Eίναι θρύλος και γράφει ιστορία



Όχι μόνο ο Διαμαντίδης και ο Φράγκι. Το μπασκετικό τμήμα του Συλλόγου είναι πραγματικός θρύλος του Ελληνικού αθλητισμού και αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση στον παγκόσμιο αθλητισμό. Αυτό που συμβαίνει σε κάθε Ευρωπαϊκό εντός στο ΟΑΚΑ είναι η καλύτερη απόδειξη για ποιο λόγο ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερη "βιτρίνα" από το μπασκετικό του τμήμα.


Δημιουργεί και μεταχειρίζεται με υποδειγματικό τρόπο είδωλα και τους μετατρέπει σε θρύλους, φέρνει τους καλύτερους και αυτοί αντιλαμβάνονται ότι γίνονται μέρος των καλύτερων και φέρνουν συνεχείς τίτλους και διακρίσεις. Έτσι γράφονται χρυσές σελίδες.

Στην αρχή χρειάστηκαν τα λεφτά, στην συνέχεια ο Ομπράντοβιτς και έπειτα ο Διαμαντίδης. Με τον τελευταίο να βρίσκεται μόλις 3 μήνες πριν την αποχώρηση του ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να βρει και να δημιουργήσει ξανά τον νέο Αλβέρτη και Διαμαντίδη. Είναι σχεδόν ανέφικτο να βρει ξανά ένα ταλαντούχο παιδί με ψυχή που να κάτσει δύο δεκαετίες στην ομάδα όπως και το να εμφανιστεί στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ άλλο με τόσο υψηλό μπασκετικό iq και χαρακτήρα-διαμάντι. Όμως ο κόσμος και το τμήμα θα χρειαστούν τον επόμενο ηγέτη που να εμπνέει. Μπορεί να υπάρξουν "αναταράξεις" από του χρόνου όταν θα αποχωρήσει ο 3D (ίσως και μεγαλύτερες από όταν αποχώρησε ο Ζοτς;) αλλά θα βρεθεί η άκρη. Και αυτό γιατί κοινή συνισταμένη πάντα ήταν η οικογένεια Γιαννακόπουλων.

Ήδη ο 29χρονος Γκιστ έχει αναλάβει "χρέη" νέου Μπατιστ. Ο Έλληνας ηγέτης ψάχνεται για να συνεχίσει να γράφεται η ιστορία όπως πρέπει. Μακάρι αυτόν τον ρόλο να παίξει ο Καλάθης, αν και έχω τις αμφιβολίες μου.


ΥΓ: Όσον αφορά μείζον θέμα, ο Παναθηναϊκός με την χθεσινή του νίκη εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά της Euroleague. Είτε θα τερματίσεσι δεύτερος (αν χάσει στην Τουρκία η Κουμπάναπό την Νταρουσάφακα) με πλεονέκτημα, είτε τρίτος με μειονέκτημα. Η λογική λέει ότι θα βρούμε στους 8 με μειονέκτημα την Λαμποράλ του Μπουρούση. Ελπίζω να κυριαρχήσει και να μην γίνει κάνα "περίεργο" και παίξουμε αντί αυτής με την ΤΣΣΚΑ.

ΥΓ2: Η βράβευση της Euroleague ήταν πολύ κατώτερη για έναν παίκτη σαν τον Διαμαντίδη. Η σωστή θα γίνει από την ίδια την ομάδα και ελπίζω στο "menu" να συμπεριλαμβάνεται και η "χρυσή ομάδα" με τον Ζοτς στην άκρη του πάγκου.

Σχόλια