H δικαίωση του...Ταμβακάκη και η ανακαίνιση της Λεωφόρου στον Λάτση;



Σύμφωνα με την εφημερίδα Livesport, το πολυαναμενόμενο λίφτινγκ της Λεωφόρου -που ενδέχεται να γίνει το καλοκαίρι- θα γίνει με την Lamda Development, του Σπύρου Λάτση!

Πολλοί συσχετίζουν την εν λόγω συνεργασία του Γ.Αλαφούζου με τις φήμες που κυκλοφορούν περί ενδεχόμενης εισόδου της Μαριάννας Λάτση στον ΣΚΑΪ, οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο η συνεργασία των δύο πλευρών να είναι "πολυεπίπεδη".


Μοιραία με το που διάβασα την είδηση το μυαλό μου πήγε στην τελευταία συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει ο Τζίγγερ όταν είχε μιλήσει για το φιάσκο του Βοτανικού και πως μπήκε η ταφόπλακα στο εν λόγω project.

Τότε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

"Το 2008 είχαμε καταφέρει και ο Βωβός είχε χτίσει το 70% του εμπορικού κέντρου χωρίς να γίνει ούτε μια προσφυγή. Είχαμε κλείσει εμπορικές συμφωνίες, είχαμε κλείσει με τις τράπεζες την χρηματοδότηση και είχαμε συμφωνήσει με τον Δήμο. Όλα αυτά τα ήξεραν πέντε άνθρωποι.

Το έργο είχε φτάσει πολύ κοντά στην ολοκλήρωση. Τον Γενάρη θα ξεκινάγαμε το έργο και έκανε το λάθος να το ανακοινώσω στο Δ.Σ. Λέω λάθος γιατί λίγο πριν λήξει έγινε η καταγγελία και φτάσαμε στην κατάσταση που έχουμε τώρα. Ίσως να διέρευσε αυτή η πληροφορία σε λάθος ανθρώπους. Αυτό δεν θα το ξαναέκανα."


Πολλοί είχαν αναφέρει πως το...λάθος άτομο που άκουσε εκείνη την πληροφορία ήταν ο Απόστολος Ταμβακάκης, εκτελεστικός διευθυντής της Lamda Development και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Πως έγιναν οι συσχετισμοί, δεν χρειαζόταν να ήσουν μέσα στα κόλπα για να το πάρεις πρέφα. Το εμπορικό του Βωβού θα έκανε τεράστια ζημιά στο Mall, μιας και θα έπαιρνε όλη την "πίτα" από τα Δυτικά προάστια και το κέντρο, όπου τότε πολλοί εξ αυτών προτιμούσαν το εμπορικό του Σ.Λάτση που είχε την κυριότερη του πρόσβαση από τα ΜΜΜ.

Η ιστορία μετά γνωστή. Εμφανίστηκαν οι προσφυγές των 131 "κατοίκων" του Βοτανικού και ο...νυν πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τους διάσημους πλέον κορμοράνους!

Με μια χρονοκαθυστέρηση λοιπόν, η οικογένεια Λάτση από εκεί που φαίνεται να πολέμησε το γήπεδο του Βοτανικού, φαίνεται τώρα να βοηθάει στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Μύθοι; Πραγματικά γεγονότα; Ίσως κάποτε μάθουμε τι πραγματικά παίχτηκε στην τεράστια μπίζνα της Διπλής Ανάπλασης, όπως και τον ρόλο της Ν.Μπακογιάννη και του άντρα της με τα ακίνητα στην περιοχή του Βοτανικού.


Από την άλλη, αν ισχύει το δημοσίευμα για την εμπλοκή του Λάτση στην Λεωφόρο, τότε ίσως αυτό να βοηθήσει σε πολλά επίπεδα τον Σύλλογο. Και ως προς την μελλοντική χρήση του γηπέδου -και ανάπλαση του- και ως προς την ΠΑΕ..

Καιρός γαρ εγγύς...

Έτσι κι αλλιώς οι Παναθηναϊκοί είμαστε μαθημένοι πλέον στα σενάρια ερχομών δυνατών επενδυτών και αποδείξαμε περίτρανα τα τελευταία χρόνια πως θέλουμε το γερό πορτοφόλι να διοικεί και όχι να ελέγχουμε εμείς την ιστορία μας...

Σχόλια