Yπουργός Κυβέρνησης: «Μαρινάκης και Ολυμπιακός, μια περίπτωση μαύρου χρήματος!»



Δλώσεις που προκαλούν τεράστια αίσθηση και μάλιστα από ένα υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης στην Καλαμάτα, για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος ενέπλεξε τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη με «μαύρο χρήμα» στο χώρο του ποδοσφαίρου!


Σημείωσε δε ότι τόσο τα ΜΜΕ όσο και ποδοσφαιρικές ομάδες, αποτελούν βασικά εργαλεία επιχειρηματιών που λειτουργούν μονοπωλιακά. Συγκεκριμένα την ώρα που έκανε την αναφορά για τις ποδοσφαιρικές ομάδες χτύπησε το τηλέφωνο ενός παρευρισκόμενου που είχε ως ήχο τον ύμνο του Ολυμπιακού κι όπως σημειώνει το «kalamatajournal.gr», ο κ.Βερναρδάκης είπε χαρακτηριστικά:

«Ακούσαμε τον ύμνο του Μαρινάκη, η τυπικότατη περίπτωση εν πολλοίς στο ποδόσφαιρο και σε μια ΠΑΕ μαύρου χρήματος που εκτρέπεται από άλλες δραστηριότητες, οριζόντιες και μη»!

Στη συνέχεια όταν η συζήτηση μεταφέρθηκε στα ΜΜΕ και το ποδόσφαιρο, αναφέρθηκε στη διαπλοκή που υπάρχει, σχολιάζοντας πως:

«Στα ΜΜΕ συμβαίνει κάτι που συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, είναι δυο παράλληλες διαδικασίες. Είναι ο χώρος όπου οικονομικά συμφέροντα έρχονται και επιβάλλουν ως οικονομικές δυνάμεις επιρροής, που προέρχονται από άλλες δραστηριότητες. Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα, στην οικονομική της δραστηριότητα; Υπάρχει μια οριζόντια μονοπωλιοποίηση. Υπάρχουν ορισμένοι κρίσιμοι κύκλοι οικονομικοί οι οποίοι κατέχουν τα πάντα, αυτό που ονομάζουμε με τους παλιούς όρους διαπλοκή. Δηλαδή κάποιος κατέχει τις τηλεπικοινωνίες, τις τράπεζες, την πληροφορική, τις κατασκευές, τα δημόσια έργα. Και επειδή αυτή η διαδικασία συνεχώς ογκώνεται και προφανώς έχει ένα μεγάλο κομμάτι μαύρης οικονομίας, μαύρου χρήματος, που εκβάλλεται; Εκβάλλεται αφενός στα μίντια και αφετέρου στο ποδόσφαιρο».


Πηγή: sdna

Σχόλια