Δεν γίνεται να αποκλειστούμε από αυτούς

Λίγο τσίπα χρειάζεται

H χθεσινοβραδινή ήττα είνα από αυτές που δεν χωνεύονται με τίποτα. Δεν χωνεύονται γιατί βλέπεις μια ομάδα που έχει βασικές απώλειες και αγωνίζεται με 6(!!) παίκτες να κερδίζει μια ομάδα που έχει τους διπλάσιους. Δεν χωνεύονται γιατί απλά βλέπεις δύο τύπους που σηκώνονται με την πρώτη ευκαιρία για τρίποντο και τα "στάζουν", όταν εσύ με εξαίρεση το τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας έχεις σπάσει ξανά τα σίδερα σε...πιο ελεύθερα σουτ δεν γίνεται. Δεν χωνεύονται γιατί ενώ βλέπεις πως αυτοί οι 6 δεν έχουν άλλες αντοχές, παίζουν με πιο καθαρό μυαλό από τους δικούς σου. Και δεν χωνεύονται γιατί ενώ είσαι κοντά στο πιο ιστορικό αντίο αθλητή σου, αυτός παίζει για όλη την ομάδα, βγάζει ιστορικές φάσεις και όμως οι συμπαίκτες του δεν τον βοηθάνε έστω και λίγο να κάνει αυτό που πρέπει στο τέλος της καριέρας του.

Δεν χωνεύονται κύριοι τέτοιες ήττες, αλλά ξεπερνιούνται.


Και ξεπερνιούνται γιατί τώρα η σειρά έρχεται στην Αθήνα και μπορούμε την ερχόμενη Πέμπττη να έχουμε ισοφαρίσει και να πηγαίνουμε για do or die αγώνα στην Βιτόρια.

Η ήττα που δεν θα ξεπεραστεί είναι αυτή που θα συνδυαστεί με αποκλεισμό. Και αν δεν έρθει η πρόκριση στο Final 4 θα πρόκειται για ιστορικό ατόπημα του προπονητή και των συμπαικτών του Διαμαντίδη προς αυτόν, την ιστορία του Συλλόγου και του κόσμου του.

Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση που να μας επιτρέπει να αποκλειστούμε από την Λαμποράλ. Καμία. Γιατί δεν υστερούμε ούτε ποιοτικά, ούτε ποσοτικά, ούτε σε εμπειρία. Μόνο σε ένα σημείο έχουμε ντεσαβαντάζ και δεν το περίμενα.

Στο πάθος! Αντί όλοι στην ομάδα να είναι διψασμένοι και έτοιμοι για μάχη, βλέπεις έναν Καλάθη να πελαγοδρομεί, έναν Ουίλιαμς να την βλέπει Superman ενώ δεν κάνει ούτε τα πιο απλά, έναν Κούζμιτς να κάνει ματσάρα και στα πλέον κρίσιμα σημεία να ντύνεται goofy και έναν Τζόρτζεβιτς να ζαλίζεται μόνος του από τις τόσες συνεχείς αλλαγές που κάνει.

Στο ΟΑΚΑ η ομάδα του Μπουρούση πρέπει, όχι απλά να χάσει, αλλά να της κοπούν τα πόδια από την αρχή και να της γίνει ξεκάθαρο πως θα υποταχτεί στις ορέξεις των παικτών μας με τον πλέον απόλυτο τρόπο.

Γιατί πλέον δεν είναι ζητούμενο οι νίκες στα ερχόμενα ματς, αλλά η απόκτηση ψυχολογίας. Δεν γίνεται να παίζουν στον Παναθηναϊκό, να παίρνουν τόσα φράγκα, να έχουν τόσο κόσμο δίπλα τους και αυτοί είτε να μην έχουν αυτοπεποίθηση, είτε να ψωλάρουν.

Απλά δεν γίνεται.

Ο Παναθηναϊκός των 6 Ευρωπαϊκών έχει υποχρέωση να αποκλείσει την Λαμποράλ των 6 παικτών. Αν δεν το κάνει θα πρόκειται για μεγάλο στραπάτσο και πισωγύρισμα.

Ο κόσμος τώρα θα είναι εκεί, ο Διαμαντίδης επίσης. Εμφανιστείτε επιτέλους και οι υπόλοιποι!

Σχόλια