Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη το Final 4

Πόσο μάλλον το έβδομο...

Συνηθίζουμε να λέμε πως ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια περνάει μια περίοδο κρίσης. Και όχι άδικα, αφού όλα τα τμήματα βρισκόνται σε χαμηλότερα επίπεδα από τα συνήθη ιστορικά τους και τίτλοι να έρχονται κύριως μόνο από το μπασκετικό τμήμα.


Χθες το βράδυ η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς παρέμεινε πιστή στο ραντεβού της με τα προημιτελικά της Euroleague και είχε την καλύτερη διασταύρωση με μειονέκτημα που θα μπορούσε. Μια ομάδα χωρίς φανέλα, έδρα φόβητρο και εμπειρία αντίστοιχη του Παναθηναϊκού σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός ναι μεν ξεκινέαι την σειρά ως outsider, αλλά όλοι στον Σύλλογο έχουν ως απαίτηση την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου και δεν λογίζουν την Λαμποράλ ως αντίπαλο που θα τους στερήσει την παρουσία στην τελική φάση μετά από 4 χρόνια.

Η συγκεκριμένη πρόκριση θα λειτουργήσει ευεργετικά για ολόκληρο τον Σύλλογο και εκτός από την απαίτηση, υπάρχει και η ανάγκη. Για την ομάδα που ψάχνει το πρώτο της Ευρωπαϊκό μπαμ στην μετά-Ζοτς εποχή, για τον κόσμο που παίρνει χαρές με το σταγονόμετρο αλλά και για τον Διαμαντίδη που δικαιούται να προσφέρει +2 παραστάσεις στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Είναι ανάγκη να προκριθούμε για να ξαναζωντανέψει ο κόσμος έχοντας την προσμονή για το Βερολίνο, να ενεργοποιηθούν χιλιάδες κόσμου από όλα τα μέρη του πλανήτη και να γεμίσουν την O2 Arena. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει τα τελευταία χρόνια την χαμένη Ευρωπαϊκή του ταυτότητα και αυτό το Final 4 είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να την βρει.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα κυλήσει σε ρεθμούς Ισπανίας -όπου αναμένεται να έχουμε δυναμική παρουσία στις κερκίδες- και την μεθεπόμενη σε ρυθμούς ΟΑΚΑ, ελπίζοντας η σειρά να κριθεί και να τελειώσει στην Αθήνα με εμάς να ψάχνουμε ένα εισιτήριο για να λάβουμε μέρος στο ταξίδι για το έβδομο.

Σχόλια