ισπανική ομάδα σημείωσε 10 παραπάνω!

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πλέον φανερό πως ο Τζόρτζεβιτς έκανε περισσότερο διαχείρηση για τον αγώνα της Παρασκευής ξεχνώντας στον πάγκο τον Διαμαντίδη και τον Φώτση, και πέταξε λευκή σημαία για το σημερινό αφού η διαφορά δεν κατέβαινε κάτω από τους 15 πόντους.

Καθόλου απίθανο την Παρασκευή να κάνουμε το break, όμως για να γίνει αυτό πρέπει όλοι οι παίκτες μας να παρουσιαστούν με μεγαλύτερη διάθεση και συγκέντρωση στο παρκέ. Ειδικά ο Καλάθης που ήρθε για να παίζει κομβικότατο ρόλο στην εξέλιξη τέτοιων αγώνων πρέπει να ξυπνήσει άμεσα. Η λογική λέει πως δεν γίνεται να βαράμε ξανά με τόσο κακά ποσοστά στο δεύτερο ματς, ούτε να μην έχουμε καθόλου βοήθειες από παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης, ο Γκιστ και ο Ουίλιαμς, οπότε μεθαύριο θα έχουμε μια άλλη ιστορία.

Αν και το 1-0, σε σειρά που κρίνεται στις 3 νίκες, δεν...προσφέρεται για καταστροφολογία, το κακό της υπόθεσης είναι πως μιλάμε για πεταμένη ευκαιρία. Το πρώτο break θα μπορούσε να οδηγήσει σε "σκούπα" μιας και στο δεύτερο παιχνίδι παίζεις με καθόλου άγχος και κανένα "πρέπει", ενώ τώρα δεν είναι το ίδιο...


Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-28, 64-49, 84-68.

ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ (Περάσοβιτς): Τζέιμς 11 (2), Πλάνινιτς 7, Χάνγκα 10 (2), Μπουρούσης 15 (1), Μπλάζιτς 7 (2), Ντιόπ, Τιγί 7 (11 ριμπ.), Άνταμς 20 (4), Κορμπάτσο 2, Μπέρτανς 5 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 11 (2), Πάβλοβιτς 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 21, Φελντέιν 2, Διαμαντίδης, Γκιστ 7, Καλάθης 5 (11 ασ.), Κούζμιτς 4, Ουίλιαμς 7 (1), Χάντερ 7.



Σχόλια