Παγκόσμια κατακραυγή για την συμμετοχή του Ολυμπιακού στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις



"Πυρά" από Άγγλους δημοσιογράφους δέχθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Fifa και γενικός γραμματέας της Uefa, Τ.Ινφαντίνο σχετικά με την νομιμότητα της συμμετοχής του Ολυμπιακού στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μετά τα άρθρα από ξένα sites (Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία, Τουρκία κτλ) σειρά πήραν ξανά δημοσιογράφοι από την Daily Telegraph και τo Inside World Football που αναρωτήθηκαν για την ανεξαρτησία των αποφάσεων της Uefa και την συγγενική σχέση του Σάββα Θεοδωρίδη με τον γιο του που είναι αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Uefa.

Συγκεκριμένα ο Matt Scott του Inside world football ανέβασε στο twitter του:


«Ο κ.Ινφαντίνο ασχολήθηκε αρκετά με την ερώτησή μου για την εμπλοκή του Ολυμπιακού σε στημένους αγώνες. Είπε ότι υπήρχε έλλειψη στοιχείων», για να προσθέσει στη συνέχεια: 

«Αυτό που δεν είπε ότι υπήρχε έλλειψη στοιχείων για το κλαμπ όπου αντιπρόεδρος είναι ο πατέρας του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της UEFA». 

Ενώ ο Βen Rumsby της Daily Telegraph σχολίασε:

«Ο Τζιάνι Ινφαντίνο Ρωτήθηκε για το σκάνδαλο στημένων αγώνων του Ολυμπιακού και την αδράνεια της UEFA. Υπεραμύνθηκε ότι οι μηχανισμοί της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι "ανεξάρτητοι"». 


Προφανώς το θέμα των στημένων του Ολυμπιακού έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις και μετά τις αλλαγές Μπλάτερ και Πλατινί για διαφθορά δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι να την γλιτώσει και φέτος ο Β.Μαρινάκης. Ειδικά όταν από την Uefa βλέπουν πόσο αστείο έχει καταντήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ίσως από εκεί να πηγάζει και η αισιοδοξία του Γ.Αλαφούζου για τιμωρία του Ολυμπιακού και η πεποίθηση πως η δεύτερη θέση φέτος θα οδηγεί στο Champions League.

Σχόλια