Κοιτάζει...Βερολίνο


O φρεσκαρισμένος Παναθηναϊκός του Τζόρτζεβιτς δυσκολεύτηκε απέναντι στην Φενερμπαχτσέ αλλά κατάφερε εν τέλει να πάρει την νίκη με 76-71 και να κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης. Και όλα αυτά στο κατάμεστο ΟΑΚΑ που τίμησε ξανά τον Ζοτς και δημιούργησε μια μοναδική ατμόσφαιρα.


Τα επόμενα τρία ματς με Μάλαγα (εκτός), Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και Λοκομοτίβ Κουμπάν (εντός) θα κρίνει ξεκάθαρα το μέλλον μας στην Ευρώπη. Αν πάρουμε τις νίκες τότε θα αποκτήσουμε προβάδισμα για πλεονέκτημα στους 8 και...τότε θα μπορούμε να κοιτάμε με μεγαλύτερη άνεση το Βερολίνο.

Σχετικά με το ματς θέλω να κάνω μόνο δύο σχόλια:

Το πρώτο για το νέο μας απόκτημα Έλιοτ Ουίλιαμς, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους και ήταν το "πρώτο βιολί" της ομάδας. Σύμφωνοι ότι είναι στην ομάδα πάρα πολύ λίγο καιρό, τον πήραμε για να σκοράρει και σε ένα ματς μεγάλης δυσκολίας τα κατάφερε μια χαρά, αλλά το ζητούμενο για την ομάδα είναι να έχει διάρκεια μέσα στην χρονιά. Δεν ξέρω αν θα είναι εύκολο να γίνει πιο ομαδικός και να μην προχωράει σε τραβηγμένες προσπάθειες, αλλά ελπίζω κάπως να το κουμαντάρει.

Δεύτερον σήμερα η ομάδα μου έβγαζε την αίσθηση ότι δεν χάθηκε όταν Διαμαντίδης, Γκιστ και Καλάθης βγήκαν για λίγο off με 4 φάουλ, ούτε και αγχώθηκε όταν οι Τούρκοι επέστρεψαν στα τελευταία λεπτά. Και αυτό είναι πολύ θετικό γιατί δείχνει μια ομάδα που έχει αυτοπεποίθηση. Και θα μας χρειαστεί στο μέλλον...

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 36-36, 55-53, 76-71

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 6, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 6 (2τρίπ., 4ρ.), Ραντούλιτσα 13 (5ρ., 2ασ., 2λ.), Φελντέιν 8 (2τρίπ., 2λ.), Διαμαντίδης 6 (2τρίπ., 7ασ.), Γκιστ 8 (5ρ., 2ασ.), Καλάθης 9 (3ρ., 3ασ., 2κλ., 3λ.), Κούζμιτς (8ρ.), Ουίλιαμς 14 (2ρ.)

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν (2ασ.), Χερσέκ, Γιούντο 19 (7ρ., 3κοψ., 2λ.), Μαχμούτογλου 6 (2τρίπ., 2ρ.), Μπογκντάνοβιτς Μπόγκντ. 9 (3τρίπ., 3ρ., 3ασ., 3λ.), Βέσελι 12 (7ρ.), Κάλινιτς 2 (3ρ.), Ντίξον 16 (2τρίπ., 4ρ., 2ασ., 4λ.), Ντατόμε 7 (1τρίπ.. 3ρ., 3ασ., 2λ.)


Το ρεπορτάζ του αγώνα από το Gazzetta:

Η επιστροφή Νο.3 του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος είχε δώσει συναισθηματικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση, αλλά κυρίως για τον ίδιο και τον κόσμο, αφού για τους προπονητές και τους παίκτες του Παναθηναϊκού η κατάσταση ήταν διαφορετική. Προερχόμενοι από 3 διαδοχικές νίκες, το ζητούμενο ήταν η ανάλογη συνέχεια κι η διατήρηση της απόστασης βολής απ' τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και τη δεύτερη θέση του ε' ομίλου.

Ο στόχος επετεύχθη εκ νέου στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (76-71) για το 5-3 πίσω απ' τη ρωσική ομάδα (6-2) κι ακολουθεί το ταξίδι στη Μάλαγα (3/3, 21:45/ΕΡΤ).

Η μέχρι πρότινος αήττητη Φενέρ (7-1) του «Ζοτς» δεν έχει ν' ανησυχεί (ακόμα)...

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: «Δεν ξέρω πολλές ομάδες που θέλουν αντίπαλο τον Παναθηναϊκό αυτή την εποχή». Τάδε έφη μία ημέρα νωρίτερα ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Πλέον ούτε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δε θα θέλει, ούτε στο ΟΑΚΑ, όπου αποθεώθηκε για πολλοστή φορά. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ενέργεια στην άμυνα, μετέτρεψε τα μειονεκτήματά του σε προτερήματα στην επίθεση (+4 ριμπάουντ και +13 πόντους στη ρακέτα) και παρότι έδωσε δικαίωμα στη Φενέρμπαχτσε να του... κλέψει τη νίκη στο τέλος κατάφερε και να πανηγυρίσει τη νέα νίκη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Έλιοτ Ουίλιαμς (14π. με 4/9δίπ., 0/3τρίπ., 6/6β., 2ρ., 1ασ., 1κλ.) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού για δεύτερη φορά σε μόλις 3 συμμετοχές. Να 'ναι καλά κι ο Δημήτρης Διαμαντίδης με την τελευταία απ' τις 7 ασίστ του.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Νίκολα Κάλινιτς (2π. με 1/1δίπ., 3ρ., 1ασ.) προσέφερε ελάχιστα στη Φενέρμπαχτσε.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ζήτησε φάουλ μετά από λάθος (και φάουλ) του Μελίχ Μαχμούτογλου στα μισά της τέταρτης περιόδου, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να... βοηθήσει την άλλοτε ομάδα του. Ο Μάρκεζ Χέινς σούταρε 3/3 ελεύθερες βολές για το 64-59 στο 35' κι η απόλυτη εξαργύρωση ήρθε με alley-oop κάρφωμα του Τζέιμς Γκιστ από ασίστ του Δημήτρη Διαμαντίδη για το 66-59 στο ίδιο λεπτό. Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς σούταρε 0/2 ελεύθερες βολές μετά από αχρείαστο φάουλ του Τζέιμς Γκιστ στη διεκδίκηση ενός επιθετικό ριμπάουντ κι απώλεσε την ευκαιρία να ρίξει τη διαφορά στη 1 κατοχή (68-64 στο 36') κι ο Αντώνης Φώτσης με τρίποντο στη λήξη των 24" επανέφερε το +7 (71-64 στο 37'). Η διαφορά... τερμάτισε στο 72-64 στο 38', οι Γιούντο & Ντίξον την έριξαν στο πόντο (72-71) στα -52,9", αλλά ο Έλιοτ Ουίλιαμς με layup από ασίστ του Δημήτρη Διαμαντίδη επανόρθωσε για το προηγούμενο λάθος του (κόψιμο απ' τον Έκπε Γιούντο σε προσπάθεια για τρίποντο). Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς αστόχησε σε τρίποντο στα -11" κι ο Έλιοτ Ουίλιαμς με 2/2 ελεύθερες βολές αυτή τη φορά (76-71) στα 8,9" έβαλε τέλος σ' όλα.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός κρατά τους 36 πόντους στη ρακέτα κι αμφότερες οι ομάδες τα σχετικά λίγα (10+13) λάθη.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός ξεχνά τις 7 άστοχες ελεύθερες βολές (18/25β.) και το πόσο εύκολα χάνει διαφορές κι η Φενέρ την πρώτη ήττα.


Σχόλια