Άλλαξε ρότα ο Αλαφούζος



Χωρίς πολλά-πολλά Τ.Φύσσας και Λ.Βόκολος αποτελούν παρελθόν από το ποδοσφαιρικό τμήμα, αφού σήμερα ανακοινώθηκε η λύση συνεργασίας τους. Μια αναμενόμενη εξέλιξη αν κρίνουμε από τον "μεταγραφικό οργασμό" του προηγούμενου μήνα.


Ο Γ.Αλαφούζος άλλαξε ρότα ως προς τον σχεδιασμό της ομάδας και πλέον πορεύεται με άλλο σκεπτικό και άλλα πρόσωπα. Επανήλθε στην "εποχή Φερέϊρα" αφού έχει δώσει τα "κλειδιά" στον Α.Στρματσόνι και τον έχει αναδείξει ως το απόλυτο αφεντικό έχοντας τον πρώτο και τελευταίο λόγο για το ρόστερ της ομάδας.

Μετά την δεύτερη χαμηλοτάβανη παρουσία μας στα προκριματικά του Champions League αλλά και το στραπάτσο από την Καμπάλα, φαίνεται πως ο Γ.Αλαφούζος με μια χρονοκαθυστέρηση κάποιων μηνών πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει το πλάνο Νταμπίζα-Αναστασίου στην άκρη και να πορευτεί αλλιώς. Μπορεί να συνειδητοποίησε πως οι Έλληνες παίκτες του ρόστερ -και δη αυτοί από τις ακαδημίες μας- είναι περιορισμένων δυνατοτήτων και άφησε στην άκρη την επιμονή για Ελληνοποίηση του ρόστερ, προχωρώντας την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ως επί το πλείστον σε αποκτήσεις ξένων παικτών. Μπορεί να αντιλήφθηκε ότι το μοντέλο με προπονητή και τεχνικό διευθυντή είναι προβληματικό και ότι είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχει σύγχηση ρόλων και αδυναμία απόλυτης απόδοσης ευθυνών για τα μεταγραφικά λάθη και την διαχείριση του ρόστερ.

Μπορεί, μπορεί, μπορεί...το μόνο δεδομένο είναι ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα πλέον πορεύεται με άλλη λογική και αυτό που μένει να δούμε είναι τα αποτελέσματα.

Μέσα σε αυτήν την άλλη λογική εμπεριέχεται και το άνοιγμα της κάνουλας που είδαμε από τον Γ.Αλαφούζο για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και ήταν η μεγαλύτερη ανατροπή στην φιλοσοφία του. Το συγκεκριμένο ζήτημα προφανώς δεν έχει να κάνει με την επιθυμία του προέδρου της ΠΑΕ απλά να ικανοποιήσει τα "θέλω" του Ιταλού τεχνικού -και μάλιστα να το πράξει άμεσα και να μην περιμένει το καλοκαίρι που είναι πιο ανοιχτή η αγορά- αλλά με κάτι άλλο το οποίο μόνο ο ίδιος το ξέρει και εμείς μόνο να το υποθέσουμε μπορούμε...

Ή το πήρε πατριωτικά και κάνει μια τελευταία απόπειρα να σταθεί απέναντι στην εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου ή βρήκε δυνατούς συμπαίκτες που του εγγυόνται μεγαλύτερα ανοίγματ από εκείνα των τελευταίων 4 ετών ή...έχει πάρει εγγυήσεις ότι θα τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός και ποντάρει στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος που θα τον στείλει στο Champions League...

Άποψη μου; Συγκλίνω προς το τρίτο...

Σχόλια