Ο Μπεργκ, ο Εμποκού και οι άλλοι



Τα σημερινά νέα που αξίζει να διαβάσετε σχετικά με τα αγωνιστικά ζητήματα της ποδοσφαιρικής μας ομάδας περιέχουν έναν επαναπατρισμό, μια επανάληψη, μια αποχώρηση, μια φημολογία και μια επιστροφή.

Αναλυτικά:


Δηλώνει άγνοια για Παναθηναϊκό ο Σταφυλίδης

Ο Ελληνας διεθνής αμυντικός της Αουγκσμπουργκ έδειξε να μην γνωρίζει κάτι γύρω από το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

«Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω. Αν υπάρχει κάτι μπορεί να το γνωρίζει ο μάνατζέρ μου και στο τέλος της χρονιάς θα το δούμε, γιατί τώρα έχουμε δύσκολα παιχνίδια», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5.

Μάλιστα πρόσθεσε με νόημα ότι «για μια ομάδα θα επέστρεφα στην Ελλάδα και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά», εννοώντας τον ΠΑΟΚ στον οποίο ξεκίνησε την καριέρα του μέχρι να «μετακομίσει» στη Γερμανία.

Πηγή: Gazzetta

Σχόλιο: Για την συγκεκριμένη περίπτωση, είμαι σε θέση να γνωρίζω πως δεν έχουν ρεαλιστική βάση τα όσα γράφονται. Κυρίως γιατί ο παίκτης είναι ακριβός για τον Παναθηναϊκό.


Γράφουν για Μπεργκ και Φενερμπαχτσέ οι Τούρκοι

Ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού, φαίνεται να είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο των Τούρκων, καθώς είναι πιθανή η αποχώρηση του Ρόμπιν φαν Πέρσι το ερχόμενο καλοκαίρι.
Το δημοσίευμα, ανήκει στην «Μilliyet» η οποία αναφέρει πως ο Μάρκους Μπεργκ εξετάζεται από τον Βίτορ Περέιρα, ώστε να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης των Τούρκων.

Εκεί γίνεται αναφορά και στο συμβόλαιο του Μπεργκ με τους «πράσινους», το οποίο λήγει το 2018, ενώ το δημοσίευμα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός πως ο άσος του Παναθηναϊκού, είναι ο παρτενέρ του Ιμπραΐμοβιτς στην εθνική ομάδα.

Πηγή: Panathinaikos24

Σχόλιο: Αν θέλει ο Αλαφούζος να γκρεμίσει εντελώς την ομάδα και να μην ξεκινήσει η νέα σεζόν με καμία προοπτική, τότε θα τον δώσει...


Ετοιμάζεται ραντέβου με Ζιλμπέρτο Σίλβα

Η περίπτωση του Ζιλμπέρτο Σίλβα παραμένει ανοιχτή για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι», αν και γνωρίζουν τις δυσκολίες που έχει η περίπτωσή του, περιμένουν μέχρι τέλους την οριστική του απόφαση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Live Sport», ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να φέρει στην Ελλάδα τον πρώην αρχηγό του ώστε να υπάρξουν επαφές από κοντά ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Γιάννης Αλαφούζος, εξετάζει και άλλα πόστα από τα οποία ίσως μπορέσει να βοηθήσει ο Βραζιλιάνος. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό που τρέχουν τον τελευταίο καιρό στο «τριφύλλι», είναι κάποιες μικρές εκκρεμότητες που έχει ο ποδοσφαιριστής προς την εφορία από την περίοδο που αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό.

Όταν αυτές τακτοποιηθούν, ο Ζιλμπέρτο θα βρεθεί πιθανότατα στην Ελλάδα μαζί με τον πτυχίο του τεχνικού διευθυντή που πήρε πρόσφατα από την σχολή που φοίτησε τον Δεκέμβρη.

Πηγή: Gazzetta

Σχόλιο: Είναι όμορφο να έχουμε επιστροφές μεγάλων προσωπικοτήτων στην ομάδα. Ακόμη πιο όμορφο είναι να συνδυάζονται με την ίδια αποτελεσματικότητα όταν ήταν και αθλητές του Συλλόγου. Σίγουρα το όνομα και οι διασυνδέσεις που έχει ο Βραζιλιάνος με την παγκόσμια αγορά θα ανοίξουν πόρτες...


Με το ένα πόδι εκτός ο Μαμουτέ

Σύντομο θα είναι, καταπώς φαίνεται, το πέρασμα του Γιούρι Αλμέιδα Σόουζα Μαμούτε απ' την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, καθώς πολύ δύσκολα θα γίνει κίνηση ενεργοποίησης της οψιόν επέκτασης του δανεισμού του απ' τους «πράσινους».

Ο 21χρονος Βραζιλιάνος αποκτήθηκε τον περασμένο Γενάρη απ' την Γκρέμιο με ένα deal που περιελάμβανε δανεισμό για 6+12 μήνες κι αντίστοιχες οψιόν αγοράς του αντί 4 εκατ. το φετινό καλοκαίρι και 7 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2017.

Η έως τώρα παρουσία του με το «τριφύλλι», ωστόσο, κάθε άλλο παρά έχει γοητεύσει τους «πράσινους», αφού μετράει 6 ματς (μόλις 1 ως βασικός) και συνολικά 110 αγωνιστικά λεπτά, χωρίς γκολ ή ασίστ. Η καλύτερή του εμφάνιση, δε, ήταν στο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με τον Πανιώνιο (όπου σκόραρε δις), όμως ακόμη και στις προπονήσεις -παρά το γεγονός ότι προσπαθεί- δείχνει δυσκολία στο να προσαρμοστεί στα «θέλω» του Στραματσόνι.

Το τρένο για τον Μαμούτε δείχνει να χάνεται και θα πρέπει να κάνει πράγματα και θαύματα στα 7 ματς που μένουν ως το φινάλε της σεζόν για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Πηγή: Sentra

Σχόλιο; Καμία έκπληξη. Ήρθε μέσω αποθεωτικών αναλύσεων για τις ικανότητες του και ήταν ο ένας από τους πολλούς των χειμερινών μεταγραφών που γίνονται απλά για να πούμε ότι κάτι έγινε και να φάνε και κάποιοι managers ώστε στο μέλλον να έχουμε καλύτερη μεταχείριση σε μεταγραφές. Δεν έπιασε και φεύγει. Φυσιολογική εξέλιξη...


Ενδιαφέρον ξανά για Εμποκού

Τον Πολ-Ζοσέ Εμποκού που ανήκει στη Σταντάρ Λιέγης και αγωνίζεται ως δανεικός στην Κιέβο, φέρεται να εξετάζουν και πάλι οι «πράσινοι».
Όπως αναφέρει η «Goal», ο Εμποκού απασχολεί και πάλι τον Παναθηναϊκό, με τον παίκτη να ενημερώνεται από τους Βέλγους πως δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν.
Ο Εμποκού, παρά το φημολογούμενο ενδιαφέρον του «τριφυλλιού», έχει πάντως ως προτεραιότητα την παραμονή του στην Ιταλία και στην Κιέβο.

Πηγή: Panathinaikos24

Σχόλιο: Παίζει δανεικός στην Κίεβο και έχει φέτος 18 συμμετοχές (599') με τις περισσότερες να μπαίνει ως αλλαγή...

Σχόλια