Tα 5 συναισθήματα για το 2015


Άλλος ένας χρόνος φεύγει και παίρνει μαζί του εικόνες και συναισθήματα. Άλλα θα ξεχαστούν με την πάροδο του χρόνου και άλλα δεν θα πάψουν να μας "συντροφεύουν" στο Παναθηναϊκό ταξίδι που συνεχίζεται αδιάκοπα με την ίδια πίστη και το ίδιο πάθος, όπως όταν ξεκίνησε.


Κάνοντας την Παναθηναϊκή αναδρομή του 2015 το μυαλό και η καρδιά σταματάει σε πέντε στιγμές. Πέντε εικόνες που "πάγωσαν" τον χρόνο. Ευχάριστες και δυσάρεστες που καλώς ήρθαν γιατί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αυτές θα μας κάνουν καλύτερους Παναθηναϊκούς.

Πέφτει η αυλαία λοιπόν για το 2015, με τον 2016 να είναι έτοιμο να μπει στις ζωές μας και η ευχή να είναι μόλις μια. Περισσότερες εικόνες και περισσότερα συναισθήματα γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα...

Πάμε οπότε να δούμε το δικό μου...top 5 στιγμών για την χρονιά που πέρασε.


Η υπερηφάνεια



Αγώνας: Παναθηναϊκός-Πάοκ, 4ος ημιτελικός πρωταθλήματος βόλεϊ αντρών
Τόπος: Κυψέλη
Ημέρα: Πέμπτη 16 Απριλίου 

Ό,τι πιο όμορφο, γεμάτο και άκρως Παναθηναϊκό έχω ζήσει τα τελευταία πολλά χρόνια στα γήπεδα. Κάποιος, κάπου, κάποτε είχε γράψει πως οι ήττες μερικές φορές κάνουν περισσότερο καλό σε έναν λαό από τις νίκες. Αυτό το ρητό δεν θα μπορούσε να ταιριάζει καλύτερα σε αυτά που συνέβησαν εκείνο το απόγευμα στο κλειστό του Πανελληνίου. Η ομάδα βόλεϊ ήταν ένα βήμα πριν κάνει την απόλυτη ανατροπή στο πρωτάθλημα, θέλοντας μια νίκη για να ρίξει στο καναβάτσο την ακριβή ομάδα του Πάοκ και να περάσει στους τελικούς. Η Κυψέλη, όπως δύο μέρες πριν, ήταν κατάμεστη 1 ώρα πριν τον αγώνα και ο κόσμος έτοιμος να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση. Όλων το μάτι γυάλιζε, το κλειστό "έκαιγε" αλλά η νίκη δεν ήρθε. Κάπου εκεί ξεκίνη η Παναθηναϊκή κατάθεση καρδιάς στην κερκίδα και μια αποθέωση που δεν είχε προηγούμενο. Αντί η φωνή να πέφτει, η Παναθηναϊκή υπερηφάνεια σε κάθε χαμένο πόντο όλο και μεγάλωνε.

Αποτέλεσμα; Μια από τις καλύτερες κερκίδες και ένα από τα πιο σπουδαία Παναθηναϊκά μαθήματα κουλτούρας έλαβε χώρα εκείνη την μέρα με τους πάντες να συζητάνε την μοναδική αντίδραση του κόσμου σε ένα τόσο κρίσημο ματς και μετά από μια ήττα που ουσιαστικά μας "τελείωνε" από το πρωτάθλημα.

Υπερηφάνεια και η πιο έντονη στιγμή της χρονιάς.


Ο πόνος



Αγώνας: Παναθηναϊκός-Καμπάλα, επαναληπτικός play off Europa League
Τόπος: Λεωφόρος Αλεξάνδρας
Ημέρα: Πέμπτη 27 Αυγούστου 


Η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή ξεφτίλα στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η τρίτη ομάδα του Αζερμπαϊτζάν ήρθε στην Λεωφόρο και με το 2-2 απέκλεισε την ομάδα, την "τελείωσε" και μαζί τον κόσμο. Ένας πικρός αποκλεισμός που δεν έχει χωνευτεί μέχρι σήμερα. Μια μαύρη και ντροπιαστική βραδιά από αυτές που έχει ο κάθε Σύλλογος, που ήρθε όμως σε πολύ κακό timing γκρεμίζοντας τα όνειρα μας από τον Αύγουστο.

Το ματς να έχει τελειώσει και ο κόσμος να έχει το βλέμμα του χαμένο στο πουθενά λες και έχει πάθει απανωτά εγκεφαλικά, αδυνατώντας να κατανοήσει τι συνέβη λίγα λεπτά πριν στον αγωνιστικό χώρο. Άλλοι να φωνάζουν, άλλοι να κάθονται βουρκωμένοι στην καρέκλα τους και άλλοι να μην μπορούν ούτε δάκρυ να βγάλουν από τα νεύρα και την απογήτευση τους.

Πόνος και μακάρι να μην τον ξαναβιώσουμε...


Η δικαίωση



Αγώνας: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, 25η αγωνιστική πρωταθλήματος
Τόπος: Λεωφόρος Αλεξάνδρας
Ημέρα: Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 


Μέρα εκδίκησης, στιγμές έκστασης, αποτέλεσμα-επιβεβαίωση. Ο Ολυμπιακός ήρθε με σκοπό να κάνει άνω-κάτω το ματς και ομάδα-κόσμος τους δώσανε την καλύτερη απάντηση. Εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου είδαν ότι με τον Παναθηναϊκό δεν πρέπει να παίζουν. Με μια εμφάνιση που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης, η ομάδα του Γ.Αναστασίου έδειχνε σε όλη την Ελλάδα πως είναι η καλύτερη ομάδα και το 2-1 ήταν μια δικαίωση για τους πάντες στην ομάδα.

Λίγες μέρες μετά βέβαια η δικαίωση μετατράπηκε σε φόβο για το σύστημα που έβλεπε την ομάδα του κράτους να απειλείται με αποτέλεσμα η νίκη να βγει άκυρη και να χαθεί στις πειθαρχικές επιτροπές..


Το άδειασμα




Αγώνας: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, 11η αγωνιστική πρωταθλήματος
Τόπος: Λεωφόρος Αλεξάνδρας
Ημέρα: Σάββατο 21 Νοεμβρίου


Το μεγαλύτερο στήσιμο στην σύγχρονη ιστορία του Συλλόγου. Ο Ολυμπιακός ήρθε στην Λεωφόρο για να μην παίξει και δεν έπαιξε. Η Αστυνομία έβαζε τριπλά μπλόκα εκτός γηπέδου και "μοίραζε" δακρυγόνα τον κόσμο, ο διαιτητής έφτιαχνε δικούς του νόμους και μετά από 3 ώρες τα μεγάφωνα ανακοινώνουν την ματαίωση του ματς.

Η Λεωφόρος πληγώθηκε από τα επεισόδια, ο κόσμος μάτωσε ξανά για την αγάπη του και ο Σύλλογος βρέθηκε για ακόμη μια φορά θύμα ενός στημένου παιχνιδιού και θυσιάστηκε στο όνομα της κάθαρσης ενός υπουργού που κανόνιζε μαζί με έναν πεντάκις κατηγορούμενο πως δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας.

Το απόλυτο στήσιμο, το απόλυτο άδειασμα. Τι κάνουμε, μα κυρίως τι δεν κάνουμε...


Το μούδιασμα




































Ημέρα: Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου


Η στιγμή που δεν περιμένεις να έρθει και όταν έρχεται συνειδητοποιείς ότι πέρασαν τα χρόνια, ότι όλα τα παραμύθια έχουν ένα τέλος. Ένας από τους μεγαλύτερους μπασκεμπολίστες που γνώρισε ποτέ το Ευρωπαϊκό μπάσκετ αποφασίζει να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μας ανακοινώνει πως...όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος και η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία του. Περνάει γρήγορα ο χρόνος, όταν περνάς ωραία.

Τι μούδιασμα αυτό το πρωτοσέλιδο...

Σχόλια