Για μένα ο Παναθηναϊκός...


Για μένα ο Παναθηναϊκός δεν είναι ένας απλός αθλητικός Σύλλογος, ένα γήπεδο, μια μόδα με προκαθορισμένη χρονική περίοδο, μια νίκη ή μια ήττα.

Δεν γίνομαι περισσότερο Παναθηναϊκός όταν η ομάδα μου κερδίζει Ευρωπαϊκά, πρωταθλήματα και κύπελλα, ούτε νιώθω ντροπή που επέλεξα να "εκπροσωπώ" στην ζωή μου τα πράσινα μετά από έναν αποκλεισμό, μια συντριβή ή αρκετά χρόνια παρακμής.

Για μένα ο Παναθηναϊκός είναι κάτι παραπάνω.


Είναι μια από τις αγάπες που επέλεξα να σημαδέψουν την ζωή μου, μια από τις ιδέες που στο πέρασμα του χρόνου μου θυμίζουν πόσο πιο αληθινά ζω όταν συμπεριφέρομαι με ρομαντισμό, μερικές αξίες που δεν έχουν καμία επαφή με τον αθλητισμό.

Στα μάτια τα δικά μου ο Παναθηναϊκός αλλοιώνεται. Ο κόσμος του αλλοιώνεται. Γιατί είμαστε χαμένοι στο τίποτα και εξαρτημένοι από εφήμερες χαρές και λύπες. Και δεν κάνουμε κάτι να το αλλάξουμε.

Είναι μαγκιά να είσαι Παναθηναϊκός στην ζωή σου. Δεν είναι καμία μαγκιά να είσαι τα Σαββατοκύριακα.

Είναι δύσκολο να εκπροσωπείς κάποιες αξίες στην πράξη και πολύ εύκολο να τις διαφημίζεις με λόγια.


Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επέλεξε να κατέβει σήμερα στο Καραϊσκάκη. Να αντιμετωπίσει αυτούς που την κλέβουν. Να παίξει σε ένα ματς πρωταθλήματος που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν στημένο. Στην προτελευταία της ανακοίνωση είπε πως δεν έχει παρτίδες με την εγκληματική οργάνωση. Σήμερα απέδειξε πως το εννοεί κατεβαίνοντας να αγωνιστεί κανονικά σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Και αυτό ΄συνέβη για δύο λόγους.

Πρώτον επειδή ΕΜΕΙΣ δεν γίναμε ασπίδα του Συλλόγου, δεν γίναμε η δύναμη του Παναθηναϊκού.

Δεύτερον επειδή ο Γιάννης Αλαφούζος είναι λίγος και επέλεξε ΚΑΙ σήμερα να γίνει μέρος του συστήματος που κλέβει δύο δεκαετίες τον Σύλλογο.


Πιστεύετε ότι είμαστε Παναθηναϊκός; Αν ναι, τι εκπροσωπούμε; Έναν σύλλογο που παίζει τον ρόλο του κομπάρσου, τον κλέβουν και λέει "θα τα πούμε την επόμενη φορά" που θα τον ξανακλέψουν;

Αυτό εκπροσωπούμε;

Συγνώμη αλλά έγώ όχι. Δεν θέλω να γίνω ούτε αυτός που κλέβει για να πανηγυρίζει νίκες, ούτε αυτός που αρκείται στις καταγγελίες ότι με κλέβει κάποιος και να συνεχίζω να παίζω μαζί του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ σημαίνει να έχεις αρχίδια να τα κάνεις όλα μπουρδέλο με σκοπό το καλό. Όχι το δικό σου μόνο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν σημαίνει να πηγαίνεις στημένος να σε γαμήσουν.


Για μένα ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα....και αυτό που ζούμε δεν είναι Παναθηναϊκός...

Είναι συμβιβασμός!


ΥΓ: Πριν σε γαμήσει η διαιτησία και σου μετρήσει αντικανονικό γκολ, γάμησες μόνος σου τον Σύλλογο σαν ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Από την στιγμή που επιλέγεις να παίζεις με τους κλέφτες, ξέρεις τι θα συμβεί...

ΥΓ2: Τον Τζίγγερ τον στείλαμε στον αγύριστο επειδή δεν προστάτευε τον Σύλλογο.

Σχόλια