Το χαμένο Ευρωπαϊκό


Κυριακή 22 Μαρτίου 2009...το τμήμα βόλεϊ αντρών έχει περάσει στα χέρια του Θανάση Γιαννακόπουλου, στον πάγκο κάθεται ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής Αλέκος Λεώνης και ο Παναθηναϊκός φτάνει για δεύτερη φορά στην ιστορία του ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρώτου του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ, που ζει κι αναπνέει για αυτήν την στιγμή.


Ύστερα από μια μεγάλη ανατροπή το προηγούμενο βράδυ επί της Ιταλικής Cuneo (από 0-2 σε 3-2), ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στον τελικό του Cev Cup την πολύ δυνατή Ρώσικη ομάδα Lokomotiv Belogorie Belgorod.

Αν και η ομάδα μας δίνει μάχη με πρώτο "βιολί" τον Αγκάμεζ, εν τέλει παραδίδει όπλα και χάνει με 1-3, μη μπορώντας να χαρίσει στον Σύλλογο ένα Ευρωπαϊκό τίτλο που θα μεγάλωνε το πρεστίζ του και πιθανότατα θα άνοιγε την όρεξη για περαιτέρω επιτυχίες.

Το ρόστερ της ομάδας αποτελείτο από τους Πανταλέων, Αγκάμεζ, Γκέριτς, Ντεπέστελε, Ερπ, Χατζηαντωνίου, Στεφάνου, Λάππα, Ανδρεάδη, Ντονά, Ψάρα, Κυριαζή και Αντράε.

MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Αγκάμεζ, με τον ίδιο και τους Ερπ-Λάππα να μπαίνουν και στην καλύτερη εξάδα της διοργάνωσης.

Έτσι ούτε η πέμπτη συμμετοχή στην ιστορία του τμήματος δεν κατέληξε με χαμόγελα με εκείνη την σεζόν να αποτελεί την αρχή του κακού. Μια ομάδα που φτιάχτηκε με μεγάλα λόγια και γρήγορες κινήσεις, έπαιξε και έχασε 4 τελικούς και συμβόλαια που δεν πληρώθηκαν και πήγαν να "ρίξουν" το τμήμα κατηγορία.

Εκείνη και η επόμενη σεζόν αποδείχθηκαν διδακτικές για το μέλλον αφού τέτοιες "εγκληματικές ενέργειες" δεν πρέπει να γίνουν ποτέ ξανά στον Σύλλογο. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως τα χρέη του βόλεϊ αντρών είναι ο κύριος λόγος που "στέγνωσε" ο Ερασιτέχνης και έφτασε στο...και πέντε της διάλυσης του.

Αυτό το βράδυ στο ΟΑΚΑ ήταν μια μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός να γράψει μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Δυστυχώς με την λήξη της κόρνας κανείς μας δεν περίμενε τι θα επακολουθούσε και από τους χιλιάδες του ΟΑΚΑ σε Ευρωπαϊκό τελικό λίγο καιρό αργότερα θα παίζαμε την σωτηρία μας στην Α1 σε Παγκράτι και Κυψέλη.


ΥΓ: Με την πάροδο του χρόνου δυστυχώς δικαιώθηκα στην πεποίθηση μου ότι ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος πρέπει να θεωρείται για την Παναθηναϊκή ιστορία ως ένας από τους παράγοντες με την μεγαλύτερη προσφορά στον Σύλλογο και η αποχώρηση του το προηγούμενο καλοκαίρι θα έβαζε σε μεγάλες περιπέτειες το τμήμα.

YΓ2: Τότε ήταν και η πρώτη φορά που ακούστηκε το όνομα του Δ.Γιαννακόπουλου για τους σωστούς λόγους. Μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Final 4 του Cev Cup, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες ώστε να αναλάβει ο Παναθηναϊκός την διοργάνωση της τελικής φάσης και δικαιώθηκε με τον κόσμο να ανταποκρίνεται και την ατμόσφαιρα να είναι πολύ όμορφη (ειδικά στον ημιτελικό).

ΥΓ3: Η σεζόν 2008/09 ήταν και η πιο πετυχημένη στην ιστορία του Συλλόγου στην Ευρώπη αφού όλα τα ομαδικά τμήματα -πλην πόλο και μπάσκετ γυναικών- έκαναν πράγματα και θαύματα. Στο ποδόσφαιρο αποκλειστήκαμε στους 16 του Champions League κάνοντας διπλά με Ίντερ και Βέρντερ Βρέμης. Στο μπάσκετ σηκώσαμε το πέμπτο Ευρωπαϊκό στο Βερολίνο. Και στα βόλεϊ αντρών και γυναικών παίξαμε σε Ευρωπαϊκούς τελικούς. Πιθανότατα να μην τα εκτιμούσαμε, αλλά σίγουρα έτσι ονειρευόμαστε τον Σύλλογο. Πρωταγωνιστή στην Ευρώπη.

ΥΓ4: "Το πρώτο Ευρωπαϊκό ο ΠΑΟ θα το πάρει"...για να μην ξεχνιόμαστε!


Θυμηθείτε ξανά τον τελικό:

Σχόλια