Νίκη πρόκρισης στα Γιάννινα (pics)

TO ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΣΟ Ή ΕΜΜΕΣΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996.

ΚΑΜΙΑ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΗΤΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ 19 ΧΡΟΝΙΑ.
Δεύτερη νίκη με ανατροπή μέσα σε 3 μέρες ξανά με τους ίδιους "δράστες" 
Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε μέχρι που βρέθηκε πίσω στο σκορ από "ανθρώπινο λάθος" του επόπτη στο 57' και πήρε αυτοπεποίθηση στο 67' όταν ο Πας έμεινε με 10 παίκτες. Τότε έδειξε σημάδια ζωής και μαχητικότητας που του έδωσαν την δυνατότητα να ισοφαρίσει με τον Αμπέϊντ στο 75' (που ανεβαίνει ίδια χρονική περίοδο με πρόπερσι όταν και έκανε την διαφορά στην ομάδα) και να προηγηθεί 3 λεπτά αργότερα με κεφαλιά του -επίσης ανεβασμένου- Πέτριτς.


Το σκορ μας δίνει προβάδισμα πρόκρισης αλλά καλό θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη (19:30) στον επαναληπτικό της Λεωφόρου, οι παίκτες μας να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο. Δεν μας έχει μείνει και κανένας άλλος στόχος. Όσο μας αφήνει η εγκληματική οργάνωση (που θέλουμε να παίζουμε), να προχωράμε...

Προφανώς μέσα σε μια άκρως γκαντέμικη σεζόν, δεν θα μπορούσε να λείπει η ατυχία και σήμερα. Ο Κοτσόλης σε μια εναέρια έξοδο έπεσε πάνω στον Σάντσεθ, με τον Ισπανό να παθαίνει κάταγμα στον βραχίονα και να μένει εκτός για 2-3 μήνες!

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Λίλα, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς, Ακόστα, Γιάκος (66’ Μπέριος), Μανιάς (83’ Ίλιτς)

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Κοτσόλης, Βέμερ, Σάντσεθ (11’ Κουτρουμπής λ.τ.), Τελάντερ, Πράνιτς - Εσιέν, Αμπέντ, Ζέκα , Καρέλης, Μπουμάλ (72’ Καλτσάς), Πέτριτς (79’ Μπεργκ)


Αναλυτικά το ρεπορτάζ του αγώνα από το Gazzetta:

Έτσι έπαιξαν

Ο μοναδικός μεγάλος στόχος που έχει απομείνει στον Παναθηναϊκό είναι ο θεσμός του Κυπέλλου, με τον Αντρέα Στραματσόνι να χρησιμοποιεί την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και τον Μπουμάλ βασικό στο ντεμπούτο του Καμερουνέζο στο «τριφύλλι». Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κοτσόλης, αριστερό μπακ ο Πράνιτς, δεξί ο Βέμερ και ο Σάντσεθ με τον Τελάντερ δίδυμο στα μετόπισθεν. Ο Εσιέν και ο Ζέκα στον άξονα, με τον Αμπέντ στην κορυφή του τριγώνου. Αριστερό εξτρέμ ο Καρέλης, δεξί ο Μπουμάλ και κορυφή στο 4-3-3 ο Πέτριτς.

Όσον αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα που θέλει να κάνει καλή πορεία στο Κύπελλο, ο Γιάννης Πετράκης ''κατέβασε'' την ομάδα του με 4-4-1-1. Ο Βελλίδης υπερασπίστηκε την εστία του «Άγιαξ». Αριστερό μπακ ο Ναδάλες, δεξί ο Καρανίκας και ο Μιχαήλ με τον Τζημόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Τσουκαλάς και Γαρουφαλιάς οι κεντρικοί μέσοι, με τους Λίλα και Ακόστα στα άκρα. Γιάκος σε ελεύθερο ρόλο και κορυφή ο Μανιάς.

Σοκ, λακούβες και το απόλυτο μηδέν!

Αν κάτι θα μείνει από το κάκο πρώτο ημίχρονο στον γεμάτο λακούβες αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων που δεν έπετρεψε να παιχτεί κανονικό ποδόσφαιρο, αυτό δεν είναι άλλο από τον σοβαρό τραυματισμό του Σέρχιο Σάντσεθ στο 8'! Ο Ισπανός στόπερ τραυματίστηκε σε μια έξοδο του Στέφανου Κοτσόλη, υπέστη κάταγμα βραχίονα και μένει εκτός για τους επόμενους δύο-τρεις μήνες, ένα πλήγμα τεράστιο για την άμυνα του Παναθηναϊκού, καθώς χάνει τον ηγέτη της πάνω που άρχιζε να ανεβαίνει και να «δένει» με τον Τελάντερ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας(64%-36%) αλλά καμία ουσία στο παιχνίδι του, με τον Αμπέντ εκτός παιχνιδιού, τους Καρέλη και Μπουμάλ καλά κλεισμένους από τον ΠΑΣ που είχε εξαιρετική τακτική προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι, δίνοντας χώρους και προσπαθώντας να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση, χωρίς αποτέλεσμα.
Ενδεικτικό της κακής εικόνας των «πρασίνων» είναι η μία και μοναδική τελική προς τον στόχο, σε μια κεφαλιά του Πέτριτς στο 45' που μπλόκαρε εύκολα ο Βελλίδης.

Αποβολή και... πρόκριση!

Ο ΠΑΣ έκανε την ιδανική αρχή στο δεύτερο μέρος. Γλίτωσε στην αρχή το γκολ από την κεφαλιά του Τελάντερ βρήκε στο δοκάρι και στο 57' ο Ακόστα άνοιξε το σκορ, λέγοντας ''ευχαριστώ'' στο διπλό δώρο. Ένα από τον Τελάντερ που τον ξέχασε και ένα από τον επόπτη που δεν είδε πως ήταν σε θέση οφ-σάιντ.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως, μια στιγμή έφτανε για να φέρει τα πάνω-κάτω! Ο Καρανίκας αποβλήθηκε, ο ΠΑΣ... βραχυκύκλωσε με παίκτη λιγότερο και το «τριφύλλι» κυριάρχησε στο γήπεδο, βγάζοντας φάσεις συνέχεια.
Στο 75' ο Αμπέντ έφερε το ματς στα ίσια μετά την απόκρουση του Βελλίδη σε σουτ του Πέτριτς και τρία λεπτά αργότερα, ο Κροάτης με δυνατή κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή της ομάδας του.
Η ομάδα του Στραματσόνι σε ένα ματς που στράβωσε από νωρίς, κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση, να πάρει το «διπλό» και την άλλη Πέμπτη στην Λεωφόρο να θέλει απλά το μίνιμουμ της σοβαρότητας για να περάσει στα προημιτελικά του θεσμού.

MAN OF THE MATCH: Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης στράικερ του Παναθηναϊκού ήταν καθοριστικός στην ανατροπή του «τριφυλλιού» που έφερε κάτι παραπάνω από... μισή πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Είναι ''μέσα'' στην φάση της ισοφάρισης έστω και αν δεν σκοράρει και παίρνει το... αίμα του πίσω στιγμές αργότερα. Έκανε σωστή κίνηση, ξεμαρκαρίστηκε και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Βελλίδη για το γκολ της νίκης.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κάρλος Ζέκα. Ο Πορτογάλος επέστρεψε και η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού είχε ξανά την συνοχή της, τα τρεξίματα της. Ο Ζέκα ήταν εξαιρετικός και έδωσε τα μέγιστα στην ανατροπή του ματς από το «τριφύλλι».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο ΠΑΣ Γιάννινα αν και προηγήθηκε στο σκορ, δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμά του. Έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στα καρέ του και επί της ουσίας... πέταξε όλη την προσπάθειά του με την αποβολή του Καρανίκα στο 67' που έδωσε αριθμητικό πλεονέκτημα στο «τριφύλλι».

Η ΓΚΑΦΑ: Η αποβολή του Καρανίκα άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης(67'), με τον Έλληνα αμυντικό να χάνει στην φάση τον Νίκο Καρέλη, στην συνέχεια να τον ανατρέπει και να αφήνει τον ΠΑΣ με παίκτη λιγότερο για την συνέχεια του αγώνα. Κομβικό σημείο...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο επόπτης Μαγιάννης από την Άρτα δεν βλέπει ότι ο Ακόστα είναι οφ-σάιντ στην φάση για το 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο δεύτερος επόπτης Μεσσήνης ακυρώνει γκολ του Καλτσά στο 72'. Αν η μπάλα μετά την πρώτη πάσα δεν βρίσκει σε συμπαίκτη του Έλληνα μεσοεπιθετικού έχει πάρει λάθος απόφαση. Αν βρίσκει, όταν και ο Καλτσάς είναι εκτεθειμένος έχει πάρει σωστή απόφαση. Από το μοναδικό ριπλέι της μετάδοσης φαίνεται πως ο Πέτριτς βρίσκει την μπάλα, οπότε η απόφαση είναι σωστή.

Στην φάση του Πέτριτς που σουτάρει και στην συνέχεια ο Αμπέντ παίρνει το ριμπάουντ για το 1-1, φαίνεται από το ριπλέι πως ο Κροάτης είναι οριακά, ελάχιστα εκατοστά εκτεθειμένος.

Στο πρώτο μέρος ο Τζημόπουλος στο 17' τραβάει τον Πέτριτς μέσα στην περιοχή, τον ανατρέπει αλλά ο Μάνταλος δεν δείχνει το πέναλτι. Στο 54' ο Παναθηναϊκός ζητά πέναλτι σε ανατροπή του Μπουμάλ από τον Μιχαήλ αλλά δεν υπάρχει κάτι, με τον Καμερουνέζο να πέφτει πάνω στον αμυντικό του ΠΑΣ.

Τέλος, σωστή η υπόδειξη του Μάνταλου να αποβάλλει τον Καρανίκα στο 67'. Ο νεαρός μπακ «γκρέμισε» τον Καρέλη που ήταν σε προφανή θέση για γκολ απέναντι από τον Βελλίδη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός σαν να... ξύπνησε από το γκολ που δέχθηκε, έβγαλε προσωπικότητα, έπαιξε σωστό ποδόσφαιρο και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Αυτό το 2-1 μέσα στους Ζωσιμάδες δίνει στους «πράσινους» ένα τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.












Σχόλια