Αν θα αναλάβει ο Ζιλμπέρτο είναι το πρόβλημα μας;



Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες από την μία τα συνεχή ρεπορτάζ για τις συζητήσεις του Παναθηναϊκού με τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Βαρζιλίας, Ζιλμπέρτο Σίλβα, και από την άλλη τον ενθουσιασμό του κόσμου του Συλλόγου στην περίπτωση που ο πρώην παίκτης μας αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή. Και μένω έκπληκτος, αφού για ακόμη μια φορά νιώθω πως ηθελημένα ή μη κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.


Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το αν θα έρθει ο Ζιλμπέρτο στην Αθήνα για χάρη της ομάδας. Με το καλό να έρθει αλλά όποιος πιστεύει πως η παρουσία του και οι επιλογές του στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι ικανές να μας φέρουν το πρωτάθλημα ξανά στα χέρια μας, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Για να μπουν στο κάδρο των συζητήσεων μας καθαρά ποδοσφαιρικές κουβέντες πρέπει να καθαρίσουν πρώτα άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με τα δικαστήρια και όχι με τους αγωνιστικούς χώρους. Με την ίδια ευκολία που στέρησαν από τον Βραζιλιάνο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο του 2011 σαν ποδοσφαιριστής, μπορούν να του το επαναλάβουν και σαν τεχνικός διευθυντής.

Όσο το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στην Ελλάδα είναι βρώμικο, τόσο δεν θα αποπνέει υγεία και το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου που στερείται τίτλους και επιτυχίες τα τελευταία -πολλά- χρόνια. Όποιος πάει να δουλέψει με προγραμματισμό και μεράκι, θα αχρηστεύεται από εξελίξεις που δεν μπορεί ο ίδιος να ορίσει, ούτε καν να επηρεάσει.

Το όνομα του Ζιλμπέρτο Σίλβα εμπνέει κάθε Παναθηναϊκό και είναι δεδομένο πως θα υπάρξει ένα κλίμα σεβασμού και υπομονής στις επιλογές του. Αλλά επαναλαμβάνω πως όσο ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προάγει την αδικία χωρίς να τιμωρείται, τόσο δεν θα γίνεται τίποτα. Όλες τις ηγετικές φυσιογνωμίες που έχουν περάσει από τον Σύλλογο να φέρουμε, άσπρη μέρα δεν θα έρθει όσο τιμωρεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Τα «θαύματα Νταμπίζα» δεν συμβαίνουν κάθε χρόνο και όταν συμβαίνουν δεν κρατάνε για πολύ. Oι βάσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα θα χτιστούν μόνο με γκρέμισμα εσωτερικά ή εξωτερικά του Συλλόγου και όχι με έναν νέο τεχνικό διευθυντή, ένα μεταγραφικό μπαμ και έναν προπονητή με κύρος.

Σχόλια