Koντονή, πείραξες την παιδική μου αθωότητα



Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο πέταλο της Θύρας 13 και ακόμη να πέσουν οι παλμοί. Για την ακρίβεια θα κάνουν πολύ καιρό για να πέσουν. Ο υφυπουργός σε συνενόηση με τον πρωθυπουργό αποφάσισαν πως ένα βασικό πρόβλημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η Θύρα 13 και εξέδωσαν έκτακτο ανακοινωθέν πως η θύρα κλείνει.

Κοντονή,

έπαιξες και θα χάσεις.


Πολλοί λένε πως "ο κόσμος καίγεται και αυτοί ασχολούνται με μια ομάδα". Άλλοι αναρωτιούνται για ποιο λόγο χτυπιούνται που απλά έκλεισε μια θύρα". Εσύ όμως Κοντονή ήξερες τι έκανες αλλά μπορεί να μην φαντάστηκες τι αντιδράσεις θα προκαλέσεις.

Δεν έχει καμία σημασία για μένα ότι έκλεισες την θύρα, σαν θύρα. Αποφάσισες για το στήσιμο της 21ης Νοέμβρη να τιμωρήσεις την 13. Δεν τιμώρησες τον Παππά, την αστυνομία. Ούτε καν τον ίδιο σου τον εαυτό που μιλούσες με έναν πεντάκις κακουργηματικά κατηγορούμενο. Δεν μου έκανε εντύπωση καμία η απόφαση σου αυτή. Η Θύρα 13 δεν είναι ένα τσιμέντο, ούτε έχει μοναδική διεύθυνση.

Πείραξες όμως την παιδική μου αθωότητα, τα παιδικά μου χρόνια, τις εικόνες και τα συναισθήματα που κουβαλάω από μικρό παιδί. Μπήκες με βία μέσα στο καταπράσινο πλάνο του μυαλού μου. Πως λοιπόν να σε αφήσω τώρα ήσυχο;

Ο κόσμος έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από το κλείσιμο της θύρας. Οι καιροί αλλάζουν, πρόσωπα στην ζωή μας πάνε και φεύγουν, τα συναισθήματα μετριάζονται...

Ξέρεις τι μένει αληθινό στις καρδιές πολλών; Αυτό που εσύ πείραξες...

Έβαλες χέρι στην πρώτη φορά που με πήγε ο πατέρας μου γήπεδο, που έμαθα ένα σύνθημα, που πάτησα στο πέταλο, που έκανα τις πρώτες μου πράσινες παρέες, που έφυγα χωρίς πολλά-πολλά για την πρώτη εκδρομή, που βγήκα στον δρόμο για το τριφύλλι...

Και να που έφτασε η ώρα να ξαναβγω. Όχι μια και δύο φορές αλλά όσες χρειαστεί μέχρι να καταλάβεις εσύ κι αυτοί που πήγατε να παίξετε με τον παιδικό μου έρωτα ότι πλέον δεν έχω ανοχή καμία να περιμένω. Θα διεκδικήσω τα τώρα και τα πριν, τα όσα φανήκατε κι εσείς ανίκανοι να αλλάξετε.

Έχω υποχρέωση να βγω στον δρόμο για την επόμενη γενιά να της παραδώσω τις Παναθηναϊκές αξίες με τις οποίες μεγάλωσα και να μην της στερήσω τις εικόνες που έζησα μέσα σε σημαίες, πλάκάτ, τύμπανα, κασκόλ και καπνογόνα. Είναι καθήκον μου να μην αφήσω το "ΠΑΟ θρησκεία Θύρα 13" να σιγήσει.

Είναι στο πεπρωμένο μου να μην ζω γονατιστός...


Σχόλια