Όσο έχει διαμάντια θα λάμπει


Σε ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει με το χαμόγελο στα χείλη, αφού στα 12'' o Φέλντεϊν αξιοποίησε την "μαγική" πάσα του Διαμαντίδη και με το τρίποντο του κέρδισε την Μάλαγα (68-66) και χάρισε την πρώτη νίκη της ομάδας στο Top 16.


Για ακόμη ένα ματς ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως...έχει θέματα και ο Διαμαντίδης πως το έχει το..θέμα υπερβολικά πολύ. Τόσο πολύ που όσο περνάει ο χρόνος αντιλαμβανόμαστε τι παικταρά δεν θα έχουμε την τύχη να θαυμάζουμε του χρόνου.

Η ομάδα όπως είπα έχει θέματα που καλείται να λύσει μιας και δεν αποδίδει αυτό που δεδομένα μπορεί και κατά δεύτερον -στα ερασιτεχνικά μπασκετικά μου μάτια- έχει ανάγκη από ένα πιο γρήγορο πεντάρι να γεμίσει την ρακέτα μας.

Επόμενο ματς την Δευτέρα με την Κηφισιά στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα (17:00) και για την Euroleague την ερχόμενη Πέμπτη με τον Ερυθρό Αστέρα (21:15).

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 37-33, 58-55, 68-66.

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10 (2τρίπ., 2ρ.), Χαραλαμπόπουλος 2 (2ρ.), Γιάνκοβιτς (2ρ.), Φώτσης 2 (3ρ.), Ραντούλιτσα 6 (2λ.), Παππάς (2λ.), Φελντέιν 7 (1τρίπ., 3λ.), Διαμαντίδης 17 (2τρίπ., 3ρ., 7ασ., 3λ.), Γκιστ 7 (1τρίπ., 7ρ., 2ασ.), Καλάθης 9 (1τρίπ., 3ρ., 5ασ., 2κλ., 2λ.), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 6 (7ρ.)

Ουνικάχα (Πλάθα): Τζάκσον 8 (2τρίπ.), Ντίαθ 4 (1τρίπ., 3ασ.), Χέντριξ 4 (6ρ.), Τόμας 7 (3ρ.), Ντίεθ 8 (10ρ.), Σουάρεθ 3 (1τρίπ., 2κλ.), Σμιθ 22 (3τρίπ., 2ρ., 2ασ., 2κλ., 3λ.), Νέντοβιτς 2, Βάσκεθ 4 (2ρ.), Νέλσον 4 (4ρ., 3ασ.)


Αναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα απο το sdna:


Ο απίστευτος Διαμαντίδης (17π., 7ασ.) κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με το μοναδικό εύστοχο τρίποντο του Φελντέιν, 11'' πριν τη λήξη, σκότωσε την Μάλαγα (68-66), γλιτώνοντας από το κάζο! Φοβερός Γκιστ με τάπα και επιθετικό ριμπάουντ στο φινάλε-θρίλερ!

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς ήταν… έξω από τα νερά της στο μεγαλύτερο διάστημα, καθώς εγκλωβίστηκε από την άμυνα ζώνης των Ισπανών, πληγώθηκε από τον Σμιθ (22π.) και στο τέλος πήρε την πρώτη νίκη στο Top-16 εξαιτίας της αυταπάρνησης του αρχηγού, αλλά και του Γκιστ, που σταμάτησε τον Σμιθ στο 64-66, ενώ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ που κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό, που πήρε τελικά το ροζ φύλλο.



Ο Τζόρτζεβιτς αιφνιδίασε με την παρουσία του Χαραλαμπόπουλου στην αρχική πεντάδα με τον Καλάθη πάντως να είναι αυτός που μπήκε δυνατά. Παρ’ όλα αυτά Ντίεθ και Σμιθ κράτησαν την ισορροπία (13-13, 8’), με τον Διαμαντίδη να υπογράφει το 21-17 του 10’.

Ο Τζάκσον μπήκε στο παιχνίδι και… ανακάτεψε αμυντικά τον Παναθηναϊκό για το 24-24 (13’), αλλά η συγκέντρωση των «πράσινων» και η δυνατότητα που είχαν για τρέξιμο στο ανοικτό γήπεδο οδήγησε σε σερί 7-0 (31-24, 16’), αλλά η απάντηση ήρθε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τον Ντίεθ να διαμορφώνει ξανά ισοπαλία (33-33, 18’). Εν τέλει οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με +4 (37-33) χάρη στον Καλάθη.

Τα τρίποντα ήταν αυτά που ξεκόλλησαν τους «πράσινους», καθώς Γκιστ και Πάβλοβιτς έδωσαν αέρα +9 (48-39, 25’), όμως ο Σμιθ δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να χαρεί το προβάδισμα που πήρε. Ο Αμερικανός γκαρντ με δέκα προσωπικούς πόντους διατήρησε την ισπανική ομάδα σε απόσταση βολής (58-55, 30’) παρά την τιτάνια προσπάθεια του Διαμαντίδη, ο οποίος έπαιζε και για τον Καλάθη που φορτώθηκε με τέσσερα φάουλ.




Ο Πλάθα με την ζώνη του καθήλωσε τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη περίοδο, με αποτέλεσμα το ένα λάθος πίσω από το άλλο και την Μάλαγα να τρέχει σερί 7-0 για το 61-64 (35’) και τους γηπεδούχους να μένουν άποντοι για 4,5 λεπτά ως το 63-64 του Πάβλοβιτς (37’)! Ο Διαμαντίδης ισοφάρισε από τη γραμμή (64-64, 37:20’’), ο Τόμας κάρφωσε για το 64-66 και ο Καλάθης αστόχησε δις από το τρίποντο.

Ο Νέλσον αστόχησε σε δύο βολές (39:12’’), ο Χέντριξ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, όμως ο Γκιστ
κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό ως το τέλος με τάπα πάνω στον Σμιθ (39:26’’)! Ο Γκιστ ήταν ξανά παρών αρπάζοντας το επιθετικό ριμπάουντ από το άστοχο τρίποντο του Φελντέιν, με μία βολή έκανε το 65-66, με τον Δομινικανό να παίρνει το αίμα του πίσω, καθώς εκμεταλλεύτηκε την κατοχή που κέρδισε ο Πάβλοβιτς, με τρίποντο για το 68-66 (39:49’’)!

Ο Σμιθ πήρε την τελευταία επίθεση, αλλά το τρίποντο ήταν άστοχο, με τον Παναθηναϊκό να ανασαίνει και να παίρνει τη μεγάλη νίκη.



Ο MVP: Ο Διαμαντίδης ήταν αδιαπραγμάτευτα ο καλύτερος του Παναθηναϊκού, με τους 17 πόντους και τις 7 ασίστ να είναι μόνο η… κορωνίδα, καθώς ήταν συγκλονιστικός.

Οι Σκληροί: Ο Γκιστ και ο Φελντέιν έβαλαν όχι απλά λιθαράκι, αλλά.. κοτρώνα στο φινάλε για να έρθει η νίκη. Ο Γκιστ με την τάπα στον Σμιθ και το επιθετικό ριμπάουντ έδωσε τη δυνατότητα στον Φελντέιν να δοκιμάσει από τα 6.75μ. και να ευστοχήσει στο τρίποντο που έδωσε  τελικά τη νίκη. Από πλευράς Μάλαγα ο Σμιθ ήταν εξαιρετικός (22π.).


Ο Αόρατος: Ο Νίκος Παππάς δεν μπόρεσε να δώσει λύσεις στον Παναθηναϊκό και να ξεκουράσει την τριάδα στους γκαρντ, στα 7:30’’ που αγωνίστηκε.

Ο Πεσμένος: Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έχασε τις περισσότερες μάχες από τους ψηλούς της Μάλαγα, έστω και με την ανοχή των διαιτητών και έμεινε στους 6π. σε 18’.

Η Γκέλα: Ο Παναθηναϊκός ασφυκτιούσε στο μεγαλύτερο διάστημα από τη ζώνη της Μάλαγα, με τα τρίποντα είναι… αχίλλειος πτέρνα ως το εύστοχο του Φελντέιν, που είχε 0/4 πριν από αυτό.

Η στιγμή: Ο Διαμαντίδης ήταν πρωταγωνιστής σε άλλο ένα παιχνίδι. Στο πρώτο δεκάλεπτο με τους έξι γρήγορους πόντους που πέτυχε ξεπέρασε τον Χόλντεν για να γίνει 7ος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ για άλλη μια φορά σε λάθος που έκανε, το γήπεδο… τον αποθέωσε! Από εκεί και πέρα, η στιγμή που έκρινε το ματς ήταν η άμυνα του Γκιστ στον Σμιθ και το τρίποντο του Φελντέιν για τη νίκη.

Η διαιτησία: Γιαβόρ (Σλοβενία), Λότερμοζερ (Γερμανία), Ζαμοΐσκι (Πολωνία) εκνεύρισαν με τα σφυρίγματά τους τους «πράσινους», καθώς έδειξαν ανοχή στο παιχνίδι της Μάλαγα.

Η εξέδρα: Πάνω από 13.000 φίλοι του Παναθηναϊκού δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα, με τους οργανωμένους να γιορτάζουν στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για το 2016 τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Θύρας 13.


Σχόλια