Βαρύ πένθος στο Sport24 για το αήττητο



Άσχημο είναι το κλίμα στο site Sport24 ύστερα από την μη επίτευξη του αήττητου -με νίκες στα χαρτιά και κανόνες κολύμβησης και βόλεϊ- από την ομάδα του Ολυμπιακού. Ενώ όλη η Ελλάδα γνωρίζει ποια ομάδα μπορεί να καυχιέται για αυτό το επίτευγμα και για ποιο λόγο έχει χτυπήσει κόκκινο η ματαιοδοξία του ιδιοκτήτη (;) της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το εν λόγω site αποφάσισε να αλλάξει την ιστορία!


Αρχικά ενημέρωσε το κοινό του ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν έχει ακόμη αήττητο πρωτάθλημα. Δηλαδή από την σεζόν 1979/80. Δηλαδή όταν το πρωτάθλημα συνέχισε να παίζεται με τους ίδιους κανόνες, σχεδόν τις ίδιες ομάδες (18 πριν, 16 μετά) και έχοντας την ίδια δομή. Η μόνη αλλαγή ήταν ότι μπήκαν στις ζωές μας οι ανώνυμες εταιρίες.

Μια εντελώς αστεία διαφοροποίηση, απλά για να γλυκάνει τον πόνο των ερυθρόλευκων, ο υπογράφων Θοδωρής Ρούσσος.

Όμως δεν μένει εκεί το άρθρο...

Μας ενημερώνει ότι δεν υπάρχει λόγος για καζούρα από τους Παναθηναϊκούς, αφού ο Ολυμπιακός έχει ήδη κατακτήσει 6 φορές αήττητος το πρωτάθλημα!

Πότε;

Όταν το πρωτάθλημα Ελλάδος παιζόταν με άλλους κανόνες, πολύ λιγότερες ομάδες και εντελώς διαφορετική δομή. Όταν δηλαδή δεν ήταν πρωτάθλημα Ελλάδος αφού ο πρωταθλητής έπαιζε αρχικά με τις ομάδες της ενώσης του και μετά έβρισκε στην τελική φάση άλλες 5 ή 7 από τις υπόλοιπες ενώσεις και γινόταν ένα...mini πρωτάθλημα Ελλάδος!

Συγκεκριμένα προσμετράει ο δημοσιογράφος ως αήττητα του Ολυμπιακού τα παρακάτω πρωταθλήματα:

Σεζόν 1936/37

Ο Ολυμπιακός βγήκε πρωταθλητής της ΕΠΣ Πειραιώς παίζοντας 6 αγώνες (απέναντι σε Εθνικό, Άρη Νεάπολης και Θησέα Πειραιώς) και στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος βρήκε τον Παναθηναϊκό και τον Πάοκ, δηλαδή συν 4 αγώνες.

Αήττητος έχοντας αντιμετωπίσει 5 ομάδες στο σύνολο και έχοντας δώσει μόλις 10 αγώνες.

Το πιο αστείο;

Το ένα το πήρε στα χαρτιά αφού ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στην έδρα του Ολυμπιακού και του Πάοκ.


Σεζόν 1937/38

Ίδιο σκηνικό με τον Ολυμπιακό να προκρίνεται στην τελική φάση ξεπερνώντας τις ίδιες ομάδες της ενώσεως του και να αντιμετωπίζει τώρα τον Απόλλων Αθηνών και τον Άρη.

Άρα 5 αντίπαλοι και 10 αγώνες.


Σεζόν 1947/48

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής στην ένωση του (αντίπαλοι οι Ατρόμητος Πειραιά, Προοδευτική, Εθνικός, Πανελευσινιακός, Άρης Πειραιά, Άμυνα Νίκαιας και ΑΟ Νεάπολης) και στην τελική φάση βρήκε τον Απόλλων Αθηνών και τον Πάοκ.

Άρα 9 αντίπαλοι και 18 αγώνες.


Σεζόν 1950/51

Πέντε αντίπαλοι στον Πειραιά, δύο ξανά στην τελική φάση (Ηρακλής και Πανιώνιος) και...αήττητο.

Άρα 7 αντίπαλοι και 14 αγώνες.


Σεζόν 1953/54

Οι πέντε κλασικοί του Πειραιά ξανά και άλλοι πέντε για την τελική φάση (Παναθηναϊκός, Άεκ, Πάοκ, Νίκη Βόλου και Παναχαϊκή).

Αύξηση σε 10 αντίπαλους και 20 αγώνες.


Σεζόν 1954/55

Οι πέντε του Πειραιά και οι πέντε της τελικής φάσης (Παναθηναϊκός, Απόλλων Αθηνών, Πάοκ, Ολυμπιακόςς Βόλου και Παναιτωλικός).

Ξανά 10 αντίπαλοι και 20 αγώνες.


Και εννιά χρόνια αργότερα έρχεται το πρώτο (και μοναδικό μέχρι σήμερα) νορμάλ αήττητο της Ελληνικής ιστορίας του ποδοσφαίρου απέναντι στις καλύτερες ομάδες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο απέναντι σε 1 ή 2 ενώσεις.

Στο 5ο πρωτάθλημα Α Εθνικής λοιπόν ο Παναθηναϊκός κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα απέναντι σε 15 ομάδες, δίνοντας 30 αγώνες! 

Χαρακτηριστικό της δυναμικής της ένωσης που αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός και πέρανγε...αέρα στην τελική φάση του πρωταθλήματος είναι ότι μόλις 5 σεζόν από την καθιέρωση της Α Εθνικής μόλις ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός είχαν μείνει στην πρώτη κατηγορία. Την ίδια στιγμή που από την ΕΠΣ Αθηνών αγωνιζόντουσαν 5 και από της Θεσσαλονίκης 4.


Επίσης για να καταλάβετε την δυναμική της ΕΠΣ Πειραιά που αγωνιζόταν ο Ολυμπιακός, μόλις 5 φορές σε 29 χρόνια δεν κατάφερε να βγει πρωταθλητής όταν σε Αθήνα και Μακεδονία αλλάζαν με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα. Αυτό βέβαια το αντιλήφθηκαν και στην ΕΠΟ, για αυτό τα τελευταία χρόνια έβγαιναν περισσότερες ομάδες από την Αθήνα στην τελική φάση του πρωταθλήματος.


Αήττητος λοιπόν 6 φορές ο Ολυμπιακός για το Sport24 και τα συμπεράσματα δικά σας...

Σχόλια